Psihoterapijas speciāliste iesaka: kā ar sportiskām aktivitātēm varam stiprināt romantiskas attiecības

Kolektīvas sporta aktivitātes ne tikai palīdz saglabāt motivāciju, sasniegt jaunus mērķus, bet arī rada kopības sajūtu un uzlabo emocionālo veselību, īpaši ja to darām pārī ar mīļoto cilvēku. Lai gan sporta klubi savu darbību vēl nav atsākuši, tas nebūt nav iemesls, lai atteiktos no aktīva dzīvesveida un pārstātu sportot. Tādēļ psihoterapijas speciāliste Solvita Vektere skaidro kā kopīgas fiziskas aktivitātes var ne tikai uzlabot veselību un labsajūtu, bet arī pozitīvi ietekmēt pāru romantiskās attiecības.

Nostipriniet emocionālo un fizisko saikni

Sportojot kopā, pāris, bieži vien pat pašiem neapzinoties, spēj sinhronizēt un koordinēt savas darbības. Tas lieliski atspoguļojas, piemēram, cilājot svarus vienā ritmā ar partneri, saskaņot savu staigāšanas vai skriešanas tempu vai arī mētājot pildbumbu. Šāda rīcība rada neverbālu atdarināšanu jeb mīmiku, kas, savukārt, palīdz cilvēkiem justies emocionāli saderīgiem vienam ar otru. Tādēļ, lai uzturētu dzirkstelīti attiecībās, ieteicams izmantot šo fizioloģisko parādību savā labā, aicinot savu romantisko interesi uz kopīgu treniņu. Tas ne tikai uzlabos pašsajūtu, bet iespējams arī palielinās savstarpējo pievilcību.

Psihoterapijas speciāliste Solvita Vektere iesaka: “Lieliska ideja randiņam ir uzaicināt savu simpātiju vai otru pusi nodoties kopīgai sportiskai aktivitātei, kuras laikā ne tikai stāsieties pretī izaicinājumiem un iepazīsiet viens otra fiziskās spējas, bet skaidri iezīmēsies arī otras puses rakstura īpašības un varēsiet izvērtēt savu saderību.”

Uzlabojiet treniņu efektivitāti un sasniedziet fitnesa mērķus

Eksperte skaidro: “Sporta psiholoģijā novērots, ka treniņu partneru klātbūtne ietekmē katra individuālo spēju veikt uzdevumu. Pat, ja sportists jau jūtas kompetents, veicot konkrētu vingrinājumu, romantiskā partnera pievienošanās sportiskā aktivitātē var būt fantastisks veids, kā palielināt enerģijas daudzumu nodarbības laikā. Partnera klātbūtne uzlabos vingrinājumu veikšanas ātrumu un precizitāti to nemaz neapzinoties. Līdz ar to, precizāka un ātrāka vingrinājumu izpilde sekmēs nostādīto fitnesa mērķu sasniegšanu.”

Kopīgas ikdienas pastaigas un skriešana svaigā gaisā, kā arī ziemas prieki uz kalna un citas fiziskas aktivitātes var kalpot, lai izaicinātu sevi un savu partneri. Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā, Aleksandrs Jekimovs papildina: “Neatkarīgi no tā, kāda veida aktivitāti izvēlēsieties, lai uzturētu veselīgu sacensību un viens otru izaicinātu, talkā var nākt dažādas viedierīces kā, piemēram, Huawei Watch GT 2 un Huawei Watch Fit, kuri atpazīst vairāk nekā 100 dažādu treniņu veidus un personalizēs datus, lai sasniegtu jaunas fitnesa robežas. Šie viedpulksteņi ir aprīkoti ar ārkārtīgi noturīgu akumulatoru, tādēļ varat tos ilgstoši izmantot un neuztraukties par uzlādi, aizraujoties ar aktivitātēm.

Uzlabojiet garīgo un fizisko veselību svaigā gaisā

Ir pierādīts, ka pavadot vismaz 120 minūtes nedēļā pie dabas, piemēram, mežā vai pludmalē, palīdz relaksēties un ievērojami uzlabo pašsajūtu, taču papildus tam, ieteicams vismaz 20 minūtes dienā pavadīt svaigā gaisā, lai uzlabotu savu veselību. Šis ir īpaši svarīgi šobrīd, kad pavadām lielāko daļu sava laika iekštelpās, jo pat vienkārša atrašanās brīvā dabā var palīdzēt mazināt stresu un uzlabot smadzeņu darbību.

“Tādēļ, pāriem, kuri ir pieraduši pavadīt laiku sporta zālē, jākļūst radošiem un, lai turpinātu sevi uzturēt formā un arī uzlabotu savu fizisko sagatavotību, ieteicams pievērsties dažādām fiziski izaicinošām aktivitātēm svaigā gaisā, turklāt tas ir iedarbīgs veids kā stiprināt savu saikni un dalīties pozitīvu emociju lādiņos,” stāsta Solvita Vektere.

Kopumā jāatzīst, ka fiziskas aktivitātes var kalpot kā lieliska nodarbe, kurā dalīties ar savu partneri un atklāt, kā tas varētu arī romantiskām attiecībām piešķirt jaunu un interesantu dimensiju. Taču eksperte atgādina: “Svarīgi tomēr atcerēties, ka uzticot motivācijas veicināšanu kādam citam, tas var samazināt pašu centienus, tādēļ, lai sasniegtu savus fitnesa mērķus, noteikti katram individuāli ir jāiegulda ne tikai fiziskā, bet arī garīgā piepūle.”

Par Huawei Consumer BG:

Huawei produkti un pakalpojumi pieejami vairāk nekā 170 valstīs, un tos izmanto trešdaļa pasaules iedzīvotāju. ASV, Vācijā, Zviedrijā, Krievijā, Indijā un Ķīnā ir izveidoti 14 pētniecības un attīstības centri. Huawei Consumer BG ir viena no trim Huawei biznesa vienībām, kas aptver viedtālruņus, datorus un planšetdatorus, valkājamās ierīces un mākoņpakalpojumus. Huawei globālais tīkls ir veidots, balstoties uz gandrīz 30 gadu ilgu pieredzi telekomunikāciju nozarē, veicinot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus, kas paredzēti iedzīvotājiem visā pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.80358696sec.