Kārdinošas Grieķijas salas, kas šovasar gaida ciemos

Grieķija ir kā mirdzošu pērļu virtene. Tā  izsenis Latvijas ceļotājus vilina ar lieliskiem laika apstākļiem, vēstures mantojumu bagātību, krāšņu dabu, izklaižu iespējām, lutinošu atpūtu un savām daudzajām salām, kas katra unikāli mirdz, aicinot to iepazīt vairāk. Baltijas valstīs lielākais tūroperātors “Novatours” dalās apkopojumā, ko noteikti vērts iepazīt Grieķijas krāšņākajās salās.  

Grieķijas salās iespējams iepazīt ne tikai seno civilizāciju mantojumu, baudīt sauli pasakainās pludmalēs, iepazīt vīnu un tradicionālo ēdienu pasauli, apmeklēt vēsturisku notikumu caurvītas vietas, pilis un cietokšņus, kā arī izmēģināt aktīvās ūdens izklaides. Tās katra glabā savu īpašo un neatkārtojamo.

Autentiskā Krēta

Krētas īpašais lepnums ir Samārijas aiza, kas ir garākā sausā aiza Eiropā. Tās garums ir 18 kilomeri un tā ir arī viens no krāšņākajiem dabas parkiem Eiropā, kur dabas ainavas mijas dāsnā daudzveidībā.   

Esot vienai no Grieķijas mirdzošajām pērlēm, uz salas mājvietu ir radusi virkne izcilu kūrortu. Viens no tiem ir Hersonissos - bijušais zvejnieku ciematiņš, aptuveni 26 km attālumā no Krētas galvaspilsētas Hēraklejas, kas kļuvis par ļoti populāru atpūtas centru. Tas ir rosīgs kūrorts, kuru ieskauj jūra un kalni, un kuru īpaši ir iemīļojuši jaunieši. Hersinissos ir arī vismodernākais salas kūrorts, kas atšķiras ar krodziņu un restorānu pārpilnību. Vakaros, kad durvis ver naktsklubi un diskotēkas, te rosās dzīve. No Hersonissos ir ērti nokļūt līdz Hēraklejai, Agios Nikolaos un citām salas daļām. Ir pieejams plašs izklaides klāsts, tostarp suvenīru veikali, mini golfa laukums, kartinga trase un neliels ūdens parks ar dienas diskotēkām un izklaidēm vasarā.

Ļoti populārs ir Krētas Retimnas reģions, kur var iepazīt izcilu arhitektūru un aktīvās izklaides iespējas. Piemēram, Misūri, kas atrodas tikai pāris kilometru attālumā no Retimno, lepojas ar skaistu smilšu pludmali, lieliskiem apstākļiem peldēšanai un atpūtai, ūdens sporta aktivitātēmi. Apmēram 6-15 km attālumā no Retimno ir mazas kūrortpilsētas: Pigiana Kampas, Adeliana Kampas, Sfakaki, Skaletas. Tajā ir plašas pludmales, kurās mijas skaisti akmeņaini līči

Kontrastainā Korfu

Korfu ir caurvīta vēstures notikumu loku lokiem, kuru liecības joprojām manāmas ik uz soļa. Šeit savas liecības atstājusi Romas impērija, Bizantija, kā arī venēciešu valdīšanas laiks, britu un franču vēsmas. Korfu vecpilsēta, kur vijas šauru, līkumotu ieliņu labirints, ir iekļauta UNESCO pasaules mantojumu sarakstā.

Tāpat kā citas Grieķijas salas, arī Korfu ir mazi, mājīgi kūrorti, no kuriem daži ir grezni, bet daži piedāvā autentisku lauku šarmu. Viens no jaunākajiem atrodas salas dienvidaustrumu daļā - Agios Georgios kūrorts ar gandrīz 10 km plašu zeltainu smilšu pludmali. Šeit neatradīsit daudz 4 vai 5 zvaigžņu viesnīcu, taču tā ir kūrorta priekšrocība - mājīgas, mazas, bieži ģimenes pārvaldītas viesnīcas ļaus labāk izjust vietējo iedzīvotāju dzīvi, izvairīties no ierastās tūristu kņadas, izbaudīt mieru.

Salas dziļumos ir daudz ciematu, kas ir saglabājuši savu šarmu un ir ideāls kontrasts ar moderniem un grezniem kūrortiem. Visur ir pārgājienu un riteņbraukšanas takas. Pludmales netālu no Agios Georgios ir arī lieliska vieta gan pieredzējušiem, gan iesācējiem vēja un pūķu sporta entuziastiem.

Korfu ir lieliska vieta tiem, kas plāno medusmēnesi. Jaunlaulātie, kas meklē romantisku atpūtu, var izvēlēties luksusa kūrortus Kontokali vai Guvija.

Vēstures caurvītā Roda

Roda apvieno labi attīstītu tūrisma infrastruktūru, gleznainu jūras piekrasti, kristāldzidru jūru un gadsimtu gaitā uzkrātu vēstures mantojumu. Šeit savas pēdas atstājuši romieši, bizantieši, turki un itāļi. Rodas galvaspilsēta ir lielākā viduslaiku aizsardzības pilsēta Eiropā un ir iekļauta UNESCO pasaules mantojumu sarakstā.

Par senajiem laikiem atgādinās vējdzirnavas, kas atrodas netālu no Svētā Nikolaja forta, jaunais tirgus, administratīvās ēkas, Mandraki forts un brieža skulptūras, stāvošas uz kolonnām pie ieejas fortā.

Roda piedāvā rupjas smilts-grants pludmales ar krāsainiem saulrietiem, zaļus pilsētas parkus, šauras vecpilsētas ieliņas ar tradicionāliem pagalmiem, bagātīgu klāstu mājīgu kafejnīcu, krodziņu un bāru, kas atvērti līdz pēdējam viesim.

Sala ir bagāta ar kūrortiem. Lielākais salas kūrorts Faliraki, atrodas apmēram 14 km no Rodas pislētas centra. Brīnišķīgās smilšu pludmales, kuru kopējais garums ir gandrīz 5 km, piesaista atpūsties ģimenes ar bērniem. Pilsētas centrā ir daudz nakts klubu, diskotēku un bāru, kas to padara pievilcīgu jauniešu vidū. Piekrastes restorāni piedāvā ēdienus, pagatavotu no jūras veltēm. Mājīgajos pilsētas krogos un kafejnīcās ir iespēja nobaudīt nacionālās virtuves, kā arī citu tautu virtuves ēdienus. Pastaigājoties pa ieliņām, var iepirkties dažādos suvenīru veikaliņos, galerijās un tirdzniecības centros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75384092sec.