Gadu mija citos planētas platuma grādos

Gadu mija ir mirklis, kad pasaule apstājas un kļūst netverami vienota. Šo mirkli nemainīgi dodā lielās pilsētās un mazos ciemos, sniegotos plašumos un smilšu klajumos, kalnu pakājēs un okeānu apskalotās pludmalēs - lai kurp vētstu skatienu, pasaule svin. Un tiem, kas 2022. gadu vēlas sagaidīt citādāk, atliek vien atrast sev tīkamu ceļojumu. Tūroperators “Novatours” dalās ieteikumos, kurp vislabāk doties, ja 2022. gadu kārojas sagaidīt citviet un citādāk.  

Ēģipte

Ļoti iespējams, ka Ēģipte dāvā iespēju vispamatīgākajam atskatam aizejošajā - ne tikai personiski, bet senā pasaules vēsturē. Šī Āfrikas kontinenta ziemeļaustrumu daļas tuksnesīgā valsts, ko ieskauj veldzējoša un bagāta Sarkanā jūra, ik uz soļa stāsta kādu vēstures leģendu, aicinot tajā ieklausīties un paņemt līdzi sev noderīgu vēstījumu.

Jauna gada sagaidīšanai šajā valstī ir patiesi bagātas iespējas - tuksneša plašumos zem bezgalīgi zvaigžņotas debess, basām kājām kādā no Sarkanās jūras pludmalēm vai ļaujoties pilsētas krāšņumam salūtos, karstasinīgu deju priekšnesumos, mielojoties ar gardu arābu un citvalstu virtuves ēdienu.

Taču, iespējams, neierastākais un aizraujošākais veids, ka sveikt jauno gadu, ir dodoties Nīlas kruīzā. Ēģipte lepojas ar bagātu vēsturi, mitoloģiju, dievu tempļiem, faraonu dārgumiem, labi saglabājušiem pieminekļiem un neparasto dabu. Taču kopš seniem laikiem dzīve šeit visintensīvāk ir virmojusi pie Nīlas - Āfrikas garākās upes krastiem. Un tieši to, mierpilni un bezrūpīgi ļauj iepazīt kruīza brauciens.

Izvēloties šo unikālo ceļošanas veidu, ir iespēja apmeklēt Ēģiptes spilgtākās un lielākās pilsētas – galvaspilsētu Kairu un Aleksandriju, kā arī apciemot ievērojamākos Ēģiptes arhitektūras objektus: Gīzas piramīdas, Aleksandrijas bibliotēku, nepabeigto obelisku, Abu Simbel, Komoru salas.  

Tenerife

Kad kārojas, ko citu, bet ne pārāk tālu, vai kad gribas vasaru, bet arī sniegu gribētos - atbilde ir Kanāriju sala Tenerife.

Tenerife ir lielākā no Kanāriju salām. Tā tiek dēvēta arī par mūžīgā pavasara salu, jo vidējā gaisa temperatūra visu gadu svārstās 23 - 25 grādu robežās.

Tenerife pārsteidz ar dabas daudzveidību un krāšņumu. Tās okeānā iestiepušies melnie vulkāniskie krasti un smilšu pludmales atgādina skatus kā citai planētai. Romantikas meklētāji var paklaiņot pa banānu plantācijām, pussagruvušajām, kolonistu pamestajām villām un baltu mājiņu ciematiem. Taču tās vislielākais lepnums ir ar sniegotu cepuri klātais, snaudošais vulkāns Teide.

Tas sadala salu divās klimatiskajās zonās – slapjā ziemeļu daļā un sausā dienvidu daļā. No tā virsotnes paveras neaizmirstams skats, tādēļ noteikti ir vērts ieplānot to apciemošanas sarakstā.

Gadu mija Tenerifē tiek svinēta skaļi un pamatīgi. Tā ir vieta, kurp doties tiem, kas alkst dzīvesprieku, mūziku un dejas. Svinības notiek visos pilsētu publiskajos laukumos, piemēram, Los Gigantes un Los Cristianos Tenerifes dienvidos vai Santa Cruz un Puerto de La Cruz Tenerifes ziemeļos. Tāpat tās notiek visos bāros, restorānos un kafejnīcās. Kā arī nevajag apmulst, ja, ejot garām kādai privātai ballītei, tiek saņemts uzaicinājums pievienoties. Tenerifieši ir sirsnīgi un viesmīlīgi, tāpēc vienmēr labprāt uzņem ciemos viesus.

Turcija

Krāspilns, garšpilns un dzirkstošs ir ne tikai Turcijas tirgus. Tādu jauna gada sagaidīšanu sola pati Turcija.

Turcija ir valsts, kas lepojas ar savu izvietojumu uz diviem kontinentiem - Eiropu un Āziju. Tomēr ne tikai tās izvietojums ir unikāls, Turcijā jebkurš gadu mijas svinētājs atradīs sev piemērotāko – vai tā būtu laiska zvilnēšana kādā no skaistajām pludmalēm, turku viesmīlības un kultūras iepazīšana viscaur valstij vai Turcijas nacionālo ēdienu un dzērienu baudīšana. Lai kāds būtu mērķis, Turcija var piedāvāt visu.

Ceļot šajā periodā uz Turciju visērtāk ir no Viļņas.

Lapzeme

Lapzeme vai Ziemassvētku vecīša mājvieta ir pasaku valstība, kur var ne tikai satikt Ziemassvētku vecīti, bet arī doties sniegotos izbraucienos kamanās vai sniega suņu pajūgā, baudīt iespaidīgo Somijas dabu vai izmēģināt ekstrēmākus ziemas priekus, kā arī baudīt ziemeļblāzmu krāšņumu.

Lapzeme ir patiesi dāsna izklaižu iespēju vieta visai ģimenei, taču pamatā visam būs ziemas baudīšana, Ziemassvētku vecīša tuva klātbūtne un dabas maģiskais miers.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18326902sec.