Gulbene gatavojas Mājas kafejnīcu dienai

Gulbenē un Druvienā 4.septembrī norisināsies Mājas kafejnīcu dienas pasākums, kas apmeklētājiem būs kā lielisks piedzīvojums garšu pasaulē, baudot dažādus Gulbenes novada mājražotāju piedāvātos gardumus.  

Gulbene un gulbenieši ik gadu svin Bānīša svētkus. Arī šogad 4.septembrī ikviens būs gaidīts Gulbenes novadā – Gulbenē, Stāmerienā un Kalnienā, lai svinētu Gulbenes-Alūksnes bānīša 118.dzimšanas dienu “Bānīša svētki četrās stihijās”. Svētku laikā Gulbenē, Viestura iela no pulksten 18:00 līdz 22:00 pārvērtīsies par vienas dienas kafejnīcām. Pasākuma apmeklētāji savas garšas kārpiņas varēs lutināt ar 10 mājas kafejnīcu dienas dalībnieku īpašajiem ēdieniem, našķiem un dzērieniem. Pasākuma laikā varēs baudīt mājas kafejnīcu “Taureņu gardumi”, “Ivitas kūciņas”, “Sveķu gardums”, “Raibas pankūkas”, “Pelnrušķītes saldais sapnis”, “Zemes sirds”, “Gabrielas gardumi”, “Tālavas sidrs”, “Meža kūkas” un “Saules” piedāvājumu, izgaršojot uz ugunskura vārītu zupu, speķa un saldos pīrādziņus, visdažādākās kūkas un kūciņas, keksiņus, zefīrus, cepumus, pankūkas ar dažādiem pildījumiem, zāļu tējas, ābolu sidrus, kokteiļus, limonādes un sulas. Ēdieni, našķi un dzērieni tapuši gan pēc pašu saimnieku radītajām īpašajām receptēm, gan arī izmantojot senas un pārbaudītas ēdienu gatavošanas receptes. Produkciju varēs iegādāties gan baudīšanai uz vietas, gan arī līdzņemšanai. Ielas garumā būs izvietoti galdiņi, pie kuriem varēs ērti apsēsties un priecāties par svētku atmosfēru, ļaujoties ielu mākslas, gaismu un muzikāla noformējuma baudīšanai.

Sīkāka informācija par Bānīša svētkiem – www.gulbene.lv/lv/zr/klt-z/8990-banisa-svetki-cetrajs-stihijas

Ikviens šajā dienā būs gaidīts arī Druvienas muižā, kur Druvienas muižas ķēķī varēs baudīt muižas cienīgu ēdienkarti. Piedāvājumā būs no vietējiem produktiem gatavoti ēdieni: Druvienas maize, siers, dārzeņi, medus, ogas un augļi, rožu ziedlapiņas. Pasākuma dienā tiks rīkotas arī muzikālas pauzes, amatnieku darbnīcas, rudens ziedu izstāde, ekskursija pa muižu, varēs iegādāties vietējo amatnieku darinājumus.

Mājas kafejnīcu dienas Latvijā notiek jau trešo gadu, ideju aizgūstot no Igaunijas. Iniciatīvu organizē Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kā arī novadu pašvaldībām visā Latvijā dažādās norises vietās un laikos (vairāk informācijas: www.latvia.travel un www.celotajs.lv/majaskafejnicas, kā arī sociālo tīklu kontos).

Svētku norises vietā ikviens tiek aicināts ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. Pasākums tiks filmēts un fotografēts, pasākuma laikā iegūtie video un foto materiāli tiks izmantoti publicitātes vajadzībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93282294sec.