4. un 5. aprīlī Ludzas amatnieku centrs aicina uz prasmju skolu!

Ludzas amatnieku centrs, Tālavijas ielā 27a, Ludzā, 4.aprīlī pulksten 10.00 aicina apgūt seno žogu izgatavošanas mākslu Latgales lauku sētā. Šoreiz mācīsimies būvēt zedeņu žogu. Meistars Antons Soldāns izstāstīs pa seno žogu veidiem, izejmateriāla sagatavošanu, būvēšanas paņēmieniem, un ierādīs, kā vislabāk to darīt.

Sestdien, 5.aprīlī pulksten 11.00 kopā ar folkloras kopu Rīkšova un saimnieci Veroniku Rimšu uzzināsim visu par Latgales lauku sieriem, mācīsimies sasiet tādu biezpiena sieru, kā to darīja mūsu vecmāmiņas savās sētās. Skandēsim latgaļu dziesmas un strādāsim kopā Latgaļu kukņā, jo tieši tā laukos parasti strādāja- ar prieku un kopā - tā vislabāk veicās darbi.

No 2014. gada 4. līdz 6. aprīlim vairāk nekā 100 vietās visā Latvijā notiks jau par tradīciju kļuvušais prasmju skolas pasākums „Satiec savu meistaru!”, kur ikviens ir aicināts apmeklēt meistardarbnīcas, individuālās nodarbības, paraugdemonstrējumus, lekcijas, diskusijas un koncertus. Atrodi savu meistaru un piesakies! Kontaktinformācija: www.1188.lv/karte/meistars un www.lnkc.gov.lv

Visi, kam interesē arodi, tradīcijas varēs iepazīt un apgūt dažādas prasmes, kas saistītas ar tradicionālo amatniecību, muzicēšanu, dziedāšanu, mutvārdiem un zināšanas, kas saistītas ar dabu un visumu, rituāliem un svētkiem. Satikt savu meistaru varēs Latvijas pilsētu un novadu bibliotēkās, muzejos, amatu un  kultūras centros, izglītības iestādēs un meistaru dzīvesvietās.

"Satiec savu meistaru!" ir 2009. gadā aizsāktā projekta "Tradicionālo prasmju skola" turpinājums, kas iekļauts kopīgā Eiropas projektā "Eiropas amatu prasmju dienas". Līdzīgi pasākumi, kur tradicionālo prasmju zinātāji aicina pie sevis mācekļus, vienlaikus notiek arī Francijā, Spānijā, Itālijā, Beļģijā un citās pasaules valstīs. Aizvadītajos gados "Satiec savu meistaru!" apmeklējuši vairāk nekā 10 tūkstoši dažādu paaudžu interesentu, un ik pavasari pasākums Latvijas sabiedrībā kļuvis par gaidītu notikumu.

Lai pienācīgi sapostos 2018. gada Dziesmu un deju svētkiem, kas noritēs Latvijas simtgades zīmē, Latvijas Nacionālais kultūras centrs pasākuma "Satiec savu meistaru!" ietvaros sadarbībā ar Latvijas Televīziju uzsāk akciju "Katram savu tautas tērpu!". Akcijas mērķis ir aicināt sabiedrību uzturēt dzīvu tautas tērpu darināšanas un valkāšanas tradīciju, darinot katram savu tautas tērpu.

Ludzas amatnieku centrs aicina iepazīties ar Latgales tautu tērpiem un to darināšanas tradīcijām, apskatīt jau gatavus tautas tērpu variantus, izvēlēties vispiemērotāko tērpu pašam sev un ari uzsākt tā darināšanu, vai  atrast savu meistaru, kas palīdzēs piepildīt sapni. Mūsu meistari ierādīs darbiņus, ko var katrs pats iemācīties, lai izgatavotu kādu no sava personīgā tautas tērpa detaļām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46225691sec.