Gaisā, uz zemes un ūdens: kā ceļot ar savu mājdzīvnieku droši un bez raizēm?

Atvadīšanās no sava mīļdzīvnieka pirms došanās ceļojumā daudziem mājdzīvnieku vecākiem var šķist nepanesama, un laiks, kas pavadīts prom no sava četrkājainā drauga, nereti saistās ar stresu, pārdzīvojumiem un neziņu kā dzīvniekiem, tā arī saimniekiem. Taču, ja ceļojuma galamērķis to atļauj, varam doties ceļā arī ar saviem četrkājainajiem draugiem. Tāpēc ieskatieties dažos noderīgos padomos, kā droši, ērti un bez raizēm izbaudīt ceļošanas prieku kopā ar savu mīluli gan gaisā, gan uz zemes un ūdens.

Lidojot ar lidmašīnu

Lai parūpētos par četrkājainā drauga drošību lidojuma laikā, centieties rezervēt tiešo lidojumu, tādējādi samazinot iespēju, ka jūsu mājdzīvnieks tiks atstāts uz lidlauka ekstremālos laikapstākļos. Ja Jūs māc nemiers, nekautrējieties uzrunāt aviokompānijas personālu gan gaisā, gan uz zemes, lai informētu, ka ceļojat ar mājdzīvnieku. Ja lidmašīna kavējas vai Jums ir bažas par mājdzīvnieka pašsajūtu, uzstājiet, lai aviosabiedrības personāls pārbauda dzīvnieku turēšanas apstākļus kravas nodalījumā, kad vien tas ir iespējams. Papildu drošībai pārliecinieties, ka Jūsu mīluļa pārvadāšanas somai, būrim vai konteineram ir atbilstoša identifikācija. Uz kastes varat norādīt savu kontaktinformāciju, galamērķi un mājdzīvnieka fotoattēlu, jo gadījumā, ja mīlulis izkļūst no pārvadāšanas kastes, šāda informācija var glābt dzīvību.

Braucot ar automašīnu

Izvēloties ceļot ar automašīnu, jāatceras, ka mīlulis garajam ceļam jāsagatavo pakāpeniski. Vispirms varat noorganizēt vairākus īsus braucienus, pakāpeniski pagarinot laiku, kas dzīvniekam jāpavada automašīnā. Tāpat pirms brauciena uzsākšanas pārliecinieties, ka mājdzīvnieks atrodas drošā, labi vēdināmā pārvadāšanas kastē vai būrī, kas ir pietiekami liels, lai mīlulis tajā varētu brīvi stāvēt, sēdēt, gulēt un apgriezties. Savukārt brauciena laikā sekojiet līdzi, lai dzīvnieka pārvadāšanas kaste neslīdētu un nepārvietotos pēkšņas apstāšanās gadījumā. Ja esat nolēmis neizmantot pārvadāšanas konteinerus, neļaujiet mīlulim brauciena laikā turēt galvu ārā pa logu, novietojiet dzīvnieku aizmugurējā sēdeklī un piesprādzējiet ar drošības jostu.

Plānojot garo ceļu, neaizmirstiet sagatavot mājdzīvniekiem draudzīgu ceļojuma komplektu. Līdzi ņemiet barību, bļodu, pavadiņu, plastmasas maisiņus, dzīvnieka kopšanas piederumus, medikamentus un pirmās palīdzības preces, kā arī visus ceļošanas dokumentus un mīļāko rotaļlietu vai spilvenu, lai mājdzīvniekam mazinātu stresu. Noteikti ņemiet līdzi pietiekami daudz ūdens un izvairieties no mājdzīvnieka barošanas braucošā transportlīdzeklī. Mājdzīvnieka barošana ceļojuma laikā jāsāk ar vieglu maltīti trīs līdz četras stundas pirms došanās ceļā, savukārt dzirdīšanai jāizmanto tikai ūdens pudelēs. Dzerot ūdeni, pie kura dzīvnieks nav pieradis, var rasties kuņģa diskomforts.

Visbeidzot, nekad neatstājiet dzīvnieku vienu pašu stāvošā transportlīdzeklī. Pat ja automašīnā ir atvērti logi, karstā dienā transportlīdzeklis īsā laikā var pārvērsties par pirti, un Jūsu četrkājainais mīlulis var kļūt par karstuma dūriena upuri. Turpretī aukstā laikā automašīna var darboties kā ledusskapis, izraisot dzīvnieka nosalšanu.

Ceļojot ar prāmi

Viens no dzīvniekiem draudzīgākajiem pārvietošanās veidiem, kas sniedz sirdsmieru arī saimniekiem, ir ceļošana ar prāmi. Ja izvēlēsieties prāmju operatora DFDS sniegtos pakalpojumus, Jums būs iespēja brauciena laikā gan apciemot savu mīluli, gan atsevišķos reisos pat izvēlēties īpašas dzīvniekiem paredzētas kajītes.

Tomēr, arī baudot prāmja sniegtās priekšrocības, nedrīkst aizmirst par mīluļu labsajūtu un drošību, tāpēc vienmēr atcerieties ceļojumu somā ielikt dzīvnieka medicīnisko dokumentāciju, pārtiku, bļodiņas barībai un ūdenim, uzpurni un pavadiņu, kā arī maisiņus higiēnas prasību nodrošināšanai. Tāpat ceļojuma laikā nekad nenoņemiet dzīvnieka kaklasiksniņu. Pie tās vēlams piestiprināt birku ar saimnieka tālruņa numuru, lai paātrinātu meklēšanas procesu gadījumā, ja mīlulis aizklīst prom no Jums.

Neraugoties uz to, kādu transporta veidu izvēlēsieties, pirms došanās ceļā sazinieties ar mīluļa veterinārārstu, lai veiktu profilaktisko apskati un pārliecinātos, ka mājdzīvniekam ir ceļošanai nepieciešamie dokumenti, piemēram, derīgs apliecinājums par vakcināciju pret trakumsērgu. Vizītē pie veterinārārsta varat konsultēties par to, kā pareizi nomierināt savu mājdzīvnieku gadījumā, ja tas kļūst bailīgs, nemierīgs vai izjūt diskomfortu lidojuma laikā. Tāpat ceļojuma plānošanas procesā ir būtiski veikt priekšizpēti un iepazīties ar dzīvnieku ievešanas un labturības prasībām un noteikumiem, kas ir spēkā izvēlētajā galamērķī. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30636311sec.