Salokāmo viedtālruņu ceļvedis: ko apsvērt pirms iegādes?

Salokāmie viedtālruņi ir pēdējā laika modes tendence, kam seko visi tehnoloģiju ražotāji, katrs mēģinot radīt savu unikālo versiju. Taču pirms šāda tālruņa iegādes ir jāapsver, kāpēc tas ir nepieciešams un kā tieši šī tālruņa sniegtās funkcijas atvieglos ikdienas uzdevumus. Lai palīdzētu orientēties salokāmo viedtālruņu funkciju priekšrocībās, esam izveidojuši ceļvedi būtiskāko kritēriju izvērtēšanai.

Eņģes tehnoloģija ilgstošai kvalitātei

Salokāms ekrāns pirms desmit gadiem vēl šķita zinātniskās fantastikas filmu cienīga ideja, taču tagad ikkatrs var piemeklēt sev atbilstošāko versiju. Pirmais kritērijs, kas būtu jāapsver pirms jebkura salokāmā viedtālruņa iegādes, ir eņģes izturība.

“Locījuma vieta ikdienā tiek pakļauta vislielākajai slodzei un tāpēc, ka pats ekrāns arī tiek locīts, eņģes tehnoloģijai ir jābūt vēl pārdomātākai. Šobrīd ir pieejami divu veidu salokāmie viedtālruņi — horizontāli un vertikāli lokāmi. Pirms jebkura no šo tālruņu iegādes, jāizpēta ražotāju sniegtā informācija par to, cik bieži ierīce var tikt atvērta un aizvērta pirms eņģes tehnoloģijas nolietošanās. Tā kā šīs ierīces nav budžeta klases viedtālruņi, jaunais īpašnieks noteikti vēlēsies, lai tas kalpotu pēc iespējas ilgāku laiku,” skaidro Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Abiem ekrāniem jābūt funkcionējošiem

Lielākoties jaunākie salokāmie viedtālruņi ir aprīkoti ar diviem ekrāniem — galveno ekrānu un mazāka izmēra ekrānu, kas parasti izvietots uz ierīces ārējā korpusa. Protams, galvenajam ekrānam vienmēr tiek pievērsta lielākā uzmanība, jo tas tiks visvairāk izmantots, taču arī mazajam ekrānam ir jābūt pilnvērtīgi funkcionējošam.

“Ņemot vērā, ka ierīce diezgan bieži atradīsies salocītā stāvoklī, ir svarīgi ātri piekļūt svarīgākajiem paziņojumiem un citām lietotņu funkcijām turpat mazajā ekrānā. Piemēram, Huawei P50 Pocket ļauj mazajā ekrānā pārlūkot ne tikai ienākošos zvanus un paziņojumus, bet arī sekot līdzi veselības rādītājiem, navigācijai, pārslēgt dziesmas, uzņemt fotogrāfijas un izmantot daudzas citas funkcijas vieglākai ikdienas uzdevumu veikšanai,” stāsta M. Tillers.

Salocīts, bet kompakts

Tāpat, kā izvērtējot tradicionālo viedtālruņu izmēru, ir jāizvērtē arī salokāmā viedtālruņa izmērs — gan aizvērtā, gan atvērtā veidā. Kamēr viedtālruņi ar horizontālu locījuma vietu būs kompaktāki un ērtāk izmantojami ikdienā, tikmēr ierīces ar vertikālu locījuma vietu atvērtā veidā sniegs plašāku darba virsmu sarežģītāku uzdevumu veikšanai.

M. Tillers uzsver, ka bez locījuma veida ir arī citi faktori, kas nosaka ierīces kompaktumu. Piemēram, ja aizvērtā veidā ekrāns ir uz iekšpusi, tad tas noteikti ilgtermiņā kalpos ilgāk, mazinot iespējas saskrāpēt ekrānu. Savukārt, ja ierīces ekrāns ir uz āru vērsts, tad tas tiek pakļauts dažādiem ārējiem faktoriem, kā, piemēram, netīrumi vai gruži, kas var radīt paliekošas sekas un saīsināt ekrāna kalpošanas laiku.

Šie faktori ir jāpatur prātā domājot arī par to, kādam nolūkam jaunā ierīce tiks lietota. Ja lietotājam ir nepieciešama plaša darba virsma, tad noteikti ērtāki būs tie salokāmie viedtālruņi, kam ir vertikāla locījuma vieta, taču lietotājiem, kam ir nepieciešams uzticams ikdienas sabiedrotais, piemērotāki būs tālruņi ar horizontālu locījumu, nodrošinot parocīgāku izmēru aizvērtā veidā.

Jāatceras arī par pamatlietām

Tāpat kā ar jebkuru citu tālruni arī pirms salokāma viedtālruņa iegādes vajadzētu atcerēties par nemainīgi svarīgiem faktoriem. “Kameras iespējas, akumulatora darbības laiks, ierīces veiktspēja un ekrāna izšķirtspēja ir tikpat svarīgas funkcijas arī salokāmā viedtālrunī, tāpēc dizainam nevajadzētu aizēnot fundamentālas vērtības. Reizēm kāda no šīm pamatfunkcijām var būt arī ērtāka salokāmā viedtālrunī, piemēram, ar galveno kameru var fotografēt priekšā esošus objektus un salocītā veidā arī pašbildes, kas varētu būt ērtāks risinājums satura veidotājiem,” atgādina M. Tillers.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.65053391sec.