Vasara jau drīz. 20 iemesli šovasar ieplānot sev ceļojumu

Līdz vasarai atlikušas vien nepilnas sešdesmit dienas. Šis gadalaiks saistās ar bezrūpību, siltumu, mieru un atpūtu. Katram ir sava izpratne par visnevainojamāko atpūtu, tomēr lielākajam vairumam, lai pilnībā atslēgtos no ierastā, pilnvērtīgai atpūtai ir nepieciešama vides maiņa - ceļojums. Un ne velti tā. Tūroperators “Novatours” dalās ar iemesliem, kāpēc ceļošana ir vajadzīga ikvienam.  

Iekšējo bateriju uzlāde

1.    Atpūta.

Cilvēks ir daļa no dabas, bet reizēm tas aizmirst, ka tāpat kā dabai ir nepieciešams miera periods iekšējās enerģijas uzlādei. Tikai atpūties cilvēks var būt produktīvs cilvēks.

2.    Stresa mazināšana.

Roku rokā ar atpūtu iet uzkrātā stresa mazināšana. Mūsdienu straujajā dzīves ritmā tas uzkrājas patiesi ātri. Katrs ar to tiek galā savā veidā - joga, meditācija, aktīvs sports, bet nav spēcīgāka stresa mazinātāja par ceļojumu.

3.    Apkārtējās vides maiņa.

Tikai, nomainot apkārtējo vidi, mēs varam sākt domāt par iekšējās spriedzes mazināšanu. Būšana prom no ierastā ir visspēcīgākais līdzeklis tam.

4.    Izbēgšana no ierastās rutīnas.

Darba ikdiena, sapulces, Google kalendārs, ikdienas iepirkumi, mājas uzkopšana - mūsu ikdienas plānojums nereti ir tik blīvs, ka neatliek laika pašam sev, taču to un atpūtu sev ir jāplāno.

5.    Piedzīvot dzīvi bez rūpēm.

Viesnīca, restorāni, kafejnīcas, SPA - ir tik patīkami ļauties pilnīgai sevis aprūpei un lutinājumam, kad nav nekā svarīgāka par atpūtu, prieku un dzīves baudīšanu.   

Cits horizonts, citas iespējas

6.    Iespēja mainīt gadalaikus.

Latvijai dabā ir devusi četrus izteiktus gadalaikus - katrs ar savu skaistumu un burvību, tomēr absolūtu bezrūpību, kad nav jārūpējas par neskaitāmām apģērbu kārtām un dienas nav pārlieku īsas, mums dāvā tikai viens - vasara. Kad pašu vasara vēl pārlieku tālu vai nesniedz cerēto, tā atrodama citviet pasaulē!

7.    Dabas pārsteidzošais krāšņums.

Pasaule ir patiesi krāšņa un apbrīnas vērta. Un vislabāk to ļauj piedzīvot ceļošana. Neviens apraksts, neviens video neļauj izjust tādas emocijas, kā personiska pieredze. Majestātiski kalni, raženi rīsu lauki, svelmains tuksnesis, šalkojošs okeāns, mītiskas alas, zaļojošas oāzes - pasaule ir bagāta un pārsteidzoša!

8.    Aktivitāšu iespēju pārbagātība.

Ārvalstu dabas daudzveidībā ir iespēja izmēģināt virkni aizraujošu aktivitāšu - pat tādu, kas šķietami ir biedējošas, bet, kad izmēģinātas, dod milzu gandarījumu - snorkelēšana, niršana, tuksneša izbraucieni vai nakšņošana tuksnesī, kanjonings, kruīza braucieni pa līkumainām upēm un daudz, daudz cita.   

9.    Pieredzēt filmās redzētas vietas.

Kino gadu desmitiem ir ļāvis iepazīt pasauli. Katram ir sava mīļākā filma. Dažam jau pat no bērnības. Un katrai filmai ir sava vide - izsapņota tik sīki, kad šķiet, ka zinām jau to, kā savu. Tomēr sajūtas, kad nonākam tur patiesībā, nav vārdos ietveramas.

