Cik droši ir piedzīvojumu parki Latvijā?

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv pagājušā vasarā saņēma vēstuli no lasītājas, kura brīvo laiku pavadījusi Dzintaru Mežaparkā Jūrmalā un pamanījusi bērnu rotaļu laukuma bojājumu. Lasītāja informēja, ka pamanījusi vairākas pārrautas troses, kas radījušas šaubas par bērnu drošību laukumā.

Travelnews.lv vērsās pie Jūrmalas pilsētas domes ar jautājumu par problēmas turpmāko risinājumu. Jūrmalas pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļa sniedza atbildi, ka ir pārbaudīts rotaļu ierīču trošu stāvoklis Dzintaru Mežaparkā un tiks atrasts risinājums bojātajām trosēm.

Šogad saņēmām vēstuli no šīs pašas lasītājas, kas vēsta, ka trošu defekti joprojām nav novērsti. Lasītāja norāda, ka trose ir notīta ar izolācijas lentu, lai troses pārrāvums nebūtu redzams, taču iekšpusē tā ir pārplīsusi. Lasītāja uztraucas, ka troses bojājuma rezultātā divu metru augstā konstrukcija var sabrukt, apdraudot bērnu drošību.


Šī problēma liek domāt, cik patiesībā droši ir šādi atrakciju parki, kuros būtu jābūt garantētai apmeklētāju drošībai. Travelnews sazinājās arī ar citu parku pārstāvjiem, kuros pieejamas līdzīgas atrakcijas, lai noskaidrotu, kā tiek veiktas drošības pārbaudes.

Piedzīvojumu parka "Mežakaķis" valdes loceklis Rolands Rapa norāda, ka "desmit gadu darba pieredze ir apliecinājusi, ka drošība ir pirmā prioritāte, kurai jāpievērš un arī tiek pievērsta pati lielākā uzmanība."

"Mums ir izstrādāta parka pārbaužu kārtība ar ikdienas, iknedēļas un sezonas pārbaudēm, par kuru veikšanu darbinieki parakstās speciālā žurnālā. Tā rezultātā lielākā daļa bojājumu tiek novērsti savlaicīgi," informē Rolands Rapa. "Ja ir situācija, kad tomēr kaut kas nav pamanīts un mums par šādu bojājumu dara zināmu apmeklētāji, tad, protams, mēs uz to reaģējam iespējami ātrākajā termiņā un novēršam radušos bojājumu."

Par drošību kārtīgi rūpējas arī Ventspils Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā "Fantāzija". Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" direktora vietnieks Edgars Puriņš informē, ka "Ventspils Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā "Fantāzija" katru gadu ziemas laikā vēl pirms aktīvās sezonas uzsākšanās tiek apsekotas rotaļu iekārtas un sagādātas nepieciešamās detaļas  no iekārtu ražotājiem, kas būtu jānomaina".

"Pavasarī arī tiek veikta iekārtu apsekošana, noslēdzot līgumu ar sertificētu inženieri par to drošības pārbaudi un atbilstību drošības prasībām un TUV sertifikātam, par ko tiek izrakstīti  pārbaudes protokoli," stāsta Edgars Puriņš. "Ja sezonas laikā gadās kādas tehniskas problēmas vandālisma vai stipra nolietojuma dēļ, tad rotaļu iekārta tiek norobežota, lai tajā bērni nevarētu spēlēties, un iespējami īsā laikā veikta tās labošana."

Edgars Puriņš uzsver, ka "katra sūdzība tiek uzklausīta, un nekavējoties veikta minētā objekta pārbaude, lai pēc iespējas ātrāk novērstu kādu radušos bojājumu", piebilstot, ka "šajā gadā tiks veikta visu Ventspilī uzstādīto bērnu rotaļu iekārtu pārbaude, izmantojot sertificēta eksperta pakalpojumus".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61092901sec.