Rēzeknei 737! Pilsētas svētki 2022

Pašā vasaras plaukumā, no 5. līdz 7. augustam Rēzekne ielūdz uz savu 737. jubileju, piedāvājot rēzekniešiem un pilsētas viesiem plašu un daudzveidīgu Rēzeknes svētku programmu dažādām gaumēm trīs dienu garumā.

Centrālais un gaidītākais svētku notikums – atjaunotais Pilsētas svētku gājiens “Ielūdz Rēzekne!”, kur tradicionāli iesaistās daudzas Rēzeknes iestādes un organizācijas (pieteikšanās līdz 25. jūlijam).

Pēc spraigām dienas aktivitātēm, pilsētas svētku apmeklētāji vakaros varēs baudīt naksnīgas, pārsteigumiem bagātas pastaigas Rēzeknes upes promenādē ar muzikālo strūklaku un gaismu šovu, zināmām un vēl nebijušām vides un gaismu instalācijām. Absolūts jaunums – gaismas un skaņas piedzīvojums – multimediālas video, lāzeru un gaismu instalācijas Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas teritorijā.

Piektdien, 5. augustā pilsētas svētkus uzsāksim ar izstāžu zāles “Brīvvalsts dārgumu nams” (Krasta ielā 35) atklāšanu un Rēzeknes/Liepājas literātu satikšanos pasākumā “Dzeja un māksla” Latgales Kultūrvēstures muzejā. Pirmajā svētku dienā galvenais akcents likts uz jauniešu auditoriju un iesaistīšanos – notiks jauniešu muzikālā parāde, jauniešu ielu kultūras minifestivāls, meistardarbnīcas, mūzikas skolu audzēkņu uzstāšanās, mūsdienu deju lielkoncerts, bet vakara programmā piedalīsies tādas populāras latgaliešu muzikālās apvienības kā “Borowa MC”, “Latgalīšu reps” un “ŪGA & Bruolāns”. Savukārt, nedaudz “nobriedušāku” paaudzi iepriecinās leģendārās grupas “Eolika” koncertprogramma. Sporta cienītāji varēs iesaistīties Sporta nakts norisēs un uzspēlēt 3×3 basketbolu, minifutbolu, miniflorbolu vai volejbolu.

Sestdien, 6. augustā gaidāma ļoti bagātīga un piesātināta svētku programma. No rīta paredzēts svētku tirgus un aktivitātes ģimenēm pilsētas centrā, kā arī improvizēta modes skate. Neizpaliks arī pagalmu koncerti Ziemeļu mikrorajonā un Vipingā. Gaidāmi dažādi sporta pasākumi (šaha turnīrs, pludmales volejbola sacensības), retro auto/moto un motociklu “Jawa” izstādes. Festivāla parkā muzicēs latviešu estrādes mūzikas leģenda Žoržs Siksna, kā arī puišu grupa “Baritoni”. Notiks Latvijas ukraiņu tautas dziesmu festivāls “Sarkanais irbenājs 2022”. Pēc Rēzeknes iestāžu un organizāciju gājiena un apbalvošanas ceremonijas svētku dalībniekus gaida plaša muzikālā programma Raimonda Paula zīmē. Izskanēs koncertprogramma ar Rēzeknes bigbendu un izpildītājiem Normundu Rutuli, Andri Ērgli un Dionu Liepiņu, kam sekos koncerts – veltījums filmai “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” ar dziedošo aktieru un grupas “Vintāža” piedalīšanos, kā arī koncertprogramma “Par dzelteno lapu”, kur skanēs Raimonda Paula estrādes un teātra dziesmas krievu teātra aktieru izpildījumā. Vakaru noslēgs grupa “Vremja Tepla” un Disko 80.–90. gadu zelta hiti, bet Kovšu ezera krastā elektroniskās mūzikas cienītāji varēs baudīt dzīvo performanci tehno stilā.

Svētdien, 7. augustā rītu sāksim ar gardu un skanīgu Latgales reģionālo pasākumu “Novadu garša” un aizraujošām Latvijas labāko pavāru “Garšu cīņām Rēzeknē”, kur pazīstami pavāri sacentīsies, dalīsies pieredzē un degustēs. Pasākumu vadīs Valters Krauze un muzikālo dzirksti pasākumam piešķils Roberto Meloni. Savukārt, Rēzeknes dievnami piedāvās lieliskus koncertus visas dienas garumā. Rēzeknes Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē notiks svētku dievkalpojums, kā arī Latgales ērģeļu dienu noslēguma koncertmeditācija “Latgales sirds”. Dieva Žēlsirdības Romas katoļu baznīcā uzstāsies vokālā grupa “Schola Cantorum Riga” ar viduslaiku sakrālo mūziku, Rēzeknes Svētās Trīsvienības ev. Luteriskajā baznīcā būs klausāmas Filipa Glāsa melodijas ērģelnieka Aigara Reiņa un saksofonista Aigara Raumaņa izpildījumā.

Pilsētas svētku apmeklētāji vakaros aicināti iegriezties kafejnīcās “Fresh terase”, “IGGI bārs & karbonādes” un “Laivu māja”, kur apmeklētājus gaidīs muzikāli pārsteigumi, šovi un deju ritmi.

Lai visiem jauki svētki un pozitīvas emocijas, lai Rēzekne savā dzimšanas dienā skan un smaida!

Uz tikšanos Rēzeknē – pilsētā Latgales sirdī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81935692sec.