Anastasija Oļeiņika: Kā pielāgoties hibrīdai darba videi

Mobilitāte, elastība un produktivitāte – tie ir jēdzieni, kas raksturo mūsdienīgu darba vietu. Ar mobilitāti saprotam brīvību, kas darbiniekiem ļauj strādāt no jebkuras vietas. Elastība izriet no uzņēmuma vēlmes pieņemt jaunus darba veidus, savukārt produktivitāte ir efektīvi paveikts darbs. Pēdējo divu gadu laikā vairāki uzņēmumi ir mainījuši savu darbības veidu, pielāgojušies apkārtējiem apstākļiem, un nav noslēpums, ka arī tuvākā nākotnē turpinās strādāt hibrīdā darba vidē.

“Pēdējos divos gados varējām novērot strauju uzņēmumu digitālo transformāciju, kam papildus pozitīvu stimulu deva globālā veselības krīze,” stāsta  finanšu tehnoloģiju uzņēmuma TWINO izpilddirektore Anastasija Oļeiņika. “Arī TWINO nācās pielāgoties darbam ārpus biroja un šajā laikā sapratu, cik būtiski ir jau ikdienā ierastie tehnoloģiskie rīki, kas palīdz efektīvi strādāt, komunicēt komandā un plānot darba laiku.”

1. Digitālā transformācija sagaida inovatīvus risinājumus

Tā kā mobilitāte, elastība un produktivitāte ir darba vietas stratēģijas pamatā, vadītājiem un darbiniekiem ir vajadzīgas mobilās ierīces, kas ļauj strādāt vienlīdz produktīvi kā birojā, tā mājās un esot ceļā. Jaunākā mobilā tehnoloģija ar salokāma ekrāna risinājumu var palīdzēt atrisināt vairākas ar attālināto darbu saistītas problēmas.

“Salokāmo viedtālruni neraksturo tikai lielāks ekrāns,” stāsta Anastasija Oļeiņika. “Tam raksturīgas funkcijas, kas manu darbu padara produktīvāku un samazina patērēto laiku vienkāršu ikdienas darbu veikšanai. Tā kā vairāki dokumenti tiek glabāti uz mākoņa, ir svarīgs tehniskais risinājums, kas ļauj pilnībā izmantot datus, lietotnes un pakalpojumus, uz ko paļaujos katru dienu.”

2. Elastīga izvēle elastīgam darbam

Salokāmie telefoni ir īpaši piemēroti jaunajiem darba apstākļiem, jo tie pielāgojas dažādiem lietošanas veidiem un apvieno telefona, planšetdatora un pat datora funkcijas. Piemēram, uzņēmēji, kas sagaida no telefona lielāku funkcionalitāti, var sasniegt vairāk un ātrāk, izmantojot salokāmu viedtālruni.

"Bieži vien rakstot e-pastus, izmantojot Linkedin vai lasot e-grāmatas, man nepieciešams atvērt vairākas lietotnes vienlaikus, lai pārkopētu informāciju no vienas lietotnes uz citu," stāsta Anastasija Oļeiņika. "Esot ārpus biroja, varu iztikt arī bez datora – Galaxy Z Fold3 vienā logā atveru un pieslēdzos video konferencei, otrā – pārskatu prezentāciju, bet trešajā – veicu pierakstus.”

3. Datu un ierīču drošība

Līdz ar attālināto darbu un darba stila maiņu, kiberdrošības jautājumi ir kļuvuši par vienu no uzņēmumu vadītāju prioritātēm. Neatkarīgi no tā, vai uzņēmums nodarbojas ar konfidenciāliem līgumiem, pacientu datiem vai finanšu informāciju, drošība vienmēr ir vissvarīgākā. Mobilās ierīces, kuras var izmantot, piemēram, savienojumā ar Samsung DeX, saturu redzot datora skatā uz cita ekrāna, ir vieglāk pārraugāmas no drošības viedokļa, jo jāpārvalda tikai viena, nevis vairākas ierīces. Samsung Knox drošības platforma aizsargā biznesa lietotājus un viņu sensitīvos datus no to uzlaušanas, un tas ir iebūvēts arī salokāmajos telefonos.

4. Daudzpusīga darba plūsma daudzpusīgā ierīcē

Bija laiks, kad šķita labākais veids, kā veikt vairākus uzdevumus vienlaikus, ir izmantot vairākas ierīces. Tomēr vairākas ierīces var viegli novērst fokusu, arī lietotņu nepārtrauktība ir sarežģīta, jo dažādas ierīces atbalsta dažādu funkcionalitāti. Ņemot vērā visu, ko ir piedzīvojuši uzņēmumu vadītāji un komandas, un to, ko joprojām piedzīvojam, ir loģiski, ka viedtālruņu tehnoloģijas un darba vietas tehnoloģijas saplūst. Nākotnē mobilo tehnoloģiju izstrādātājiem būs iespēja izveidot salokāmas optimizētas lietotnes, kas var aizstāt analogus darba uzdevumus un darba plūsmu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46897006sec.