Šīs ziemas kokteiļu ceļojums apkārt pasaulei

Starptautiskā bārmeņu konkursa World Class pasaules vēstnieks Spaiks Merčants (Spike Merchant) vairāk nekā 25 gadus ilgajā karjerā ir strādājis gan labākajos Londonas bāros, gan apceļojis visu pasauli. Viņam kokteiļu baudīšanā ir svarīga ne tikai garša, krāsa un smarža, bet arī emocijas. Šajā ziemā Spaiks piedāvā izmēģināt dzērienus no četrām pasaules vietām.

1. Anglija. Viskijs ar lakricu

Pirms vairāk nekā 10 gadiem tika radīta ļoti interesanta versija, kā izmantot visiem labi zināmo Johnnie Walker Gold viskiju. Kokteiļa pagatavošana ir pavisam vienkārša – viskijam pievieno pavisam nedaudz lakricas sīrupu. Ja ir iespēja, Spaiks aicina izvēlēties kādu no Islay viskijiem, kam dūmakaināka smarža.

2. Brazīlija. Sveiciens no saules

Konkursa World Class ietvaros Spaikam bija iespēja paviesoties Brazīlijā un atklāt jaunas garšas. Tas ir kokteilis, kurā ietverta Brazīlijas saule un vieglums. Tekilai Don Julio Blanco pēc garšas pievieno dzelteno franču liķieri Chartreuse, kā arī Maraschino liķieri. Lai piešķirtu skābumu, pieliek greipfrūtu un nedaudz laima sulas.

3. Austrālija. Ruma un viskija cienītājiem

Spaiks piedāvā recepti, kurā vienkopus ir divi klasiski dzērieni – viskijs un rums. Ron Zacapa rumam pievieno nedaudz vīģu džemu, vienu paipalu olu, nedaudz medu un citrona šķēlīti. To visu papildina ar šķipsniņu kanēļa un nedaudz Lagavulin viskija, lai iegūtu piesātinātāku garšu.

4. ASV.  El Taco Rojo

No Maiami atceļojusi recepte ar meksikānisku nosaukumu El Taco Rojo. Kā pamata dzēriens kokteilī tiek izmantota Don Julio Blanco tekila, kas ir izturēta kopā ar grilētu kukurūzu un kurai ir pievienots sarkanās paprikas šrabs (biezs sīrups, kas gatavots no sarkanās paprikas), gāzēts dārzeņu dzēriens, saulē kaltēts sāls un laima čipsi. Dzērienu vislabāk pasniegt keramikas traukā, kas izskatās kā tako.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09241199sec.