Viedtālruņa kamera: kam pievērst uzmanību?

Jaunāko viedtālruņu kameras piedāvā daudzpusību, par kādu vēl pirms pāris gadiem nevarējām pat iedomāties. Uzņemt augstas kvalitātes tuvplāna, vidēja un platleņķa fotoattēlus ar kameru, kas ir iebūvēta tālruņa korpusā, ir kļuvusi par teju pamatvajadzību. Taču viedtālruņu plašais sortiments var mulsināt ikkatru no mums. Lai palīdzētu orientēties kameru specifikācijā un svarīgākajos izvēles kritērijos, tehnoloģiju uzņēmuma eksperts ir apkopojis skaidrojošus ieteikumus.

Ko nozīmē megapikseļu skaits?

Pēdējo gadu laikā viedtālruņu kameras ir sasniegušas jaunas tehnoloģiju virsotnes, piedāvājot profesionālām kamerām cienīgu līmeni. Dažiem modeļiem megapikseļu skaits pārsniedz pat vairāk nekā 60 MP, taču ko īsti apzīmē šī mērvienība?

“Viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem pirms tālruņa iegādes ir par megapikseļu skaitu. Megapikseļi ir svarīgi, kad runājam par fotografēšanas rezultātu. Ja plānā ir uzņemtos fotoattēlus drukāt, megapikseļu skaits ir ļoti svarīgs. Lai izdrukātu fotoattēlu reklāmas stendam, būs nepieciešams lielāks megapikseļu skaits nekā, drukājot uz A4 formāta. Turklāt lielāks megapikseļu skaits nozīmē, ka attēlus var apgriezt un rediģēt pēc sirds patikas, attēla kvalitātei nemainoties,” stāsta Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Kādi viedtālruņu objektīvi ir pieejami?

Objektīvu veidi arī ir brīžiem neskaidrs faktors, jo katrs ražotājs piedāvā savu interpretāciju. Šobrīd populāri ir gan platleņķa, gan tālummaiņas, kā arī klasiskie objektīvi, taču katra sniegums stipri atšķiras viens no otra.

“Šobrīd pieprasīti ir platleņķa un tālummaiņas objektīvi. Platleņķa objektīvs parasti noder dabas un pilsētas ainavu fotografēšanai, jo ļauj attēlā iekļaut vairāk detaļu un ataino redzamos objektus lauztā perspektīvā, tādējādi sniedzot gala rezultātam interesantu efektu. Tāpat līdzvērtīgi populāri kļūst arī tālummaiņas objektīvi, lai fotografētu īpaši tālu esošus objektus, piemēram, Huawei P50 Pro spēj pietuvināt ekrānā redzamos objektus no 0,5 līdz 100 reizēm,” turpina eksperts.

Noteikti katram ir gadījies fotografēt kustībā, rezultātā saņemot izplūdušus un neskaidrus attēlus. Ja fotogrāfijas kvalitāte ir svarīgs aspekts ikdienā, tad vēl viena tehnoloģija, kam pievērst uzmanību ir kameras stabilizācija. Tā palīdz fotografēšanas brīdī uzņemt precīzus un asus kustīgos kadrus, kā arī ar mākslīgā intelekta palīdzību, uzlabo izplūdušās vietas, ja gadījumā apgaismojums nav bijis pietiekošs. Šī tehnoloģija noderēs gan reizēs, kad, braucot ar mašīnu, ir vēlme iemūžināt ceļā redzamo ainavu, gan vērojot aizraujošu sporta spēli.

Tiem, kas aktīvi komunicē sociālajos tīklos, noteikti ir vērts pievērst uzmanību arī viedtālruņa priekšējās kameras funkcijām. Tehnoloģijām attīstoties, viedtāruņu ražotāji arvien biežāk papildina priekšējās kameras ar īpašiem režīmiem, kas uzlabo pašbilžu kvalitāti, piemēram, ar autofokusa funkciju vai platleņķa objektīvu.

Vienu vai vairākus objektīvus?

Viens no veidiem, kā viedtālruņu ražotāji panāk lielisku fotografēšanas pieredzi, ir apvienojot vairākus objektīvus kameru sistēmās, tādā veidā palielinot kopējo kameras veiktspēju.

“Ir patīkami, ja varat izņemt tālruni no kabatas un uzņemt attēlu, zinot, ka tā kvalitāte būs lieliska un iegūtajam rezultātam nebūs vajadzīga papildus apstrāde. Tādēļ ir svarīgi pievērst uzmanību, kāda ir viedtālruņa kameras sistēma – kādi objektīvi ir iekļauti un kāda ir megapikseļu amplitūda. Šobrīd jaunākajos viedtālruņos jau ir iekļautas pat divas kameru sistēmas, tādējādi sniedzot ierīces lietotājam plašu fotografēšanas iespēju klāstu. Flagmaņu viedtālruņu kameru sistēmā jau pēc nozares standarta tiek iekļauti vismaz trīs līdz četri objektīvi, kurus papildina īpašas funkciju tehnoloģijas, kā, piemēram, nakts režīms, un sensori, kas spēj atpazīt priekšā esošos objektus. Galvenais, pirms viedtālruņa iegādes, ir izvērtēt, kādiem nolūkiem kamera būs nepieciešama, un tad būs skaidrāka vīzija par to, kādus un cik daudz objektīvus vajadzētu meklēt jaunajā ierīcē,” papildina M. Tillers.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82570386sec.