Martā pieckāršojusies Latvijas iedzīvotāju ceļošana, visbiežāk brauc uz Vāciju un Spāniju

Marta mēnesī fiksēta šogad augstākā Latvijas iedzīvotāju ceļošanas aktivitāte, kas, salīdzinot ar pērno gadu, pieaugusi vairāk nekā piecas reizes. Šī gada sākumā Latvijas iedzīvotāji visbiežāk ceļojuši uz Vāciju, Spāniju, Itāliju un Poliju, liecina bankas Citadele maksājumu karšu dati.

Marts ir bijis līdz šim aktīvākais ceļošanas mēnesis Latvijas iedzīvotājiem šogad - salīdzinot ar 2021. gada martu, iedzīvotāju veiktie aviobiļešu pirkumi palielinājušies 5,5 reizes, bet klātienē veikto pirkumu skaits lidostās palielinājies teju desmit reizes, liecina bankas Citadele dati.  

Martins Gauss, airBaltic valdes priekšsēdētājs: “Pēdējos mēnešos redzam, ka pieprasījums pēc ceļojumiem no Baltijas valstīm un Skandināvijas turpina pieaugt. Lieldienu brīvdienās airBaltic pārvadāja rekordaugstu pasažieru skaitu, un ļoti augsta ir interese arī par atsāktajiem vasaras sezonas galamērķiem Spānijā, Grieķijā, Itālijā, Horvātijā un citviet.”

2022. gada pirmajā ceturksnī Latvijas iedzīvotāju seši biežākie lidojumu un braucienu galamērķi veduši uz Vāciju, Spāniju, Itāliju, Poliju, Franciju un Zviedriju. Lietuvas iedzīvotājiem papildus jau nosauktajām valstīm fiksēti vērā ņemami pirkumi Baltkrievijā un Ukrainā, bet igauņi regulāri viesojušies Somijā, kā arī tērējuši lielas naudas summas Apvienotajos Arābu Emirātos, liecina bankas Citadele dati.

“Covid-19 pandēmijas ierobežojumu atcelšana lielā daļā pasaules un skolēnu brīvdienas bija faktori, kas ne tikai veicināja aviobiļešu iegādi, bet arī stimulēja iedzīvotājus izklaides un atpūtas pasākumiem klātienē. Iespējams, ka daļa iedzīvotāju steidza izmantot iespēju doties uz ārzemēm, jo ir grūti prognozēt, kāda būs situācija ar Covid-19 saslimstību rudenī, turklāt arī degvielas cenu kāpums un vasaras tuvošanās varētu nozīmēt, ka tuvākajā laikā tūrisma segmentā cenas, iespējams, pieaugs,” teic Jānis Mūrnieks, Citadeles privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs.

Latvijas valstij atceļot lielāko daļu Covid-19 ierobežojumu, šī gada martā vairāk nekā dubultojies klātienes pirkumu skaits, kas izdarīts vietējos restorānos, kā arī trīskāršojies pieprasījums pēc pagaidu naktsmītnēm un viesu namiem, ja salīdzina ar šo pašu periodu 2021. gadā.

Marta mēnesis līdz šim bijis aktīvākais arī auto nomas segmentā, kur reģistrēts lielākais pieprasījums kopš 2021. gada, un pirkumu skaits attiecībā pret aizvadīto martu pieaudzis pat deviņas reizes.

Būtiski auguši arī klātienes pirkumi dažādās izklaides un atpūtas vietās, kur pieprasījums attiecībā pret pērnā gada martu pieaudzis nepilnas astoņas reizes, liecina Latvijas iedzīvotāju maksājumu karšu dati.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.36267686sec.