7 padomi, gatavojoties pavasara pārgājienam

Par spīti visam apkārt notiekošajam, pavasaris beidzot ir klāt. Lai arī šur tur ēnainākos meža ceļus vēl klāj sniega sega un ledus, saule jau lec krietni augstāk, un tas nozīmē, ka ir īstais laiks sapakot mugursomu ar nepieciešamākajām lietām un doties mežā, lai sveiktu pavasari. “Fjällräven” pārgājienu eksperti dalās ar septiņiem praktiskiem padomiem, kas jāņem vērā, izraugoties apģērbu pavasara pārgājienam.

Domā par ģērbšanos kārtās
Pavasarīgie laikapstākļi var būt gana viltīgi, tālab, dodoties uz mežu, jābūt gatavam visa veida laikapstākļiem – saulei, lietum, stipram vējam un sniegputenim. Izraugoties apģērbu pārgājienam, svarīgi padomāt par ģērbšanos slāņos – tā, lai nepieciešamības gadījumā, atbilstoši pašsajūtai un ķermeņa temperatūrai dažādus apģērba slāņus varētu ērti uzvilkt vai novilkt. Pirmajai kārtai lieliski piemēroti vilnas un sintētiska materiāla vai kokvilnas un sintētiska materiāla apvienojuma T-krekli ar īsām vai garām piedurknēm, otrajai kārtai lieliska izvēle būs silts flīsa vai vilnas džemperis/jaka, taču trešajai kārtai iesakām izvēlēties vieglu un kustībām komfortablu virsjaku, kas nodrošinās aizsardzību no vēja un mitruma.

Labas pārgājienu bikses ļaus kustēties brīvi un bez raizēm
Izvēloties pārgājienu bikses, pievērsiet uzmanību bikšu materiālam un tam, kā tās atbilst jūsu augumam. Jo izaicinošāks, tehniskāks un sarežģītāks ir pārgājiena maršruts, jo elastīgākas un kustībām ērtākas bikses ieteicams izvēlēties. Piemēram, pārgājienu bikses no “Fjällräven G-1000 Eco” un elastīga materiāla apvienojuma, kas nodrošinās gan pilnīgu kustību brīvību, gan abrazīvu izturību un aizsardzību. Pārgājienu bikses papildinātas ar vairākām, pārdomāti novietotām kabatām, kas ļaus rokas stiepiena attālumā turēt visu nepieciešamāko.

Izmēģini pārgājiena legingus
Šajā pavasarī “Fjällräven” papildinājis pārgājienu legingu klāstu ar diviem jauniem modeļiem, lai nodrošinātu plašu klāstu dažādām vajadzībām un vēlmēm. “Fjällräven” pārgājienu legingi gūst pieaugošu atzinību un popularitāti sieviešu vidū, nodrošinot izcilu pielāgotību, kustību brīvību un komfortu. Turklāt pārgājienu legingi piemēroti ne vien sievietēm, bet arī vīriešiem, piemēram, kombinācijā ar šortiem.

Pārgājienu apģērbu pielāgošana laikapstākļiem
Visus “Fjällräven” apģērbus, kā arī somas, kas izgatavotas no G-1000 materiāla, iespējams vaskot ar īpašu materiāla vasku “Greenland Wax”, lai piešķirtu tam uzlabotu vēja un mitruma noturību, kā arī palielinātu materiāla izturību. Vasks izgatavots no dabīga, augstas kvailitātes bišu vaska un parafīna. Tā uzklāšanai un iekausēšanai izmantojams karsts gludeklis vai fēns. Lai atbrīvotos no vaska un padarītu materiālu atkal elpojošāku, mazgājiet drēbes 40 grādu temperatūrā.

Ieguldiet apavos
Izvēloties apavus, svarīgi pievērst uzmanību tam, kāda tipa pārgājieniem, maršrutiem un takām apavi tiks lietoti. Proti, jo sarežģītāks, ilgāks pārgājiens ar smagu mugursomu, jo stabilāki un salīdzinoši smagāki apavi nepieciešami, lai nodrošinātu atbalstu un maksimālu komfortu. Ja plānoti vienas dienas pārgājieni ar vieglu mugursomu, ieteicams izvēlēties vieglākus apavus, kas nodrošinās maksimāli ērtu un vieglu pārvietošanos. Tāpat būtiski pievērst uzmanību ūdensnecaurlaidīgas membrānas esamībai vai neesamībai – jo no tā atkarīgas arī apavu gaisa caurlaidības īpašības. Pārgājienu apavi jāizvēlas nedaudz lielāka izmēra, kā ierasts – papēdim jābūt novietotam stingri vietā, taču pirkstu daļai jābūt brīvākai.

Galvai jābūt siltai
Visvairāk siltuma cilvēka ķermenis izvada caur galvu, talab svarīgi parūpēties par to, lai galva un ausis būtu siltumā. Taču, ja šķiet, ka cepurei tomēr ir par siltu, bet ausis gribas pasargāt no vēja un aukstuma, lieliska izvēle būs galvas lentes.

Izvēlies mugursomu atbilstoši pārgājiena garumam un aktivitātei
Izvēloties pārgājienu mugursomu, apdomā to, kas būs nepieciešams. Vienas dienas pārgājienam labi piemērota 20-30 litru mugursoma, kurā būs vieta maiņas drēbēm, ūdens pudelei, pārtikai un citiem personīgajiem piederumiem. Garākiem pārgājieniem, kad līdzi jāņem telts, guļammaiss un matracītis, izvēlies vismaz 45-50 litru lielu mugursomu atkarībā no sezonas. Proti, siltajā sezonā gan guļammaiss, gan drēbes būs vieglākas un kompaktākas, tādēļ aizņems mazāk vietas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24923086sec.