Ideja brīvdienām: pārgājiens, karsta tēja termosā un nakšņošana teltī

Lielāko daļu laika šogad esam pavadījuši paliekot mājās, strādājot attālināti un izvairoties no drūzmēšanās lielveikalos. Tuvojas gada gaišākais un sirsnīgākais laiks, tāpēc aktīvās atpūtas eksperts Fjällräven ir sagatavojis ieteikumus, kā svētkus pavadīt citādākā manierē – tuvāk dabai, kopā ar ģimeni un saskaņā ar aktuālajiem valdības noteikumiem.

Kurp vislabāk doties?

Aktīvās atpūtas entuziastiem noteikti patiks pārgājiens ar speciālajām purva kurpēm Lielajā Ķemeru tīrelī vai Cenas tīrelī. Tiem, kuriem sirdij tuvākas ir mierīgas pastaigas, iesakām doties uz Ogres Zilajiem kalniem, kur varēsiet baudīt meža mieru, līdzi paņemtās pusdienas un, iespējams, pat saskatīt sniegu koku galotnēs, ja uzkāpsiet skatu tornī. Savukārt ģimenēm ar bērniem interesanti būs kādā no Latvijas briežu dārziem.

Kādu apģērbu vilkt, dodoties dabā ziemā?

Pirms katras došanās dabā ir svarīgi izvērēt laikapstākļus, lai piemeklētu pārgājienam vai pastaigai atbilstošāko apģērbu. Ziemā praktiskākās būs jakas, kas ir ne tikai siltas, bet arī ūdens izturīgas, lai varētu pasargāt no negaidīta lietus vai sniega. Zem jakas ieteicams vilkt džemperi, kuram sastāvā ir vilna, jo tas ir ļoti universāls materiāls – tas spēj gan atdzesēt ķermeni, gan sasildīt, kad tas ir nepieciešams. Kājās iesakām vilkt tādus apavus, kas ir ražoti no stingra materiāla un ar rievotu zoli, lai mazinātu paslīdēšanas risku.

Ko likt mugursomā?

Ziemas pastaigu un pārgājienu mugursomās ir jābūt termosam ar kādu siltu dzērienu, piemēram, tēju, kafiju vai augu uzlējumu. Veselīgas un sātīgas uzkodas, piemēram, rieksti un žāvēti augļi, arī lieliski iederēsies pārgājiena uzkodu komplektā, jo tie ātri nesabojāsies un ir labs enerģijas avots.

Jauns gads – jauni izaicinājumi

Kāpēc gan jauno gadu nesagaidīt citādāk kā ierasts? Jaunu piedzīvojumu meklētājiem varam ieteikt ar ģimeni pārnakšņot zem klajas debess mežā. Teltī, kurā nakšņosiet, ir jābūt ūdens izturīgai, liela izmēra un ar plašu priekštelpu. Ļoti būtiski ir tas, lai teltij būtu ventilācijas atveres, kuras ir iespējams pavisam aizvērt sliktu laikapstākļu gadījumā. Ieteicams izmantot dubultos gulēšanas paklājus. Viens no matračiem var būt ar sintētisko pildījumu, bet otrs – ar kājas pumpi piepumpējamais. Matračus, kas paši piepūšas, ziemā nav ieteicams izmantot, jo ne vienmēr tie piepūšas līdz galam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02729297sec.