Krāsainas Lieldienas Gulbenes novadā

Gulbenes novads aicina ciemos ar krāšņām Lieldienu aktivitātēm, pasākumiem un pārsteigumiem. Kā jau Lieldienās pienākas, būs gan olu kauju kaujas, gan iespēja kārtīgi izšūpoties, gan arī īpašāki piedāvājumi - varēs iepirkties tirdziņos, piedalīties spēlēs, izbraukt ar Lieldienu bānīti.

Lieldienu brīvdienas esiet aicināti iesākt ar Zaļā tirdziņa – stādu gadatirgus apmeklējumu, kas 16.aprīlī no plkst. 9:00 līdz 13:00 norisināsies Gulbenes centrālajā skvērā. Šis būs kārtīgs pavasara gadatirgus, kas pulcēs lielu skaitu stādu tirgotāju no visas Latvijas, savus darinājumus piedāvās arī amatnieki un rokdarbnieki un ar dažādiem gardumiem priecēs mājražotāji un zemnieki.   

16.aprīlī savā pirmajā šīgada reisā ar tvaika lokomotīvi Ferdinands dosies Gulbenes-Alūksnes bānītis, piedāvājot arī Lieldienu aktivitātes. Pirms brauciena būs iespēja pavizināties ar drezīnām, pie Gulbenes stacijas iepozēt “fotokastei” ar zaķīgām ausīm. Jautra laika pavadīšana Lieldienu gaisotnē braucējus sagaidīs arī pie Alūksnes stacijas. Pieteikšanās un sīkāka informācija pa tālr. 26310022.

Ar Lieldienu aktivitātēm apmeklētājus iepriecinās arī izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks”, kas atrodas Gulbenes dzelzceļa stacijā. Līdztekus iespējai izzināt dzelzceļa un vilcienu pasauli, darbojoties pie interaktīvajām ierīcēm, ikviens varēs izspēlēt divas spēles “Uztaisi zaķīti!” un “Izlēkā Lieldienas!”.

Lieldienās, 17.aprīlī, plkst. 13:00 centrālajā skvērā ikviens aicināts baudīt muzikālos priekšnesumus un iesaistīties olu ripināšanā un radošajās darbnīcās. Pirms āra aktivitātēm plkst. 12:00 Gulbenes kultūras centrā pašus mazākos sagaidīs animācijas programma “Zelta Lieldienas”, bet plkst. 17:00 ikviens aicināts baudīt teātra izrādi “Preilenīte”. Pilsētas parki Lieldienu svinētājus sagaida ar skaistiem rotājumiem – ļaujieties kādai pastaigai, apskatot rotājumus  un sajūtot pavasarīgo Lieldienu noskaņu.

Ar interesantiem Lieldienu brīvdienu pārsteigumiem visus priecēs Stāmerienas pils. Pils būs atvērta gan sestdien, 16.aprīlī gan arī pirmajās un otrajās Lieldienās (17. un 18.aprīlī). 16.aprīlī no plkst. 12:00 līdz 16:00 īpašu noskaņu pilī radīs duets “Mediante”. Plkst. 13:00 pilī notiks Gulbenes novada amatiermākslinieku darbu izstādes "Gleznojam Rankā un Gulbenē" atklāšana un tikšanās ar māksliniecēm. Savukārt plkst. 19:00 pils aicina uz dokumentālās filmas "Geparda dzimšana" seansu (biļešu rezervācija pa tālr. 25755784). Izmantojiet iespēju svētku dienās izspēlēt pils uzdevumu un Lieldienu spēli, kā arī sarīkot pikniku pils parkā iekārtotajās piknika vietās. 17.aprīlī visas dienas garumā ikviens, kas viesosies Stāmerienā, varēs izbaudīt Lieldienu piedāvājumu. Atpūtas vietā “Lāčauss” varēs kārtīgi izšūpoties, ripināt olas, nogaršot gardas pankūkas, uzzināt, kas ir  airsofts, un samīļot z/s “Dzelzavieši” zvēriņus. Stancmuižas kalnā būs iespēja piedalīties izlaušanās spēlē, olu krāsošanā, gavilēšanā un putnu modināšanā. Z/s “Pilssēta” piedāvās zirgu izjādes. Lai svētku svinības būtu pilnīgas, atpūtas kompleksa “Sonāte” kafejnīca  aicinās izgaršot gardākos ēdienus (iespēja pasūtīt pa tālr. 29460601).

Ar krāsainu Lieldienu piedāvājumu 17.aprīlī ciemos aicina arī atpūtas komplekss “Lācītes” Rankas pagastā, kur no plkst. 11:00 norisināsies Lieldienu tirgus, olu meklēšanas čempionāts, olu ripināšana, izjādes ar zirgiem, jautrās ģimeņu stafetes, individuālas aktivitātes. No plkst. 13:00 visus ar līksmu muzicēšanu priecēs Jānis Krūmiņš no grupas “Apvedceļš”.

Informācija par visiem Lieldienu pasākumiem novadā atrodama  www.gulbene.lv sadaļā “Pasākumu kalendārs”: https://www.gulbene.lv/lv/plan/cat.listevents/2019/09/25/-

Aicinām ikvienu Lieldienu brīvdienās apmeklēt Gulbeni, izbaudīt svētku pasākumus un ļauties arī citiem piedzīvojumiem, apskatot gan tūrisma objektus, gan dodoties pastaigās, pārgājienos un velobraucieno visā novadā, gan arī izbaudot saimnieku viesmīlību! Gardām svētku pusdienām izvēlieties kādu no kafejnīcām, krogiem vai restorāniem Gulbenes novadā), kā arī ļaujieties  atpūtai, apmetoties atpūtas kompleksos, viesu namos, lauku mājās un atpūtas namiņos! Visu informāciju par atpūtas un tūrisma piedāvājumu Gulbenes novadā meklējiet www.visitgulbene.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36087799sec.