Ārlietu ministrija aktualizē informāciju par ceļošanu uz Ukrainu

Līdz 2022. gada 17. novembrim Ukrainā ir pagarināts karastāvoklis, tāpēc aicinām šobrīd neceļot uz Ukrainu, jo nav iespēju garantēt Latvijas valstspiederīgo drošību Ukrainā. Tāpat ministrija vērš uzmanību, ka ceļotāji var tikt pakļauti provokācijām un uzbrukumiem no Krievijas spēku puses visā Ukrainas teritorijā. Aktīvās karadarbības reģionos Latvijai nav praktisku iespēju nepieciešamības gadījumā sniegt ceļotājiem palīdzību. Valstspiederīgos, kas atrodas Ukrainā aicinām sekot līdzi Ukrainas valsts iestāžu drošības norādēm.

Ja jums ir neatliekama vajadzība apmeklēt Ukrainu, rekomendējam pārvietoties pa sauszemes maršrutiem, kas ved uz vai caur ES/NATO dalībvalstīm!

Pēc Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā 24.februārī, Ukrainas austrumu un dienvidu reģionos turpinās aktīva karadarbība. Visā Ukrainas teritorijā notiek Krievijas veiktie gaisa uzlidojumi, t.sk. raķešu uzlidojumi, kā rezultātā iedzīvotājiem jādodas uz patversmi. Aicinām Latvijas valstspiederīgos nopietni izturēties pret gaisa trauksmi, un meklēt patvērumu nozīmētajās drošajās vietās.

Vēršam uzmanību, ka Latvijas vēstniecības Kijivā darbība nav pilnībā atjaunota, tāpēc lūdzam ņemt vērā, ka vēstniecībai ir ierobežotas iespējas sniegt konsulāros pakalpojumus.

Covid-19

Saistībā ar Covid-19 strauju izplatību pasaulē Ukrainas valsts iestādes veic dažādus pasākumus vīrusa izplatības ierobežošanai.

Visiem ārvalstniekiem, ārvalstniekiem ar termiņa uzturēšanās atļaujam un personām bez valstiskās piederības, ieceļojot Ukrainā vai šķērsojot Ukrainu tranzītā, neatkarīgi no ieceļotāja vecuma jābūt noformētai veselības apdrošināšanas polisei, kas sedz ārstēšanās izdevumus Covid-19 saslimšanas gadījumā. Apdrošināšanas kompānijai jābūt reģistrētai Ukrainā, vai arī, ja reģistrēta citur, ar pārstāvniecību vai sadarbības partneri Ukrainā un jābūt vienam no sekojošiem dokumentiem:

dokuments , kas apliecina vienas vai vairāku vakcīnu , kuru izmantošana ir apstiprināta PVO;

PCR tests vai antigēna eksprestests 72 stundas pirms ieceļošanas Ukrainā;

eksprestests  72 stundas pirms ieceļošanas Ukrainā.

No minētajām ieceļošanas prasībām tiek atbrīvotas šādas ieceļotāju kategorijas:

bērni jaunāki par 12 gadiem;

pastāvīgi Ukrainā dzīvojoši ārvalstnieki ar uzturēšanās atļaujām;

bēgļi un patvēruma meklētāji;

Ukrainā akreditēto diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību, oficiālo starptautisko pārstāvniecību darbinieki un viņu ģimenes locekļi, starptautisko vai humāno misiju vai organizāciju locekļi;

regulāru kravas un pasažieru pārvadājumu apkalpes locekļi;

NATO dalībvalstu un NATO programmas “Partnerība mieram” bruņoto spēku karavīri, kas piedalās apmācības programmās Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Uzņēmumi


RIUS Lviv Hotel by Rixwell
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19881082sec.