TOP 3 jaunumi, ko piedāvā Rēzekne

Katru gadi Latvijas pilsētās top jaunas, ceļotājus interesējošas lietas. Šoreiz iepazīstinām, kas jauns tapis 2022. gadā Rēzeknē.

Brīvvalsts dārgumu nams

“Brīvvalsts dārgumu nams” ir jauna kultūrvieta Rēzeknes upes krastos pie paša pilskalna, kas radīta, lai apkopotu un padarītu sabiedrībai pieejamu informāciju par Latvijas pirmās brīvvalsts militāro un civilo apbalvojumu vēsturi, kā arī dažādām organizācijām, kas saistītas ar valsts un pilsonisko organizāciju darbību laika periodā no Latvijas Neatkarības kara līdz Otrajam pasaules karam.

Izstāžu namā eksponēti vairāki simti dažādu vēstures liecību no Latvijas un ārzemju privātkolekcijām, kas aptver laika posmu no 1918. gada līdz 1940. gadam, atklājot tieši Latgales un Rēzeknes vēstures lappuses.

Ekspozīcija izveidota, ņemot vērā aktuālākās mūsdienu tendences – te iespējams gan virtuāli piemērīt medaļas, gan darboties digitālos stendos. Otrajā stāvā, savukārt, ir atvēlēta vieta mainīgām ekspozīcijām, kur pagaidām apskatāmas Latgales mākslinieku gleznas, kā arī gleznas, kurās atainotas Latgales ainavas.

Kafijas konceptveikals KUUP

Konceptveikalu/kafejnīcu ir izveidojuši vienīgie kafijas grauzdētāji Latgalē, kas iepazīstina latgaliešus ar kafijas dzeršanas kultūru. Te vienmēr atrodama svaigi grauzdēta kafija, gardas kūkas, sendviči, kafijas brūvrīki un lieliska atmosfēra.

Ģimenes uzņēmums, kurš nenobijās no izaicinājumiem un realizēja savu sapni par īpašas vietas izveidošanu kafijas mīļotājiem un gardēžiem. Trīs gadus atpakaļ, iedvesmojoties no pasaules kafijas garšām, jaunie uzņēmēji Rēzeknes novadā, Lendžos ir radījuši kafijas grauzdētavu KUUP, kur paši grauzdē pupiņas, veidojot dažādas garšas un uzņem tūristus, rādot un skaidrojot procesu. No grauzdēvatas tad izaugusi ideja par kafijas konceptveikala izveidošanu jau Rēzeknē. Kā saka paši īpašnieki: “KUUP kafija ir silta, mēs patiesi, un no sirds gatavojam labu kafiju patiesiem cilvēkiem un mums rūp, kādu kafiju tie dzer.”

Blakus jau iecienītām kafijas garšām – BRAZILEJIS NAKTS, KOLUMBEJIS FLIRTS, JEZUPA ETIOPEJIS SAPYNS, jaunajā konceptveikalā var nopirkt un nogaršot tikko radītu kafiju bez kofeīna HOLA! DOLORESA un MALNAIS ONTONS.

Ūdens inventāra noma un kafejnīca “Laivu māja” Rēzeknes ezera krastā

Rēzeknes ezera apkārtne vienmēr ir bijusi pilsētnieku un pilsētas viesu iemīļota peldvieta, taču pēc 2021.gadā pabeigtās labiekārtošanas, ir izveidots vesels parks, kas kļuvis par populāru atpūtas vietu katram dabas un aktīvās atpūtas cienītājam, kur papildus dabas ainavām ir pieejamas arī dažādas izklaides, aktivitātes un pakalpojumi.

“Laivu māja” pie Rēzeknes ezera piedāvā lielisku iespēju izbaudīt aktīvās atpūtas priekus uz ūdens – iznomāt katamarānu, SUP dēli, laivu vai kanoe, pūsli, ūdens motociklu vai motorlaivu. Blakus atrodas kafejnīca, kurā ir iespējams paēst krāsnī ceptas gardas picas, suši, kā arī vasarā izbaudīt ezera pievilcību āra terasē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52471209sec.