Valmierā būs skatāms un klausāms mākslas projekts «Pilsētas vibrācijas»

Valsts svētku nedēļā, no 17. līdz 20. novembrim, tieši šim notikumam iekārtotā pop-up mākslas telpā Georga Apiņa ielā 12 Valmierā būs skatāms un klausāms mākslas projekts “Pilsētas vibrācijas”. Tas ir Valmieras pilsētas ikdienas ritma tvērums telpiskā skaņā un fotogrāfijā. Mākslas projekta atklāšana norisināsies 17. novembrī plkst. 18.00. Telpa apmeklētājiem būs atvērta no plkst. 16.00 līdz 21.00. Ieeja bez maksas.

Projekta radošā komanda aicina ienākt, ieraudzīt un ieklausīties, kā skan viena parasta diena Valmierā. Valsts svētku noskaņās visu paaudžu Valmieras novada iedzīvotāji un viesi ir aicināti pārdomāt, kas veido pilsētu, kas padara to dzīvu un dinamisku, kā skan un izskatās pilsēta laikā, kad tās iedzīvotāji dodas ikdienas gaitās vai atpūšas nakts mierā. Telpiskās skaņas pieredze būs intīms skaņas piedzīvojums, kas atklās pilsētu dažādās noskaņās, bet foto fiksācijas portretēs mirkļus no dinamiskās pilsētas ikdienas. Dinamiskās skaņas ainavās varēs sadzirdēt dažādos pilsētas ritmus un motīvus, kas veido pilsētas iedzīvotāju attiecības ar dabu, industriju un ikdienas dzīvi.

“Ikdienas gaitās mēs paskrienam garām pilsētas dzīves smalkākajām niansēm, kas rada bagātīgu un radošajai interpretācijai pateicīgu materiālu, kas šajā projektā veidojis bāzi mākslinieku jaunradei. Valsts svētki ir laiks, kad novērtēt mums apkārt esošo, ieraudzīt, sadzirdēt un sajust savu vietu, laiku un telpu, kam esam piederīgi un ko veidojam kopā,” stāsta projekta kuratore Elizabete Palasiosa.  

Projekta idejas autori un realizētāji ir skaņas dizainers Pēteris Pāss, fotogrāfs Mareks Blūzmanis, producentes un idejas autores ir Elizabete Palasiosa un Marta Kontiņa (Story Hub).

Mākslas projekts “Pilsētas vibrācijas” ir iniciatīva, kas iezīmē jaunu Valmieras kultūras dzīves dimensiju un notikumu, kas drīzumā papildinās Valmieras kultūras norišu kalendāru – Valmieras Starptautisko multimediju festivālu. Vairāk informācija par projektu pieejama šeit, bet Valmieras multimediju virziena attīstībai var sekot līdzi šeit.

Projektu finansiāli atbalsta Valmieras novada pašvaldība, Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" atbalstītās "Vidzemes kultūras programmas 2022” ietvaros. Projektu realizē biedrība “Talantu pilsēta” sadarbībā ar SIA “Story Hub”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61032295sec.