Kad cīņas ringā iziet divi milži - Maurīcija un Maldīvija - kas uzvar

Drosmīgajiem pieder pasaule! Doties neizzinātos tālumos, gūt jaunas pieredzes, atklāt un ļauties iedvesmojošiem atklājumiem - tās ir vērtības, kas paliek neatņemamas līdz sirmām vecumdienām. Izzinot pasauli arvien tālāk no māju sliekšna, ciemos aicina virkne eksotisku ceļojumu galamērķu. Bet kurp doties, tas var mulsināt. Tūroperators “Novatours” apkopojis divu smagsvara cīkstoņu, kas gūst arvien plašāku interesi - Maurīcijas un Maldīvijas - piedāvājumus un priekšrocības katrai no tām.

Maurīcija un Maldīvija ir Indijas okeāna pērles, kas lepojas ar lutinošu vasaras siltumu, baltu smilšu pludmalēm, tirkīzziliem ūdeņiem, augstas kvalitātes atpūtas iespējām, bagātīgām aktivitāšu iespējām un rāmu mieru. Abi ceļojumu galamērķi vilina dažādus ceļotājus - medusmēneša baudītājus, piedzīvojumu mīļotājus, ģimenes un tos, kas atpūtu vēlas baudīt vienatnē. Tomēr katram galamērķim ir savs raksturs - jāatrod tikai sev atbilstošāko.

Daba

Maldīvijas valsti veido simtiem lielāku un mazāku salu. Tās ir pasaulē slavenas ar savām zilajām lagūnām un balto smilšu pludmalēm, kristāldzidru ūdeni un koraļļu rifiem. Salas ir bez izteikta reljefa, klātas ar kokosriekstu palmām un citu tropu veģetāciju. Maldīvu salu augstākais punkts ir 2,4 metri virs jūras līmeņa.

Maurīcija ir viena liela sala. Tās piekrastes garums ir 360 kilometri. Maurīcijas ainavā mijas pakalni, kalni un līdzenumi, kas klāti ar cukurniedru plantācijām vai tropu mežiem. Smilšainās pludmales ieskauj koraļļu rifi.

Pludmales

Maldīvija visā pasaulē tiek uzskatīta par vienu no pasaules lielākajiem galamērķiem pludmaļu dzīves baudīšanai. Salas ir dāsni rotātas ar baltu smilšu pludmalēm, ko ieskauj šalkojošas palmu audzes un siltie Indijas okeāna ūdeņi. Smiltis ir tik mīkstas, ka raisa domu par pastaigu mākoņos.

Maurīcijas žilbinoši baltās pludmales ir lieliskas saskaņā ar visiem starptautiskajiem standartiem, un lielākajai daļai cilvēku tās noteikti patiks, tomēr tās nedaudz piekāpjas Maldīvijai. Maurīcijas pludmalēs ir nedaudz raupjākas smilšu granulas, tomēr to kopējais šarms nav ne mazāk apburošs par Maldīvijas pludmalēm.

Ūdens pasaule

Maldīvija ir niršanas un snorkelēšanas paradīze. Ar dziļiem kanāliem starp salām, kas nodrošina jūras dzīvības pārpilnību, šeit var manīt milzu vaļu haizivis un velnrajas. Lielākajai daļai kūrortu ir savi niršanas centri un niršanas vietas, kas piemērotas visu līmeņu nirējiem. Daudzās viesnīcās netālu no krasta ir tā sauktais mājas rifs. Snorkelējot var sastapt dažādus zemūdens pasaules iemītniekus: no koraļļiem, krāsainām zivīm līdz bruņurupučiem un haizivīm.

Maurīciju gandrīz pilnībā ieskauj koraļļu rifs, tomēr rifā jūras dzīve nav īpaši bagāta. Šeit zemūdens pasaule vairāk būs interesanta tiem, kas vēlas izzināt nogrimušu kuģu vrakus un baudīt koraļļu rifa rāmumu. Atšķirībā no līdziniekiem Indijas okeānā, kur globālās sasilšanas izraisītā jūras temperatūras paaugstināšanās ir nogalinājusi un izbalinājusi koraļļu rifus, Maurīcijā tie joprojām ir krāšņi un iespaidīgi.

Akrivitāšu iespējas

Tā kā Maldīvija ir salu vasts, aktivitāšu iespējas ir izkaisītas. Tāpēc lielākā daļa cilvēku, apmeklējot arhipelāgu, dod priekšroku palikt savā privātajā salu kūrortā, baudot mierpilnu sauļošanos, peldēšanos, izsmalcinātus ēdienus, snorkelēšanu, niršanu, spa apmeklējumiem un ekskursijām (piemēram, vietējās salas apmeklējums, delfīnu kruīzs, pikniks uz neapdzīvotas salas utt.). Viena sala, viens kūrorts – tā ir galvenā pievilcība.

Maurīcija piedāvā neskaitāmas aktivitātes un atrakcijas, piemēram, pasaules līmeņa golfa laukumus, aizraujošus ūdens sporta veidus (ūdens motocikli, vindsērfings, ūdensslēpošana u.c.), paraseilingu, pārgājienus kalnos, medības, putnu vērošanu, vecās koloniālās galvaspilsētas, botāniskos dārzus, UNESCO Pasaules mantojumu vietas.

Garšu māksla

Maldīvijas virtuve apvieno arābu, indiešu un austrumu virtuves. Šeit uzsvars tiek likts uz jūras veltēm. Tāpat gandrīz katrā ēdienā ir rodama arī kokosriekstu klātbūtne. Tāpat šīs valsts nav iedomājama bez maizes izstrādājumiem un dārzeņiem. Gardais ēdiens lepojas ar unikālu garšu, ko veido maigs pikantums, smalks saldums un vispārēja eksotiska piegarša. Ēdiena gatavošanas tradīcijas šeit ir ļoti svarīgas un mantotas no paaudzes paaudzē.

Maurīcijas garšu veido ķīniešu, kreoliešu, franču un indiešu virtuves kombinācija. Ja ir kāda lieta, kas jums ir jāizmēģina, atrodoties šajā krāšņajā valstī, tas ir autentisks karijs. Lai gan tradicionālajam Indijas karijam tiek izmantots viens pamats, kreoliešu karijam ir mazāk garšvielu, tomēr tā garša ir ārkārtīgi bagāta. To ierasti pasniedz ar rīsiem vai maizi, lēcām un dažādiem gardiem čatnijiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52105594sec.