10 ēdieni, kuri pavisam noteikti jānogaršo Spānijā

Spānija ir kontrastu zeme un tas izpaužas arī nacionālās virtuves izveidē, ko ietekmējušas dažādu šīs valsts reģionu tradicionālās virtuves īpatnības. Spānijas virtuvi ļoti iespaidojusi arī tās atrašanās vieta pie jūras, kas ļauj un vienmēr ļāvusi pārtikā izmantot jūras veltes.

Ja esi Spānijā, nogaršo vismaz kādu no šīm 10 gardēžu izslavētajām Spānijas virtuves pērlēm.

Gaspačo

Gaspačo ir aukstā tomātu zupa. Īpaši populāra un iecienīta tā ir Andalūzijas daļā. Tomāti, gurķi, paprika, sīpoli - tas viss tiek samiksēts kopā un īpaši labi garšo svelmainā Spānijas vakarā.

Paelja

Milzīgā pannā gatavotais ēdiens, kura pamatā ir rīsi un visbiežāk - jūras veltes. Iespējams atrast arī paelju ar citām piedevām, piemēram, desu, gaļu, kā arī veģetāro paelju. Ēdienā ietilpst rīsi, zaļie zirnīši, gaļa vai jūras veltes, pupiņas, gliemeži un - pasaulē dārgākā garšviela safrāns, kas ēdienam piešķir raksturīgo krāsu.

Tortilla

Izdzirdot vārdu tortilla, visbiežāk prātā nāk pankūkai līdzīga pamatne, kurā iekšā saliek dārzeņus, gaļu, mērci, ko sapildītu rullē ciet. Tomēr spāņu tortilla ir nedaudz savādāka - tie ir pannā cepti rīvēti kartupeļi ar daudz olām un sīpolu. No masas izveido biezu pankūku, kuru lielā eļļas daudzumā cep un apgriež tikai vienu reizi.

Tapas

Tapas ir spāņu uzkodas un, tāpat kā citur pasaulē, tās va būt visdažādākās - ar sieru, desu, šķiņķi, arī dārzeņiem vai pat fritētiem kalmāriem. Vārds "tapas" cēlies no vārda "tapar", kas nozīmē "nosegt" un "virs".

Gambas al ajillo (ķiploku garneles)

Tās ir olīveļļā ātri ceptas garneles, gatavotas ar daudz ķiplokiem un papriku

Pisto (sautējums)

Dārzeņu (tomāti, sīpoli, baklažāns, saldā paprika) sautējums, kas savā ziņā līdzīgs ratatuī. Bieži pasniedz ar olu un maizi.

Crema Catalana (Katalāņu krēms)

Klasisks spāņu deserts, ko bieži vien jauc ar franču "creme brulee". Gan franči, gan spāņi uzskata, ka ir šī saldā ēdiena autori. Deserts galvenokārt sastāv no saldā krējuma.

Queso Manchego (Spāņu aitu siers)

Šim sieram ir viens galvenais noteikums - tam jābūt nogatavinātam vismaz 60 dienas, bet ne ilgāk par diviem gadiem! Tam ir sviestam līdzīga tekstūra un tas ir krēmīgs!

Pulpo a la Gallega (Astoņkājis Galīciešu gaumē)

Pavisam vienkārši - olīveļļā ceptas astoņkāja daļas ar daudz papriku

Arros Negre (Melnie rīsi)

Bet šie rīsi nav vienkārši melnie rīsi, kas izvārīti - tie ir baltie rīsi, kurus pagatavošanas laikā iekrāso melnus. Rīsus parasti gatavo un pasniedz ar jūras veltēm un dārzeņiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64367294sec.