Gulbenē, centrā «Dzelzceļš un Tvaiks» aicina izzināt mašīnista profesiju

Atzīmējot Starptautisko izglītības dienu, 22.janvārī plkst. 14:00 izglītojošajā un interaktīvajā centrā “Dzelzceļš un Tvaiks” (Dzelzceļa ielā 8, Gulbenē) notiks pasākums “Mašīnists”, kura laikā ikvienam interesentam būs iespēja izzināt mašīnista jeb vilces transportlīdzekļa vadītāja profesiju.

Uz sarunām par mašīnista profesijas īpatnībām, par īpašībām, kādām jāpiemīt šīs profesijas pārstāvjiem, par to, kā profesija laika gaitā ir mainījusies, par mācību iestādēm, kur apgūst mašīnista profesiju, un mācību procesa gaitu aicinās studenti Viesturs Lielkāja un Intars Kokorēvičs, kā arī SIA “Gulbenes-Alūksnes bānītis” pārstāvis, vilces transportlīdzekļa vadītājs Gvido Vīcups. V.Lielkāja un I.Kokorēvičs ir restaurējuši transporta drezīnu TD5, kas kā eksponāts ir apskatāma centrā. Pasākuma laikā abi topošie mašīnisti demonstrēs prezentāciju par restaurācijas procesu.

Ieejas maksa uz pasākumu - 2,50 eiro. Pasākums norisināsies "zaļajā" līmenī.

Ar 22.janvāri ikvienam interesentam būs pieejams arī jaunais izlaušanās istabas “Perons 13”, kas atrodas centrā, scenārijs. Centra speciālisti darbu pie spēles scenārija maiņas uzsāka jau pagājušā gada nogalē. Tas darīts ar domu piesaistīt jaunus apmeklētājus, savukārt tiem, kas jau izspēlējuši pirmo spēles versiju, ļaut doties atkal jaunos piedzīvojumos. Spēle arī turpmāk ļaus izzināt dzelzceļa tematiku, sajust dzelzceļnieku dzīves senatni, bet, lai izkļūtu no istabas, būs jāveic pavisam jauni uzdevumi. Pieteikt izlaušanās istabas spēli var, zvanot pa tālruni 25448661. Līdz ar izlaušanās istabas “Perons 13” uzlabojumiem tiks uzlabotas arī dažas centra interaktīvās iekārtas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37088895sec.