Kā un kur atmodināt ziemas miegā snaudošo dzīvesprieku, baudot īsteni vasarīgas aktīvās atpūtas iespējas

Ziema Latvijā atnāk ar lielu mieru, iemidzinot ne tikai dabu, bet nereti arī dzīvesprieku. Īss dienu gaišais laiks, pelēcīgums un degunā kniebjošā gaisa temperatūra liek meklēt arvien jaunus veidus, kā nepadoties melanholijai. Viena iespēja ir šajā laikā doties ceļojumā uz kādu saules lutinātu galamērķi un baudīt tur pieejamās aktivitātes, lai dzīvesprieku ne tikai pamodinātu, bet uzlādētu. Tūroperators “Novatours” dalās ceļojumu un aktivitāšu padomos, kas dos spēku pretoties ziemas drūmumam.  

Laikā, kad Latvijā valda ziema, citviet pasaulē joprojām lutina saule un vasara, nodrošinot ar īsteni vasarīgām aktīvās atpūtas iespējām - ūdens izklaides, pārgājieni un dabas baudīšana vai prātu reibinoši piedzīvojumi adrenalīna kārotājiem. Atliek atrast vien sev tīkamāko.

Niršanas aktivitātes Ēģiptē

Sarkanās jūras zemūdens pasauli uzskata par vienu no skaistākajām un krāšņākajām pasaulē. Lai arī niršanu var baudīt abos populārākajos Ēģiptes kūrortos - Hurgadā un Šarm Eš Šeihā, niršanas entuziastiem visā pasaulē iemīļotākais kūrorts ir Šarm Eš Šeiha, jo tas patiesi prot pārsteigt.  Šeit pavisam tuvu krastam ir iespējams nirt un vērot koraļļu rifus. Šī ir viena no labākajām zemūdens peldēšanas vietām pasaulē. 18 kilometru attālumā no kūrorta atrodas Ras Muhameda – Sarkanās jūras zemūdens pasaules rezervāts, kas ir UNESCO aizbildniecībā. Rifs, kura robežas stiepjas 80 metru dziļumā, un koraļļu dārzi pārsteigs pat pieredzējušus zemūdens peldētājus. Tie, kas neuzdrīkstas nirt dziļi, var baudīt snorkelēšanai vai doties ceļojumā ar zemūdens kuģi, vai kuģi ar caurspīdīgu dibenu. Piedzīvojumu cienītāji var ļauties peldei ar delfīniem kādā no Šarm Eš Šeihas delfinārijiem.

Gandrīz katrā viesnīcā ir iespējams noīrēt zemūdens peldēšanai nepieciešamo aprīkojumu. Iesācējiem tiek rīkoti kursi, kurus vada pieredzējuši instruktori.

Tā kā saule Ēģipti lutina viscaur gadu, arī baudīt niršanu ir iespējams baudīt visu gadu.

Pastaigas Tenerifē

Tenerife ir lielākā no Kanāriju arhipelāga salām, kuru bieži mēdz dēvēt par mūžīgā pavasara salu. Visu gadu maigais un siltais klimats piesaista tūristus no visas pasaules. Vidējā gaisa temperatūra šeit svārstās 23° – 25° robežās, aicinot baudīt nesteidzīgas pastaigas pa banānu plantācijām, baltu namiņu caurvītiem ciematiem, kalnos vai salas lepnuma - Teides vulkāna parkā.

Salas centrā, 3718 m virs jūras līmeņa, paceļas Teides vulkāns - trešais lielākais vulkāns pasaulē (3718 metru augsts, 20 kilometru plats diametrā). Vulkāna sniegotā virsotne savulaik, gluži kā bāka, tika izmantota par ceļa rādītāju jūrniekiem. Teides vulkāna teritorija, kas atrodas 2000 metru virs jūras līmeņa, ir pasludināta par Nacionālo parku. Kopējā parka teritorija aizņem 18,900 hektārus un 2007. gada 29. jūnijā tā tika iekļauta UNESCO pasaules mantojumu sarakstā. Pirms 200 gadiem dabas pētnieks Aleksandrs fon Humbolts līdz Teides virsotnei kāpa 29 stundas, tagad tūristi 3555 metru augstumā pa trošu dzelzceļu var pacelties 8 minūtēs. Atlikušos 200 metrus var pieveikt kājām, un te ir par ko jūsmot: sastingušas lavas gabali, klintis, sniegota virsotne. Ainava atgādina Mēness vai Marsa virsmu, vai arī mūsu planētu dinozauru laikmetā. Drošības nolūkos pa vulkāna sastingušā krātera dibenu apmeklētājiem staigāt ir aizliegts.

Viss iespējamais un neiespējamais Dubaijā

Dubaija pārsteidz, izbrīna un apbur. Šeit mirdzoši debesskrāpji atrodas līdzās tradicionālai arābu apkaimei, visapkārt valda greznība, bet arābu tirgus aicina ļauties mājās vedamu pērļu meklējumiem.

Dubaija ir iespēju pilsēta, kurā iztēlei nav robežu: To ir grūti salīdzināt ar jebkuru citu vietu pasaulē, jo šajā pilsētā nav nekā neiespējama. Te atrodas pasaulē augstākā ēka   “Burj Khalifa”, te atrodas mākslīgi veidotas salas, te atrodas virkne dažādu iztēles rekordistu, te izklaižu iespēju pārbagātība reibina galvu.

Viena no iespaidīgākajām un populārākajām aktivitātēm Dubaijā ir lēciens ar izpletni virs mākslīgi veidotās Džumeira pamas salas vai Rub al Khali tuksneša. Tiem, kam atrašanās lidojuma stāvoklī nevilina, bet tuvākas ir ūdens aktivitātes, iespējamas ir peldes kopā ar haizivīm. Šī aktivitāte ir iespējama vienā “Dubai Mall” esošajā akvarijā, kura ietilpība ir vairāk nekā 10 miljoni litru, un tajā mīt 33 tūkstoši ūdens iemītnieku, to skaitā arī haizivis. Bez šīm aktivitātēm pieejama vēl virkne citu - sākot no ūdens baudīšanas, peldot, sērfojot, kaitojot vai citādi - līdz slēpošanai mākslīgi veidotos sniega parkos, tāpat tuksneša baudīšana kamieļa mugurā vai bagijos, lidojums pāri pilsētai ar helikopeteri vai nobraucienā pa trošu ceļu. Viss, ko prāts spēj iedomāties, ir iespējams Dubaijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17764902sec.