23. jūnijā visi aicināti vienoties jautrā Līgo svinēšanā Rēzeknē

23. jūnijā no plkst. 15.00 aicinām līgot Rēzeknes Festivāla parkā (Pils ielā 17) – pēcpusdienā kopā ar Rēzeknes kolektīviem siesim sieru un rotāsimies, vakarā Ogres Tautas teātris priecēs ar R. Blaumaņa izrādi "Skroderdienas Silmačos", un pēc tam degsim Jāņuguni, vērosim uguns skulptūru "Gailis" un dejosim līdz Jāņu rītam.

No plkst. 15.00 Rēzeknes Festivāla parkā darbosies Līgo tirgus, kurā mājražotāji un tautas lietišķās mākslas meistari piedāvās lauku labumus un amatnieku darinājumus.

No plkst. 16.00 līdz 19.30, skanot dziesmām, varēs iesaistīties vairākās meistardarbnīcās – kopā ar folkloras kopu "Rūta" (vad. Irēna Rampāne), poļu biedrības sieviešu kori "Jutrzenka" (vad. Irēna Ivanova), kazaku ansambli "Debeszils zieds" (vad. Tatjana Rasčosova), baltkrievu vokālo ansambli "Suzorje" (vad. Ludmila Pikaļova) dziedāsim un siesim sieru, kopā ar ARPC "Zeimuļs" speciālistiem pīsim zāļu vainagus, veidosim hennas tetovējumus, apgleznosim akmentiņus ar latvju zīmēm un mazos skatītājus pārsteigsim ar lieliem ziepju burbuļiem.

Plkst. 20.00 Ogres tautas teātris priecēs ar Rūdolfa Blaumaņa lugas "Skroderdienas Silmačos" izrādi. Rūdolfa Blaumaņa lugas "Skroderdienas Silmačos" pirmizrādei šogad svinam 115. gadadienu un visā Latvijā malu malās ar jaunu sparu skan iemīļotās Blaumaņa sirsnīgās kuplejas.

Pirmo reizi Rūdolfa Blaumaņa luga ar skatītājiem satikās 1902. gada 30. janvārī Rīgas Latviešu biedrības teātrī. Nākamajās dienās pēc lugas pirmizrādes "Dienas Lapa" bija pilna ar iznīcinošām un rakstnieku pazemojošām recenzijām. Tomēr izrādījās, ka šī ir tautas luga, ko vēl aizvien mīl un spēlē arī pēc 100 gadiem. Arī Ogres Tautas teātrī 50 gadu laikā izaugušas vairākas Kārlēnu un Ieviņu paaudzes, bet arvien no jauna aktieri laimīgi līgo kopā ar saviem skatītājiem, piedāvājot sekot līdzi iemīļotajām, zināmajām un jautrajām Silmaču saimes ļaužu izdarībām un attiecībām.

Ogres Tautas teātra izrādes režisors – Jānis Kaijaks, kostīmu māksliniece – Kristīne Saliniece, scenogrāfs – Māris Ruskulis. Lomās: Antonija – Astra Kolberga, Aleksis – Kalvis Kravalis, Dūdars – Guntars Arājs, Kārlēns – Kristaps Arājs, Rūdis – Edijs Čibels vai Bruno Āriņš, Elīna – Maija Jeremičeva, Pindaks – Juris Gasparovičs, Pindacīša – Evija Kļaviņa vai Daiga Krūmiņa, Ieviņa – Katrīna Anna Ozoliņa vai Dace Velberga, Pičuks – Ernests Greizis, Auce – Anita Saukane vai Signe Irbēna, Joske – Guntis Kolbergs, Zāra – Margarita Lutere, Ābrams – Andris Peismalietis, Tomulīša – Ilze Kļaviņa vai Inta Bērziņa, Bebene – Lauma Straume.

Ogres Tautas teātris dibināts 1967. gadā un šogad svin savu 50 gadu jubileju. Iekļaujoties spēcīgāko Latvijas amatierteātru vidū, pagājušā gadā Ogres Tautas teātra izrāde "Bernika projekts" ieguva amatierteātru skates "Gada izrāde 2015" balvu un režisors Jānis Kaijaks saņēma godpilno Gada režisora titulu, tāpat teātris regulāri piedalās starptautiskajos un Latvijas festivālos, tostarp Rēzeknes teātra festivālā "Soli pa solim".

Pēc izrādes plkst. 22.00 iedegsim Jāņuguni un kopā ar kapelu "Dziga" (vad. Dace Baltkāje) izlocīsim kājas latvju dančos. Nu jau vairākus gadus pēc kārtas mākslinieks Gundars Kozlovskis pārsteidz ar uguns skulptūru, arī šoreiz plkst. 23.30 pļavā pie Rēzeknes upes spīdēs šim gadam ļoti atbilstoša uguns skulptūra "Gailis", bet īsākās nakts zaļumballi no plkst. 24.00 spēlēs grupa "Covers Crew" no Rēzeknes.

Līgo pasākumi Rēzeknes Festivāla parkā bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13822794sec.