Ludzā notiks diskusija par mediju saturu latgaliski

2019. gada 24. janvārī pl. 10.00 Ludzas pilsētas galvenajā bibliotēkā notiks diskusija "Mediju saturs latgaliski – cik tas svarīgi?". Ar savu pieredzi dalīsies "Latgalīšu kulturys ziņu portala lakuga.lv" un Latvijas Radio Latgales studijas pārstāvji.

Pēdējos gados medijos aizvien vairāk parādās saturs latgaliešu valodā. To lielā mērā veicina mērķprogrammas, kurās iespējams saņemt finansējumu satura veidošanai latgaliešu valodā, kā arī pašu latgaliešu entuziasms. Paralēli tam latgaliešu valoda aizvien biežāk dzirdama sabiedriskajos medijos – Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio. Latgaliešu sabiedriskās organizācijas aicinājušas sabiedriskajos medijos palielināt saturu latgaliešu rakstu valodā, sasniedzot 10% no kopējā raidlaika.

Cik svarīgs mediju saturs latgaliski šķiet pašiem latgaliešiem, kas šķiet saistošāks un ko gribētos nākotnē, ar kādām grūtībām un izaicinājumiem jāsaskaras žurnālistiem, veidojot saturu latgaliski? Atbildes uz šiem jautājumiem tiks meklētas diskusijā "Mediju saturs latgaliski – cik tas svarīgi?". Diskusiju organizē "Latgalīšu kulturys ziņu portals lakuga.lv" sadarbībā ar Ludzas bibliotēku.

Diskusijā ar savu pieredzi un viedokli dalīsies portāla lakuga.lv redaktore Vineta Vilcāne. Portāls lakuga.lv šobrīd ir vienīgais medijs Latvijā un pasaulē, kura saturs ir tikai latgaliešu rakstu valodā. Savukārt Latvijas Radio Latgales studiju pārstāvēs tās vadītāja Renāte Lazdiņa. Studija veido vairākus dažādām mērķauditorijām domātus raidījumus latgaliešu valodā, kā arī sižetus, kuri skan kopējā Latvijas Radio ziņu plūsmā.

Diskusijā aicināti piedalīties gan mediju pārstāvji, gan ikviens interesents. Tā notiks 24. janvārī pl. 10.00 Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā (Ludza Stacijas iela 41) 3. stāvā.

Portāls lakuga.lv darbojas kopš 2007. gada, ik dienu latgaliešu rakstu valodā vēstot par Latgales un latgaliskās kultūras dzīves aktualitātēm. Portāla īpašnieks ir biedrība "Latgolys Studentu centrs", lakuga.lv saturs šobrīd tiek sagatavots ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53023195sec.