Zinātniskajā konferencē diskutēs par mākslīgo intelektu un zaļo domāšanu

2020. gadā globālais mākslīgā intelekta programmatūras tirgus pieauga par 54% salīdzinājumā ar 2019. gadu, sasniedzot 22,6 miljardu ASV dolāru apjomu. Neraugoties uz pārmaiņām, ko tas nesīs nodarbinātības jomā, tiek prognozēts, ka mākslīgais intelekts veicinās pasaules ekonomikas izaugsmi. Lai apzinātu viedo un zaļo tehnoloģiju nākotnes izaugsmes iespējas, 21. un 22. aprīlī tiešsaistē notiks Biznesa augstskolas Turība XXII Starptautiskā zinātniskā konference “Mākslīgais intelekts un zaļā domāšana”.

No virtuālā asistenta SIRI līdz bezpilota automašīnām – mākslīgā intelekta risinājumi mūsu ikdienā ienāk aizvien straujāk. Lai gan zinātniskā fantastika bieži ilustrē mākslīgo intelektu kā robotus ar cilvēku īpašībām, tas var ietvert jebko, tostarp inovatīvus risinājumus, kas palīdz saudzēt vidi. 2020. gads iezīmējis neticamus mākslīgā intelekta panākumus, tomēr infrastruktūras un efektīvas enerģijas izmantošanas jomā vēl nepieciešami būtiski uzlabojumi, piemēram, jāveic apjomīga un padziļināta izpēte, lai sasniegtu ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķus, tostarp, veidotu noturīgu infrastruktūru, veicinātu iekļaujošu un ilgtspējīgu industrializāciju un sekmētu inovācijas.

"Cilvēkam ir svarīga loma tīras un drošas vides uzturēšanā. Mēs patiesi varam paveikt daudz, jo mums ir pieejams jauns rīks, kas var palīdzēt daudz labāk pārvaldīt klimata pārmaiņu ietekmi un aizsargāt mūsu planētu Zemi. Šis rīks ir mākslīgais intelekts, risinājums, pielietojot digitālās un zaļās tehnoloģijas. Varam būt pārliecināti, ka viena no valsts ekonomikas izaugsmes iespēju atslēgām ir viedās un zaļās tehnoloģijas - Latvija kā zaļo un viedo tehnoloģiju lielvalsts, par to arī diskutēsim konferences ietvaros, " norāda Biznesa augstskolas Turība IT virziena vadītājs Jānis Pekša.

Konferences ietvaros notiks gan paneļdiskusija “Latvijas kā zaļo un viedo tehnoloģiju lielvalsts – jomas, iespējas, izaicinājumi” ar dažādu Latvijas ekspertu piedalīšanos, gan ārvalstu mākslīgā intelekta nozares ekspertu prezentācijas, kā arī praktiskās darbnīcas.

Otrajā konferences dienā dalībnieki prezentēs savus pētījumus vairākās jomās: uzņēmējdarbībā un tūrismā, komunikācijā, tiesību zinātnē, izglītībā un informācijas tehnoloģijās. Konferenci tiešsaistē ikviens interesents varēs vērot augstskolas Facebook lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50727081sec.