3 padomi radoša satura veidošanai sociālajos tīklos

Jūtūberis, influenceris, satura radītājs šobrīd ir jauniešu kārotākās nākotnes profesijas. Taču, kā jebkura cita profesija, arī karjera sociālajos tīklos prasa ilgas darba stundas, kas tikai ilgtermiņā sniedz pirmos rezultātus, tāpēc sasniegumus gūst tikai izturīgākie. Taču tas nenozīmē, ka šī profesija ir tikai izredzētajiem. Ar pāris noderīgiem ieteikumiem karjeras sākumam, kurus viegli var integrēt ceļā uz panākumiem sociālajos tīklos, ikviens var attīstīt radošo potenciālu un parādīt unikālu un jaunu pienesumu kādā no populārākajām platformām.

Paši pamati - ko vēlies pateikt un kam?

Šobrīd šķiet, ka sociālo tīklu saturs ir gana piesātināts ar satura veidotājiem, kas komunicē teju par visām iespējamajām tēmām, kā, piemēram, mode, veselīgs uzturs, sportisks dzīvesveids, interjera un mājas iekārtošanas padomi, tāpēc varētu būt grūti atrast savu unikālo balsi starp pārējiem. Taču “ritenis nav jāizgudro no jauna” un varbūt tieši tavs veids, kā pasniegt līdzīgu saturu, būs oriģināls un vēl līdz šim neredzēts. Vienai tēmai var būt miljoniem dažādu interpretācijas veidu - kāds dalās ar personīgo pieredzi, bet cits sniedz rūpīgi pārdomātus, zināšanās balstītus ieteikumus. Pirms sāc apzinātu satura veidošanu, apdomā, ko tieši tu vēlies pateikt un kāpēc. Jau sākumā apzinoties savus mērķus būs vieglāk radīt saturu, kam ir nozīme arī citu acīs.

Nākamais, kas ir jāapsver pašā sākumā, ir kādai sabiedrības daļai saturs tiks veidots. Nav runa tikai par vecuma grupām, bet arī par potenciālās mērķa grupas interesēm. Ja izraudzītā auditorija ir jaunieši, kas vēlās dalīties un skatīties radošus video, tādā veidā komunicējot ar citiem jauniešiem, tad konkrētais saturs ir jāpasniedz interesantā un auditorijai saistošā veidā, izmantojot dažādas rediģēšanas iespējas un radošus scenārijus. Savas mērķa grupas intereses var noskaidrot arī apvaicājot tuviniekus un draugus, kas aktīvi izmanto sociālos tīklus vai arī tieši pretēji - nav atraduši sev saistošu saturu, kam veltīt laiku.

No tā izriet arī sociālo tīklu platformas izvēle. Saturs ir jāizvieto tur, kur ir mērķauditorija, un attiecīgajā formātā, piemēram, Instagram būs efektīvs rīks gan bilžu, gan video fragmentu publicēšanai, TikTok tikai īsformāta video, bet, lai gūtu popularitāti YouTube, jau vajadzēs radīt garākus sižetus.

Rīki kvalitatīva un radoša satura radīšanai

Lai radītu kvalitatīvu saturu, ir nepieciešamas arī pamatiemaņas fotogrāfiju vai video uzņemšanā, kā arī atbilstošs aprīkojums. Profesionālās kameras sākumā ir samērā liels ieguldījums, taču viedtālrunis vienmēr ir pa rokai, lai īstenotu jebkādas radošās idejas.

“Viedtālrunis ir izdevīgs veids, kā ļaut sekotājiem būt līdzās influencera ikdienas gaitās, tādējādi izjūtot zināmu tuvību un saikni ar šo personu. Mūsdienās jaunākie viedtālruņi ir apveltīti ar izcilas kvalitātes kamerām un algoritmiem, kas paredzēti profesionālu fotogrāfiju un video uzņemšanai dažādos apstākļos. Piemēram, influenceri nereti atrāda sekotājiem savas ikdienas gaitas video formātā, kam parocīga būtu jaunā Huawei nova 9 viedtālruņa AIS video stabilizācijas funkcija, kas automātiski izlīdzina un iztaisno kadrus, ja filmējot nejauši trīcējušas rokas,” skaidro Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Tāpat nozīme ir arī pēcapstrādei. Piemēram, kolāžu un dažādu failu rediģēšanas lietotne Canva sniedz plašu klāstu ar neskaitāmām bezmaksas veidnēm, kuras pielāgot savam unikālajam stilam. Tā var veidot savu motīvu un sniegt vizuāli patīkamu kopējā profila identitāti. Lieliski noderēs arī fotogrāfiju rediģēšanas lietotnes VSCO un Afterlight, kas piedāvā dažādus, jau gatavus krāsu filtrus vai iespēju pašam pielāgot krāsas atbilstoši savai gaumei.

Atgriezeniskā saite jauna satura radīšanai

Pēc pāris pirmajiem publicētajiem ierakstiem un video nedrīkst aizmirst izvērtēt, kas sekotājiem ir paticis vairāk un uz ko viņi ir vairāk reaģējuši. To var izvērtēt pēc “patīk” novērtējumiem, komentāriem un arī pārpublicēšanas reizēm. Tāpat lieliska iespēja ir vienkārši pajautāt sekotājiem, kāda veida saturs viņiem patīk visvairāk vai ko citu vēlētos redzēt - tas nekas, ja sākumā tie ir tikai draugi un radi - konstruktīva kritika ir vērtīga. Visu influenceru karjeras sākumā viņu pirmie fani bija tieši tuvinieki, kas ieteica tālāk savām paziņām, tāpēc atliek tikai ieklausīties savā tuvāko fanu pulkā, lai turpinātu karjeras ceļu un kļūtu par īstu sociālo tīklu influenceri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1382041sec.