Interesenti no Latvijas aicināti pieteikties bezmaksas programmēšanas skolā «Jõhvi» Igaunijā

Programmēšanas skola “Jõhvi” aicina pieteikties visus interesentus no Latvijas uz mācībām. Tā ir pirmā Igaunijas programma, kas koncentrējas uz darbaspēka pārkvalificēšanu programmatūru izstrādei, balstoties uz jaunu datorizētu savstarpējas mācīšanās konceptu. Pieteikties var ikviens vecumā virs 18 gadiem, ar iegūtu pamatizglītību. Nav nepieciešama iepriekšēja programmēšanas pieredze, nedz pamata zināšanas par šo tēmu. Sagaidāms, ka programmēšanas studijas 2021. gada rudenī varētu uzsākt 200 studenti.

„Darbs grupās un neatkarīgi pētījumi ir šīs skolas programmas pamatā. Visā pasaulē ir aptuveni 30 skolas, kas balstītas uz līdzīgu modeli bez nodarbībām un skolotājiem, un rezultāti liecina, ka 95% absolventu nekavējoties atrod darbu vai sāk attīstīt savu biznesu paralēli studijām,” skaidro skolas līdzvadītāja Karīna Kēnapasa, atbildot kāpēc viņa tic “Jõhvi” Programmēšanas skolas panākumiem.

Skola ir bez maksas, un studijas galvenokārt notiks angļu valodā, taču pavadošie materiāli būs pieejami gan angļu, gan krievu valodās. Atlases sprints vasarā norisināsies Austrumviru Arodizglītības centrā Sillamē, kur arī tiks veiktas sākotnējās studijas, kamēr norisinās skolas ēkas celtniecība. Dzīvošana tiek nodrošināta bez maksas Igaunijas pilsētās Sillamē un Jehvi.

Pieteikšanās process sadalīts divos posmos. Pirmais posms paredz veikt kognitīvo funkciju testu vietnē www.kood.tech, kurā tiks pārbaudīta pieteikuma iesniedzēja atmiņa, analītiskā domāšana un problēmu risināšanas prasmes. Testam iepriekšēju sagatavošanos nav nepieciešams veikt, taču pārliecinieties, ka jūs spēsiet veltīt nedalītu uzmanību līdz pat divām stundām un jums ir labs interneta savienojums.

600 sekmīgi pretendenti tiks uzaicināti uz nākamo posmu - intensīvu trīs nedēļu pārbaudes periodu, kas tiek dēvēts par atlases sprintu. Šajā periodā tiks pārbaudītas pretendentu prasmes programmēšanā un problēmu risināšanā gan individuāli, gan komandās.

„Vasaras laika sprinta periods sniegs pretendentiem iespēju novērtēt, vai savstarpēja mācīšanās ir piemērota viņiem un vai viņi ir pietiekami motivēti, lai kļūtu par IT speciālistiem. Balstoties uz atlases sprinta rezultātiem, šī gada septembra vidū 200 pieteikumu iesniedzēji sāks savas studijas,” norāda Kēnapasa.

Skola darbojas pēc 01 Edu System programmas, kas balstīta uz savstarpējo mācīšanos. Citu skolu pieredze demonstrē, ka 01 pedagoģija ir ārkārtīgi intensīva, paredz maksimālu koncentrēšanos uz studijām un strādāšana paralēli studijām ir reti iespējama. „Pat ja savstarpējā mācīšanās metode ļauj studentiem mācīties savā tempā un paveikt uzdevumus attālināti, vislabākais veids, kā veiksmīgi paveikt uzdevumus un nepalaist garām citus pasākumus, ir atrasties klātienē skolā,” uzsver Kēnapasa.

Skolu atbalsta Igaunijas Atbalsta pakalpojumu centrs (Riigi Tugiteenuste Keskus), un nauda tai iegūta Finanšu ministrijas finansējuma kārtā, kas paredzēta cilvēku prasmju dažādošanai un attīstīšanai Austrumviru apriņķī, kā arī no KredEx un Startup Estonia Austrumviru apriņķa jaunuzņēmumu atbalsta izmēģinājuma programmas. Turklāt vairāki labi pazīstami uzņēmēji un uzņēmumi, tostarp Wise, SEB, LHV, Superangel, Bolt, Astrec Data, Pipedrive, Adcash, Founders' Association, Good Deed Education Foundation un Startup Estonia, piekrituši atbalstīt skolu.

“Jõhvi” Programmēšanas skola ir jauna pārkvalificēšanas programma pieaugušajiem, kas piedāvā 21. gadsimta pieeju mācību programmām, lai samazinātu programmatūru izstrādāju deficītu un sniegtu cilvēkiem no citām ekonomikas nozarēm labākas iespējas viņu dzīvēs. Skola atradīsies Jehvi, lai dažādotu Austrumviru izglītības vidi un piedāvātu jaunas izaugsmes iespējas gan vietējiem iedzīvotājiem, gan reģionam kopumā. Skolas dibinātāji ir Tāvets Hinrikuss, Mareks Kīsa, Mari-Līsa Kitere, Mārja Pehka, Merlina Sēmane, Rainers Sternfelds, Ede Tamkivi un Martins Villigs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06571794sec.