6 ieteikumi, kā ceļot maciņam draudzīgāk

Ja agrāk ceļošana daudziem bija nesasniedzama, tad mūsdienās cilvēki var doties pasaules apceļošanas tūrē, pat netērējot daudz naudas – tagad mums ir daudz gudrāks un pieejamāks transports, plašāka naktsmītņu izvēle un lielākas zināšanas par to, kā ceļot budžetam draudzīgi. Neatkarīgi no tā, vai tas ir nedēļas nogales izbrauciens uz citu pilsētu vai ceļojums ar mugursomu pāri visai pasaulei, ir vairāki veidi, kā ar ierobežotu budžetu izbaudīt laiku, esot ceļā.

1. Ietaupiet, izvēloties naktsmītni

Lai ievērojami samazinātu ceļojuma izmaksas, nereti pietiek vien ar pareizu naktsmītni, dārgu viesnīcu apartamentu vietā izvēloties nakšņot mazāk zināmos hosteļos vai nelielās viesnīcās ārpus pilsētas burzmas. Tāpat lielisks rīks tēriņu samazināšanai ir arī vietne AirBnB, kurā iespējams rezervēt brīvu istabu vai pat veselu dzīvokli kāda vietējā iedzīvotāja miteklī, lai gūtu unikālu pieredzi, iepazīstot reālo dzīvi pilsētā.

Turklāt, nekautrējieties mitekļa saimnieku pārvērst par savu personīgo gidu un jautāt padomus par autentiskām ēstuvēm un elpu aizraujošām apskates vietām attiecīgajā apkaimē, lai gūtu pēc iespējas vairāk jaunu iespaidu. Šādi ceļojot, vērts atjaunot arī ģimenes, radu vai sen neredzētu paziņu saites, apmetoties pie viņiem un apmeklējot viņu apkaimi raksturojošās vietas, par kurām iepriekš nekad nebūtu iedomājušies, turklāt arī aiztaupot kādu eiro, izvairoties no pārcenotām tūristu ēstuvēm.

2. Kravājiet somu pareizi

Kaut gan var šķist, ka atvaļinājums ir īstais brīdis, kad no skapja dziļumiem izcelt sen neaiztiktas modes pērles, smags koferis tikai apgrūtinās un sadārdzinās ceļojumu, jo par katru bagāžas kilogramu jāmaksā reizēm pat tikpat daudz cik par pašu avio ceļojuma biļeti.

Taču nedrīkst ieslīgt arī otrā galējībā un paļauties uz to, ka visu nepieciešamo var nopirkt uz vietas – labāk pārliecinieties, ka esat paņēmuši līdzi pirmās nepieciešamības lietas, lai ceļojuma laikā nebūtu lieki jāiepērkas. Neatkarīgi no tā, uz kurieni dodaties, vērts paņemt līdzi vismaz vienas garās bikses, siltu jaku vēsāka laikam, kā arī ūdensnecaurlaidīgu vējjaku neparedzamiem laikapstākļiem.  Turklāt, izvēloties arī pareizo transportu, gadījumā, ja tomēr ceļojumā plānots paņemt vairāk mantas, vai ja ceļojat ar bērniem vai dzīvniekiem, lielisks transporta līdzeklis būs prāmis. Teksim, prāmju operators DFDS pasažieriem ļauj uz klāja paņemt visu ceļojumam nepieciešamo iedzīvi, par to nemaksājot papildus ne centa!

3. Ceļojiet nedēļas sākumā un ārpus tūrisma sezonas

Šķiet, ikkatrs ir piedzīvojis situāciju, kad, tuvojoties ilgi gaidītajam atvaļinājumam, strauji  pieaug lidojumu cenas un rodas sajūta, ka ceļojums aizies secen. Tāpēc ir vērts ceļojumā doties nedēļas sākumā vai vidū, kad ne tikai cenas ir zemākas, bet ir vieglāk izvairīties no tūristu pūļiem un ierastās steigas. Turklāt lieliska iespēja ietaupīt ir ceļošana ārpus karstās tūrisma sezonas, kad visi jau atgriežas mājup un cenas kļūst ceļotājiem draudzīgākas. Šajā pavasarī iesakām doties apskatīt Zviedriju DFDS prāmja maršrutā Klaipēda-Karlshamna. Starpcitu, vēl viens veids, kā ietaupīt, ir iegādāties maltītes uz prāmja tiešssaistē. Tādā veidā ne tikai parūpēsieties par to, lai ceļojums ir maciņam draudzīgāks, bet arī par to, lai ceļa laikā apēstais ir pieczvaigžņu kvalitātes, šefpavāra izmeklēts ēdiens, turklāt par ļoti draudzīgu cenu – tikai 23.90 Eur.

4. Izmantojiet bezmaksas iespējas, ko sniedz daba

Tuvojas vasara, kad tā vien gribas arvien vairāk laika pavadīt ārā, baudot svaigu gaisu, dabas mieru un uz dzīvas uguns gatavotas maltītes. Lūk, iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo – atpūsties no ikdienas ar ekrāniem un vienlaikus ietaupīt, ceļojot ar telti. Protams, pirms došanās ceļā jāveic arī neliela izpēte un jāiegādājas kempinga dzīvei nepieciešamais aprīkojums, piemēram, pati nakšņošanai vajadzīgā telts, guļammaisi, lukturītis un citas noderīgas lietas. Ja ar telti plānojat doties uz ārvalstīm, vispirms jāizpēta izvēlētā galamērķa likumi attiecībā uz telšu vietu ierīkošanu, lai ievērotu likuma normas un izvairītos no nepatikšanām, kas ceļojumu tikai sarežģīs.

5. Izvēlieties sabiedrisko transportu

Ja ceļojuma laikā vēlaties ietaupīt, nekas cits neatliks, kā vien pielāgoties arī ne tik komfortablām situācijām. Kaut gan došanās ceļā ar personīgo auto var šķist labākais iespējamais un ērtākais ceļošanas veids, sabiedriskais transports būs daudz izdevīgāks variants, turklāt laba iespēja galamērķi apskatīt no pavisam cita skatpunkta. Brauciens ar autobusu, vilcienu vai prāmi, visticamāk, izmaksās krietni lētāk nekā lidojums ar lidmašīnu un pārvietošanās ar auto, kā arī uzreiz atrisinās jautājumu par nakšņošanu.

6. Izmantojiet savas prasmes, lai pelnītu naudu ceļojot

Mūsdienās ceļošana ir guvusi daudz plašāku nozīmi – tā vairs nav tikai zvilnēšana jūras krastā un kokteiļu baudīšana kādā kūrortā pie baseina. Tagad cilvēki dodas apskatīt pasaules dabas, arhitektūras un kultūras bagātības, vienlaikus radot stāstus, ar kuriem dalīties digitālajā vidē un pelnīt ar to. Sociālo mediju mārketings, blogu rakstīšana un video veidošana ir tikai daži piemēri tam, kā jaunā, digitalizētā pasaule paver iespējas savienot pasauli. Protams, arī šāda darba un ceļošanas apvienošana prasa zināmas piepūles un laika plānošanu, bet, atrodot pareizo līdzsvaru, ceļošana kļūst daudz izdevīgāka un patīkamāka.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15991497sec.