6 padomi, kas ceļotājam palīdzēs atrast labāko viesnīcu

Katrs atpūtas ceļojums ir kādas skaistas, izsapņotas ieceres realizēšana. Tomēr, lai varētu to pilnvērtīgi baudīt, pirms tam ir jāatrisina virkne sagatavošanās uzdevumu. Viens no šiem uzdevumiem ir piemērotas viesnīcas atrašana. Lai ikviena gatavošanās ceļojumam būtu viegla un nepiespiesta, tūroperators un ceļošanas eksperts "Novatours" iesaka, ko ņemt vērā, izvēloties sev atpūtas mājvietas tuvās vai tālās atpūtas vietās.

Jebkura plānošana ir uzsākama par savu vēlmju izzināšanu. Neviens drauga vai radinieka padoms, ieteikums nespēs sevi attaisnot, ja paša ceļotāja vēlmes būs atšķirīgas. Pirmais jautājums, kas jāuzdod sev – kas man ir svarīgs atpūtas mājvietā? Vienam tā būs plaša terase, otram – lieliskas brokastis, bet citam vienīgais uzmanības vērtais ir jaudīgs internets. Sekojošie jautājumi var palīdzēt raitāk iziet sevis izzināšanas labirintu vispiemērotākā atpūtas mājokļa atrašanai.

Budžets

Būtisks jautājums ir cena, ko maksāsi par uzturēšanos izvēlētajā brīvdienu atpūtas vietā. Jau pašā atpūtas plānošanas sākumā ir jāsaprot savs kopējais budžets un tas, cik katrai no atpūtas pozīcijām – dzīvošana, ēšana, izklaides, transports, u.t.t., esi gatavs atvēlēt. Saprotot savas budžeta iespējas, arī viesnīcas meklēšana būs daudz vieglāka un izslēgs iespēju pārmaksāt par izvēlēto atpūtu mājokli.

Tāpat ir jāsaprot, kas tiek iekļauts izvēlētās viesnīcas cenā – vai ir iekļautas brokastis, vai par auto novietošanu ir jāmaksā, vai pie baseina un pludmalē būs maksas vai bezmaksas guļamkrēsli un saulessargi, u.t.t.

Domājot par savu atpūtas budžetu, vienmēr der ielāgot, jo laicīgāk viss tiek plānots, jo labākas cenas un plašāku piedāvājumu ir iespējams atrast.

Lokācija

Viens no būtiskākajiem aspektiem viesnīcas izvēlei ir tās lokācija. Šo jautājumu vislabāk šķetināt, ieskatoties savās ceļojuma pamatvēlmēs un ikdienas ieradumos. Vai vēlies pamosties ar jūras šalkoņu, kalnu vēju un putnu čalām ausīs vai tomēr dod priekšroku pilsētas urbānajam šarmam? Kam jābūt tavas izvēlētās viesnīcas apkārtnē? Vai attālumu mērošanai līdz apskates objektiem un izklaides iespējām esi gatavs atvēlēt laiku sabiedriskajam transportam vai vēlies visu rokas stiepiena attālumā?

Meklējot atbildes šiem jautājumiem, nevajadzētu paļauties uz viesnīcu mājaslapās rakstīto, jo bieži vien tajās mēdz būt nedaudz izskaistināta realitāte. Visdrošāk būs atvērt karti un patiesos attālumus izzināt tajā.   

Tāpat ir vērts uzzināt, kas atrodas viesnīcai kaimiņos. Tuvumā esoša ēstuve var pārsteigt ar piesātinātu smaržu, bet bārs – ar nerimstošu skaļumu.  

Viesnīcas specifika

Vēl viens faktors, kas var sašaurināt plašā viesnīcu piedāvājuma spektru, lai atrastu tieši sev piemērotāko, ir viesnīcu specifika – visiem vecumiem vai ģimenēm, tikai pieaugušajiem, pāriem un gados vecākiem ceļotājiem.

Viesnīca, kuras aprakstā būs minēts, ka tā ir piemērota visiem vecumiem, lielākoties, būs pildīta ar ģimenēm un maziem bērniem. Lai arī šeit būs vietas, kas atvērtas tikai pieaugušajiem, piemēram, bāri, ir jārēķinās, ka baseini un citas kopīgās vietas būs pielāgotas tā, lai tajās ērti justos bērni. Šeit bērniem arī būs īpašas izklaižu vietas un atrakcijas. Šāda tipa viesnīcas varētu būt visai skaļas.