10.    Pasaules mantojuma izziņa.

Pasaulē ir 1154 unikālas, vēsturiskas un aizsargātas vietas, kas atzītas par Pasaules mantojumu. Tās ietver gan kultūras mantojuma vietas, gan dabas mantojuma vietas, kā arī jaukta tipa mantojuma vietas. To vēsture aizvijas gadu tūkstošus senā pagātnē un tagad tās mierpilni gaida ciemos, lai taptu izzinātas.

Iedvesma

11.    Kultūras un tradīciju daudzveidība.

No krāšņiem tautu tērpiem līdz neierastu svētku svinēšanai - pasaule nebeidz pārsteigt ar savu dažādību un gadu simtiem glabātām tautu zinībām, kas ļauj paplašināt savu skatu punktu un iekšējo vērtību sistēmu.

12.    Ēdiens.

Ārvalstu virtuves baudīšana vai ēdiena gatavošanas meistarklases to mājvietā pilnīgi noteikti iedvesmo jaunām maltīšu receptēm pašmāju virtuvē.

13.    Ieklausīšanās sevī.

Nomainot vidi, gūstot jaunu pieredzi, skatot, vērojot, pētot un baudot, neviens vien ceļotājs mājās atgriežas ar jaunu biznesa ideju, svaigām interjera dvesmām vai vēlmi kaut ko mainīt esošajā.

14.    Jaunas draudzības.

Esot citā vidē, cilvēks mainās, kļūst atvērtāks pret apkārtējo un apkārtējiem. Šādā vidē nereti dzimst jaunas draudzības, kas ilgst mūžību, iedvesmo un ieņem sirdī īpašu vietu.

15.    Vēlmju saraksts.

Mēdz sacīt, ka apetīte aug ēdot, tāpat ir ar pasaules apceļošanas vēlmju sarakstu. Nereti jau mājupceļā tiek kalti nākamie plāni, kā arī vēlmju saraksts papildinās ar jauniem mērķiem.

Noklusētās vērtības

16.    Tikai sev vēlamas nodarbes.

Ceļošana sniedz burvību plānot savu laiku tikai sev patīkamām nodarbēm - nav pienākumu, nav termiņu, nav ikdienas rūpes. Ir tikai viens dienas uzdevums - atpūta - tikai sev tīkama atpūta - laiskojoties pludmalē, dodoties pārgājienā, snorkelējot vai darot vienkārši neko.

17.    Dzīve esošajā mirklī.

Ceļošana ir par mirkļa baudīšanu. Būt prom no mobilajām ierīcēm, tvert apkārt esošo, baudīt redzamo un izjust apkārtni.

18.    Atmiņu un stāstu krāšana.

Pasaulē vēl nav bijis tāds ceļojums, par kuru nebūtu atstāstu, smieklu un atmiņu. Tā ir vērtība, kas mūžam paliek ceļotājos.

19.    Dzīves novērtēšana.

Esot vidē, kas lutina, kas pārsteidz, kas iedvesmo - nevilšus pati no sevis pielavās pateicība. Pateicība par pasaules skaistumu, par dzīvi, par redzamo un piedzīvoto, tādējādi aktivizējot mūsu iekšējos laimes hormonus.

20.    Ļauj mīlēt savas mājas vēl vairāk.

Lai vai kā patiktu ceļot, mājas ir vieta, pēc kā mēs vienmēr ilgojamies - tuvinieki, mīļie dzīvnieki, mājīgais dīvāns, rupjmaize un aiz loga esošais ozols, kurā mitinās strazdu pāris - ir lietas, kas nemainīgi un nenogurstoši sauc mājās.

Cilvēks ir pelnījis ceļot, izzināt plašo pasauli un apbalvot sevi ar atpūtu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17690396sec.