Rēzeknē un Cēsīs notiks Georgija Osokina solokoncerts un baleta viencēliena LAUSKAS pirmizrāde

Piektdien, 8. aprīlī, Latgales vēstniecībā GORS un sestdien, 9. aprīlī, Koncertzālē “Cēsis” gaidāms koncerts, kurā atklāsies latviešu pianista Georgija Osokina dažādās talanta šķautnes – pirmajā daļā klavierēm solo izskanēs Aleksandra Skrjabina un Frederika Šopēna skaņdarbi, bet vakara turpinājumā pirmizrādi piedzīvos laikmetīgā baleta viencēliens "Lauskas", kura pamatā ir Georgija klavierimprovizācijas un Milanas Komarovas horeogrāfija.

Pianisma izcilības simbola - Osokinu dinastijas, jaunākais pārstāvis Georgijs Osokins šobrīd ir visvairāk koncertējošs Latvijas pianists pasaulē, ar savu talantu apburdams klausītājus gan dzimtenē, gan Eiropā, Āzijā un ASV. Paralēli aktīvai koncertdzīvei, pianists daudz laika velta jaunu programmu un projektu radīšanai.

Aprīļa sākumā Rēzeknē un Cēsīs klausītājiem būs iespēja baudīt jaunāko Georgija Osokina koncertprogrammu, kurā savīsies gan mūzika, gan deja.

Klavierēm solo izskanēs viena no Aleksandra Skrjabina daiļrades vēlīnajām sonātēm – devītā sonāte "Melnā mesa", un Osokina iecienītā komponista Frederika Šopēna Etīdes - viena no pianistu meistarībai izaicinošākajām un aizraujošākajām klaviermūzikas formām, kurai raksturīgs romantisks melodisms, bet nepieciešama izcila virtuozitāte.

Savukārt vakara centrālais notikums būs laikmetīgā baleta viencēliena “Lauskas” pirmizrāde.

Balets "Lauskas" balstīts uz Georgija Osokina radīta muzikālā materiāla, kas tālāk iedvesmojis Milanas Komarovas horeogrāfisko ieceri. Viencēliena izmantotās Osokina klavieru improvizācijas tikušas ieskaņotas baznīcā, Covid-19 pandēmijas laikā, kad visā pasaulē valdošā noskaņa sasaucās ar paša pianista pārdomām par dzīves trauslumu, un viņa dvēseles stāvokli ieraksta tapšanas brīdī. Doma, mūziku ietērpt dejas valodā radās negaidīti, improvizācijas atskaņošanas laikā.

Viencēliena “Lauskas” librets vēsta par mākslinieci un viņas dvēseles sāpēm, kas saistītas ar personiskās krīzes pārvarēšanu. Spilgtāko skatuves pārdzīvojumu uzplaiksnījumi savijas ar apziņu par nenovēršamo novecošanas izraisīto bezspēcību, kad gars ir augstumos un prāts top vieds, bet ķermeni pārvalda savi dabas likumi un skarbais laika ritējums ir neapturams.

Izrādē piedalīsies bijusī Hong Kongas baleta māksliniece Lauma Berga, Latvijas Nacionālā baleta vadošā baleta māksliniece Baiba Kokina un soliste Keita Bloma, kā arī solisti no Vācijas baleta teātra - Lisa Pavlova un Mihails Belilovs.
Laikmetīgā baleta “Lauskas” skatuves ietērpu veidojis Kārlis Kaupužs, bet elegantos kostīmus darinājusi Jeļena Starostina.

Biļetes nopērkamas Latgales vēstniecības GORS un Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51131701sec.