16. maijs vēsturē: Atsāk lidojumus no Rīgas uz Liepāju

Latvijas nacionālā aviokompānija ”airBaltic” 2017. gada 16.maijā atsāka iekšzemes lidojumus no starptautiskās lidostas ”Rīga” uz Liepāju.

”Aviācijas nozare veido līdz pat 3% no valsts ekonomikas un 2% no visām darbavietām. Kurzemes reģiona ekonomikai mūsu lidojumu sākšana uz Liepāju bija ļoti svarīga, kā arī tie papildināja jau esošos aviosavienojumus ar Palangu. Rīga-Liepāja maršruts sniedza jaunas ceļošanas iespējas starp abām pilsētām, kā arī piedāvāja ērtus savienojumus uzņēmējiem un tūristiem no 60 ”airBaltic” galamērķiem,” sacīja uzņēmuma izpilddirektors Martins Gauss.

Savukārt Liepājas mērs Uldis Sesks uzsvēra – kopš tika sākta Liepājas lidostas rekonstrukcija, regulāro lidojumu atsākšana no Liepājas bijis ļoti gaidīts notikums pilsētas iedzīvotājiem, jo sevišķi uzņēmējiem.

”Šis notikums skaidri iezīmē Liepāju kā stabilu un nozīmīgu nacionālo un starptautisko galamērķi apmeklētājiem, vienlaikus veicinot pilsētas ekonomikas attīstību un sniedzot plašākas iespējas starptautisku konferenču rīkošanai, pasaules līmeņa koncertiem, Eiropas sporta čempionātiem, medicīnas tūrismam, kurortoloģijas attīstībai, kā arī, protams, daudziem atklāt no jauna Liepāju kā perspektīvo dzīves un darba vietu. Pirms rekonstrukcijas Liepājas lidosta apkalpoja gandrīz 45 000 pasažieru un 2700 lidmašīnu, bet esmu pārliecināts, ka ar šodienas pilsētas iespējām drīz vien mēs šos rādītājus spēsim panākt un pārsniegt,” klāstīja Liepājas mērs.

Iepriekš aviosabiedrība "airBaltic" uz Liepāju veica regulāros reisus līdz 2008. gadam.

Uz šo mirkli, ņemot vērā pasaulē un Latvijā esošo pandēmija stāvokli, lidojumi ir pārtraukti līdz 2021. gada septembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15152502sec.