Viesnīcas pieaugušajiem un pāriem būs klusākas, bet arī tām var būt atšķirīgas atmosfēras. Var būt viesnīcas, kas rūpējas par ballītēm un priekpilnu savu viesu atpūtu tajās. Bet var arī būt tādas, kas īpaši rūpējas par to, lai būtu klusa, mierīga atmosfēra. Pāriem pielāgotās viesnīcas īpaši izceļ romantisku noskaņu.

Savukārt gados vecāki ceļotāji var izvēlēties viesnīcu, kuras ir īpaši pielāgotas viņiem. Tās savus viesus sagaidīs ar īpašu atmosfēru, kā arī īpašu, viņiem pielāgotu funkcionalitāti.

Viesnīcas piedāvājums

Viens no būtiskākajiem faktoriem viesnīcas izvēlei ir ēdināšana. Tomēr ir jāsaprot, kas pašam ceļotājam ir svarīgi – tikai brokastis vai pilnībā plānotas maltītes katrai ēdienreizei un katrai dienai? Maltītēs dod priekšroku banketa tipa ēdiena pasniegšanai (zviedru galds), jeb labāk ēdienu izvēlētos no ēdienkartes?

Ceļotājam, lūkojoties savu topošo atpūtas mājvietu, tāpat vajadzētu padomāt arī par viesnīcas kopējo piedāvājumu. Lai arī šķiet, ka tas nav tik svarīgi, jo viesnīca būs tikai gulēšanai, der ielāgot, lai kā plānotu ceļojumu, daba var pārsteigt nesagatavotus. Piemēram, vasarā var pārsteigt negaidītas lietusgāzes, bet ziemā – sniegputenis, kas nerosina vēlmi atstāt mājīgās telpas. Tāpat nemitīgo aktivitāšu gūzmā un daudzo, jauno iespaidu iespaidā var rasties vēlme vienkārši vienu dienu pavadīt mierā, esot izvēlētajā viesnīcā. Bet, vai tā būs pielāgota šādam gadījumam? Vai ir pieejams restorāns, baseins, sporta zāle, SPA, iespējams, arī bārs? Un vai gados mazākajiem ceļotājiem būs rotaļu iespējas?

Savukārt, ja izvēlētajā viesnīcā tiek plānots uzturēties vismaz nedēļu, vai viesnīca piedāvā iespēju izmazgāt un izgludināt veļu?

Apartamenti

Viesnīcas numuriņš var būt kā vienkārša nakšņošanas vieta vai arī kā skaists ceļojumu neaizmirstamās pieredzes pienesums. Vēloties, lai viesnīcas numuriņš atvaļinājuma laikā pārtop par mājokli, nav mazāk svarīgi rūpīgi apdomāt savas vēlmes šī saistībā. Lai skaistu atpūtu papildinātu arī skaista pagaidu mītnes vieta, der izpētīt, kāds interjers tiek solīts. Tāpat jāsaprot, kas tieši pašam ceļotājam ir būtisks – sienu krāsa, telpas noskaņa un stils, numuriņa kopējā platība, u.t.t. Vai esi ar mieru gulēt vienguļamā gultā, ja esi pieradis pie divguļamas gultas? Vai vēlies no rīta uzsmaidīt saulei no balkona? Vai skatam pa logu ir nozīme? Vai vēlies, lai Tavos apartamentos būtu virtuves stūrītis?

Atsauksmes un vērtējums

Lai cik skaistas būtu bildes viesnīcas mājaslapā un lai cik lieliskas būtu tajā norādītās viesu atsauksmes, patiesība diemžēl var atšķirties. Tāpēc der iepazīties arī ar citās interneta vietnēs atrodamajām atsauksmēm – gan pozitīvām, gan negatīvām. Tomēr ir jāņem vērā, ka negatīvo atsauksmju var būt vairāk, tāpēc tās jāvērtē kritiski. Lasot atsauksmes, būtu jāņem vērā pēdējā gada laikā rakstītās, jo vecākas atsauksmes var būt vairs neaktuālas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17310119sec.