Ģimenes ar bērniem aicina uz pasākumu «Mana adrese: mežs»

Dabas aizsardzības pārvaldes (pārvaldes) Slīteres Nacionālā parka (SNP) dabas centrs sadarbībā ar Valdemārpils bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļu sestdien, 11. februārī, plkst. 11.00 aicina ģimenes ar bērniem uz īpašu pasākumu, kura laikā bibliotēkas telpās, Raiņa ielā 14a, Valdemārpilī būs skatāma izstāde “Mana adrese: mežs” un kopā ar pārvaldes vecāko ekspertu, zoologu Vilni Skuju būs iespēja uzzināt vairāk par SNP faunas pārstāvjiem.

Pasākuma pirmajā daļā V.Skuja dalīsies dažādos aizraujošos, plašākai sabiedrībai mazāk zināmos stāstos par SNP meža dzīvniekiem, atklājot gan to, kā tie pavada ziemu, gan pēc kādām pazīmēm tie dabā identificējami, gan citus īpašus un interesantus faktus. Sarunu papildinās savulaik SNP teritorijā viņa paša filmēti dzīvnieku video un fotogrāfijas.

Savukārt pasākuma otrajā daļā ikviens būs aicināts iepazīties ar izstādes “Mana adrese: mežs” varoņiem – pazīstamākajiem Latvijas meža dzīvniekiem. Daudz jauna varēs atklāt gan izzinot deviņus informatīvos stendus, kuros sniegto informāciju rosinās iepazīt īpaši izstādei sagatavoti uzdevumi, gan aplūkojot izstādes eksponātus. Izstādē būs skatāma ragaino pārnadžu ragu kolekcija, dažādas zvērādas, galvaskausi, pēdu atlējumi un citi interesanti meža “eksponāti”.

“Sniedzot iespēju pasākumā gan lieliem, gan maziem interesentiem dzirdēt dažādu Slīteres Nacionālā parka dzīvnieku stāstus, sajust to kažoku pieskārienu, dzirdēt to balsis, aplūkot to pēdu nospiedumus un piedalīties vairākās citās dzīvnieku izziņas aktivitātēs, ceram veicināt sabiedrības izpratni par meža ekosistēmas nozīmi dabas daudzveidības saglabāšanā un vairot to cilvēku skaitu, kas dabā dodas ar izpratni un pietāti,” pauž pārvaldes SNP dabas centra vadītāja Baiba Ralle.

SNP ir viena no senākajām īpaši aizsargājamajām dabas teritorijām Latvijā. Nacionālais parks lepojas ar izcilu ainavu dažādību, mazskartiem mežiem, bagātu augu un dzīvnieku valsti. Te aug tādi dabas retumi kā parastā īve un Baltijas efeja, dzīvo vilki, lūši, aļņi, kā arī daudzi reti bezmugurkaulnieki.

Šogad SNP svin simts gadus kopš tā pirmsākuma – Šlīteres dabas pieminekļa – izveides. Laika gaitā mainījusies gan aizsargājamās teritorijas platība, gan nosaukums. Paredzēts, ka SNP simtgades jubilejas noskaņās vasaras sākumā izstāde “Mana adrese: mežs” ar plašāku klāstu eksponātu būs skatāma arī Šlīteres bākā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45809698sec.