7 padomi kāzu organizēšanai pie jūras

Kāzas pie jūras pārsvarā izvēlas pāri, kuriem tuva ir daba, romantika, kuros mīt piedzīvojumu gars – vēlme saredzēt, kas vēl ir aiz horizonta, novērojusi viesnīcas "Jūrnieka ligzda" vadītāja Liene Šalte.

"Kopš laulību var noslēgt ne tikai dzimtsarakstu nodaļās, baznīcā, bet jebkur, kur vien ir nodrošināti laulības reģistrācijai piemēroti apstākļi, bieži vien tās notiek pie jūras vai svinību vietā. Nav noslēpums, ka brīvā dabā kāzu norisi var ietekmēt arī lietains laiks, stiprs vējš, līdz ar to pāri izvēlas dubultdrošību – iespēju svinīgo ceremoniju jebkurā brīdī pārcelt uz telpām, nemainot kāzu norises vietu. Lai arī Latvijā ir plašs svinību vietu piedāvājums un konkurence augsta, iecienītākās tiek rezervētas pat gadu vai pusotru gadu iepriekš. Pieprasītākās ir vasaras nedēļu nogales, bet aizvien biežāk kāzas rīko arī citos gadalaikos, darbdienās, tā ne tikai gūstot iespēju svinībām rezervēt tieši jaunā pāra izvēlēto vietu, bet bieži vien saņemt arī izdevīgākas cenas no galdu klājējiem, dekoratoriem, mūziķiem, fotogrāfiem u.c. pakalpojumu sniedzējiem," stāsta viesnīcas "Jūrnieka ligzda" vadītāja Liene Šalte.

"Kāzu īpašo sajūtu rada katrs tās dienas mirklis, to nevar vārdos pateikt, cik tā ir lieliska! Šo sajūtu nevar arī atkārtot, tādēļ, mūsuprāt, svarīgi, lai kāzās viss ir pārdomāts, bet reizē jaunajam pārim ne viss iepriekš zināms. Pēc laulībām Liepājā vedēji mums bija izvēlējušies netālu sarīkot pārsteigumu pie jūras. Zirgu mugurā vispirms nokļuvām viesnīcā "Jūrnieka ligzda", kur mūs sagaidīja viesi, mūziķi, klāts galds. Abi savulaik spēlējām basketbolu, tādēļ vedēji mums bija sarūpējuši dažas sportiskas aktivitātes – pārbaudījumus. Protams, aizgājām arī līdz jūrai, lai smeltos spēku un iedvesmu mūsu kopdzīvei. Katrs jaunais pāris vēlas skaistas fotogrāfijas no kāzām, un pie jūras tās izdodas ar īpašu noskaņu," dzīves vienu no skaistākajām dienām atceras Kristīne un Emīls Sveiles.

7 padomi, par ko padomāt kāzu organizēšanā pie jūras:

  • Ja viesu skaits plānots lielāks, vēlams izvēlēties atpūtas kompleksa nomu, lai sveši cilvēki netraucētu svinībām un otrādi – skaļākas svinības netraucētu viesiem, kas atpūšas.

  • Atkarībā no kāzu norises izvēlēties atbilstošu ēdienkarti, bet būtiski parūpēties, lai kāzu viesi ne brīdi nejustos izsalkuši, tā radot lieku neapmierinātību. Te noderēs dažādas uzkodas, dzērieni.

  • Ja laulībai izvēlēts jūras krasts, iesniegums vismaz mēnesi iepriekš laulības noslēgšanai neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas jāiesniedz vienīgi dzimtsarakstu nodaļā un jāvienojas, kas laulās. Pusgads ir ātrākais laiks, kad var iepriekš formēt vajadzīgos dokumentus.

  • Ja notiek oficiāla laulības reģistrācija pie jūras, tad laulājamiem, lieciniekiem tāpat jābūt līdzi pasēm vai ID kartēm. Kāzu organizatoriem jāparūpējas, lai dzimtsarakstu iestādes pārstāvis varētu ērti strādāt, piemēram, sagādāt virsmu, galdu dokumentu parakstīšanai.

  • Laulību ceremoniju pie jūras labāk izvēlēties rīta stundās vai vakarpusē, kas dos iespēju, piemēram, karstā laika dēļ labāk justies jaunajam pārim un arī viesiem. Turklāt fotogrāfijas no ceremonijas noteikti izdosies kvalitatīvākas un mākslinieciskākas.

  • Kāzu norise nosaka arī līgavas un līgavaiņa apģērba stilu, kas būs daudz brīvāks, nekā izvēloties kāzas pilī. Līgavai noteikti vērts padomāt par apaviem ar zemu papēdi, kurpes uz papēža attiecīgi pārvelkot vēlāk. Kāzām pludmalē oriģināls risinājums ir abiem laulājamiem ierasties basām kājām. Līgavai jābūt gatavai, ka pēc brīvā dabā pavadītā laika, iespējams, vajadzēs pielabot grimu un frizūru.

  • Padomāt par mazākajiem kāzu viesiem, lai viņiem būtu nodarbes un izklaides, par kurām ilgi vēl viņi teiktu – tas bija tajās kāzās pie jūras.

Atpūtas komplekss "Jūrnieka Ligzda" atrodas Nīcas novada Pērkones ciemā, klusā piejūras teritorijā, priežu meža ielokā, dažu minūšu gājienā no neskartas Baltijas jūras pludmales un 8 kilometrus no Liepājas. Tajā no aprīļa līdz septembrim ir pieejamas 50 gultasvietas. Svinībās telpās iespējams uzņemt līdz pat 100 viesiem, bet laukā siltajā laikā viesu skaits var būt neierobežots.

Kā viesnīca "Jūrnieka ligzda" darbojas kopš 2007. gada. Šī ir vēsturiska vieta, kur ap 1880. gadu būvēja administratīvo kompleksu Krievijas Cara flotes atbalstam, Latvijas Brīvvalsts laikā (1918-1940) ēkā tika iekārtota skola, vēlāk Pērkones pagasta māja un bibliotēka.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46389699sec.