Latgalē atklāj Latvijā pirmo Kaņepju muzeju (video)

2019. gada 1. maijā Latgales saimniecībā tika atklāts Latvijā pirmais Kaņepju muzejs. Tā mērķis ir sniegt apmeklētājiem plašāku ieskatu kaņepes kā auga vērtīgajās un daudzpusīgajās izmantošanas iespējās.

Saimniecība ObeliskFarm atrodas Viļānu novada Obelišku ciemā. Tajā tiek kultivētas kaņepes, ražoti dažādi gardumi no tām un piedāvātas tūrisma aktivitātes, kā, piemēram, ekskursijas, degustācijas, apmācības un darbnīcas.

Obelisk Farm stāsts sākas ar to, ka jauna ģimene - Andris, Debora, Gabriela un Fredis, pārcēlās uz dzīvi Latvijas laukos no Londonas, ar saujiņu sēklu un lieliem sapņiem. Mēklējot iespēju dzīvot tuvāk dabai, ģimene pārcēlās uz 2,5 hektāru lielu lauku sētu Latvijas austrumos Latgalē - Obelišku ciemā un ar vēlmi apstrādāt zemi, līdz kaņepju kultivēšana kļuva par ģimenes prioritāti.

Iespējams jautāsiet - kādēļ kaņepes? Ģimene tic, ka kaņepes ir viens no Mātes Zemes īpašākajiem augiem, kas izceļas ar izturīgu šķiedru, vērtīgajām sēklas īpašībām un nebeidzamiem tā pielietošanas veidiem. Nav nekādu šaubu, ka kaņepes spēj pabarot, apģērbt un dot pajumti visiem.

Laikam ejot, ģimene ir secinājusi, ka cilvēku prātos saistībā ar kaņepēm vēljoprojām virmo daudz neskaidrību un pārpratumu. Tādēļ tika nolemts vērt vaļā savas saimniecības durvis ikvienam interesentam, lai tie redzētu, kā kaņepes aug ko no tām var izgatavot, kā arī iegūt jaunas zināšanas par kaņepju pozitīvo ietekmi uz mūsu ikdienu.

Papildus tam saimniecībā tiek organizētas darbnīcas, degustācijas, apmācības par kaņepju spaļu izmantošanu māju siltināšanā un uzņemam pie sevis brīvprātīgos palīgus. Saimniecības mērķis ir lauzt priekšstatus par kaņepēm (Cannabis Sativa L.), rādot to daudzpusīgo pielietojumu.

Vairāk informācijas: obeliskfarm.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48752308sec.