Rēzeknes Tautas teātris sāk 60. sezonu ar izrādi “Ačgārnās pasakas čemodānā”

4. septembrī plkst. 18.00 Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) Rēzeknes Tautas teātris 60. sezonu iesāk ar izrādi bērniem un pieaugušajiem “Ačgārnās pasakas čemodānā”.

Režisore Māra Zaļaiskalns atzīst: “Rēzeknes Tautas teātri jau 60 gadus vieno iedvesmojošas pirmās satikšanās dzirkstis un azarts cauri gadiem! Katra izrāde ir kā pirmā tikšanās – ar autoru, režisoru un vienam ar otru – pirmā, jo atkal jaunās lomās, citā laikmetā, citos notikumos. Caur smiekliem un skumjām mainās skatītāju un aktieru paaudzes.”

Izrādes “Ačgārnās pasakas čemodānā” pamatā ir Džanni Rodari pasakas, stāstot par dīvainībām, kas notiek ceļojuma laikā lidostā. Džanni Rodari (1920–1980) ir pazīstams gan  Itālijā, gan Latvijā un visā pasaulē, viņa populārākie darbi ir “Čipolīno piedzīvojumi”, “Dželsomīno melu zemē”, “Pasakas pa telefonu”, “Fantāzijas gramatika” u. c.

Radīšanas prieks caurstrāvo visus Džanni Rodari daiļdarbus. Ne mācīt, bet rotaļājoties sacerēt pasakas, mīklas, dzejoļus, izgudrot stāstus, lai atbrīvotos no negatīvajām emocijām, kas pārvēršas priecīgā, ar fantāziju piepildītā notikumā. Džanni Rodari neizsmeļamās iztēles radīto pasaku pasauli veido nepakļāvīgi tēli un negaidīti notikumi, neparasti skaitļi un absurdi jautājumi.

Izrādē piedalās aktieri: Ināra Apele, Sandra Juste, Jānis Pampe, Aldis Leidums, Oskars Lustiks, Arturs Rozvjazevs. Režija – Māra Zaļaiskalns. Telpa un kostīmi – Ināra Apele, gaisma un skaņa – Ints Salmiņš, video – Sergejs Čakāns, kustība – Anna Zmeikina.

Biļetes (2,00, 3,00 €) var iegādāties Rēzeknes KN kasē, tālr. 64622066

Kā teicis vācu dzejnieks, dramaturgs un filozofs Frīdrihs Šillers: “Cilvēks spēlējas tad, kad pilnībā kļuvis par cilvēku, un kļūst par cilvēku tikai tad, kad spēlējas.”

Informācija par teātri: rtt.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.127599sec.