27. jūlijs vēsturē: tiek dibināta Krievijas galvaspilsēta Maskava

Šajā dienā, 27. jūlijā, tika dibināta pilsēta, kas ir tik liela, ka, ja vēlētos, varētu tikt atzīta par valsti un kuras iedzīvotāju skaits ir tieši tikpat liels, kā Norvēģijas un Šveices iedzīvotāju skaitu kopā ņemot. Šodien savu dzimšanas dienu var svinēt Krievijas galvaspilsēta Maskava.

Maskava atrodas Krievijas rietumu daļā, aptuveni 641 km uz dienvidaustrumiem no Krievijas otras lielākās pilsētas Sanktpēterburgas un hronikās minēta jau 1147. gadā,  kad Jurijs Dolgorukijs aicināja pie sevis Novgorodas princi. 1156. gadā Dolgorukijs pavēlēja ap Maskavu uzbūvēt koka sienu, kas vēlāk tika vairākas reizes pārbūvēta un bija pamats Maskavas Kremlim.  Maskavas platība ir 1081 km², tajā 2015. gadā bija 12 miljoni iedzīvotāju,  un pēc iedzīvotāju skaita tā ir lielākā pilsēta Eiropā.

Savā ilgajā pastāvēšanas laikā Maskava ir bijusi ļoti nozīmīga visas Krievijas vēsturē. Aptuveni 600 gadus šī pilsēta ir bijusi dažādu valstu, kas atradušās tagadējā Krievijas teritorijā, galvaspilsēta – gan pašas Krievijas, gan PSRS, gan arī neatkarīgās Maskavijas centrs. 17. gs. galvaspilsētas tituls uz diviem gadsimtiem tika piešķirts Sanktpēterburgai, taču 1918. gadā par galvaspilsētu atkaļ kļuva Maskava.

Maskava ir ne tikai Krievijas galvaspilsēta, bet arī visas valsts politiskais, rūpniecības, izglītības un zinātnes centrs. Pilsēta jau 600 gadus ir bijusi arī krievu pareizticīgās baznīcas centrs, savukārt Maskavas Kremlis ir prezidenta un Krievijas valdības rezidence, bet Svētā Danila klosteris ir Maskavas patriarha mājvieta. Tāpēc ne velti tiek teikts, ka Sanktpēterburga ir logs uz Eiropu, bet Maskava ir Krievijas sirds.

Arī  tūristiem, kas vēlas apmeklēt Maskavu, nebūtu jāsūdzas par garlaicību vai apskates objektu trūkumu. Vienas no atpazīstamākajām apskates vietām noteikti ir Sarkanais laukums, Kremlis, Arbata rajons, Gorkija parks, Tretjakova galerija, kā arī Ļeņina mauzolejs. Savukārt visi kultūras cienītāji noteikti nedrīkst palaist garām iespēju apmeklēt Maskavas Lielo teātri. Leģendārais teātris šobrīd savā repertuārā piedāvā vairāk nekā 40 izrādes, ieskaitot tādas klasiskas vienības kā "Gulbju ezers" un "Riekstkodis" un ir viens no vecākajiem un slavenākajiem teātriem pasaulē, kā arī teātra baleta trupa ar 200 dejotājiem ir lielākā pasaulē.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.43968511sec.