Valmieras jaunā kultūrtelpa aicina uz igauņu džeza koncertu

Starptautiski atzītā mūziķu, igauņu džeza apvienība "ArtTrio", savu jaunā albuma koncerttūri Latvijā sāks ar viesošanos Valmierā, restorānā "Akustika" jaunatklātajā kultūrtelpā, 17.februārī. Ar jauno koncertprogrammu "Calassics in Jazz", Latvijā uzstāsies pirmo reizi. Pēc koncerta "Akustikā", viņu skaņdarbu ceļš vedīs uz "Zeit Radošo Kvartālu", Līgatnē.

"ArtTrio" programmā ir arī Maestro Raimonda Paula radošie darbi, jo ansambļa vadītājs un aranžētājs, kontrabasists Toivo Unt ar Maestro sadarbojies vairākkārt. Pēdējais kopdarbs - oriģinālskaņdarbu džeza plate "Pastaiga pa Rīgu", kopā ar Latvijas džeza dzīves ikonu, situminstrumentālistu Māri Briežkalnu. Ansamblis iecienīts un pieprasīts arī kaimiņvalstī Somijā un ir biežs viesis festivālos un koncertos Igaunijā.

"ArtTrio" ir savdabīga parādība mūzikā, kur satiekas džezs un klasika. Trio mūziku raksturo džezam raksturīgā improvizācija, kā arī klasiskā pieeja mūzikai. Šī gada martā tiks izdots ierakstu albums "Chessnut Blossom". Programmā būs iekļauti Claude Bolling, Jules Massenet, Dave Kikoski, Dainius Pulauskas un daudzi citi džeza un klasiskās mūzikas komponisti.

Apvienībā ir trīs igauņu mūziķi. To izveidoja un vada kontrobasists Toivo Unt. Uzstājies daudzos starptautiskos džeza mūzikas festivālos. Piedalījies dažādos

starptautiskos ansambļos un projektos gan baltijā, eiropā un ASV. Toivo vienmēr ir saistījusi klasiskās un džeza mūzikas apvienošana. Piedalījies dažādos starptautiskos disku ierakstos. Šobrīd ir pasniedzējs Tallinas Mūzikas un baleta skolā un Saues mūzikas skolas ritma mūzikas nodaļā. Spēlē kontrabasu Igaunijas Nacionālās operas simfoniskā orķestrī.

Tiit Joamets, kurš "ArtTrio" spēlē vibrafonu ir jauna uzlecošā zvaigzne Igaunijas džeza mūzikā no Tartu. Pabeidzis Flandrijas Karalisko konservatoriju

sitaminstrumentu jomā, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju, un Georga Otsa Tallinas Mūzikas skolā vibrafonu. Piedalījies dažādos ansambļos, projektos gan klasiskajā, gan džeza mūzikā. Tallinas Mūzikas un baleta skolas pasniedzējs. Spēlē sitaminstrumentu Igaunijas Nacionālās operas simfoniskā orķestrī.

Mai Rosenroth-Unt - vijole. Pabeigusi Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju, maģistrantūru un Sanktpēterburgā Konservatoriju. Spēlējusi Tallinas kamerorķestrī, uzstājusies kā soliste ar Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas simfonisko orķestri, piedalījusies dažādos kameransambļos un starptautiskos projektos Japānā, ASV, Kanādā, Dienvidamerikā utt. Spēlē vijoli Igaunijas Nacionālās operas simfoniskā orķestrī.

Restorāns "Akustika", Valmierā darbojas kopš 2021.gada vasaras. Tas jau kļuvis par iecienītu vietu ne tikai vietējiem, bet arī par gastrotūrisma galamērķi gurmāniem no visas Latvijas, kā arī tuvākajām Igaunijas pilsētām- Tartu, Pērnavas. Gada sākumā, 18.janvārī, restorāna otrajā stāvā tika atklāta "Akustikas" kultūrtelpa, kurā jau norisinājušies vairāki Latvijā iemīļotu mūziķu koncerti. Kā tikko aizvadītā solo rokkoncerta noslēgumā teica ekscentriskais mūziķis Juris Kaukulis: "Ja vēl nesen visi brauca baudīt kultūru uz Rīgu, tad virziens ir mainījies un Rīga dodas uz "Akustiku".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52798295sec.