«Paulig» un «Lantmännen» paziņo par partnerību ilgtspējīgas lauksaimniecības jomā

Starptautiskais pārtikas un dzērienu uzņēmums Paulig paziņojis par ilgtspējīgas lauksaimniecības partnerību ar Ziemeļeiropas lauksaimniecības kooperatīvu Lantmännen, kas ir šī reģiona līderis lauksaimniecības, mašīnu, bioenerģijas un pārtikas produktu jomā. Sadarbība paredz, ka Zviedrijas lauksaimnieki Lantmännen programmas “Nākotnes lauksaimniecība” ietvaros ieviesīs vēl ilgtspējīgākas audzēšanas metodes: Klimats un daba. Lantmännen Cerealia sākot ar 2022. gada ražas novākšanas sezonu piegādās Paulig 17 000 tonnu saskaņā ar šo programmu iegūto kviešu miltu, tādējādi pat par 30 %* samazinot ietekmi uz klimatu. No šādi iegūtiem miltiem uzņēmums ik gadu Paulig Landskrona rūpnīcā Zviedrijā pagatavos 400 miljonus Santa Maria tortilju, tā apmierinot Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tirgus pieprasījumu.

Sadarbība ir liels solis uz priekšu Zviedrijas lauksaimniecībā un aptuveni 20 saimniecībām palīdzēs pārveidot aptuveni 2 700 hektārus zemes ilgtspējīgākas lauksaimniecības nodrošināšanai.

“Mēs, Paulig, uzskatām, ka pārtikas rūpniecība ir daļa no klimata risinājuma, un lauksaimniecības pārveidošana ir būtisks faktors, lai nodrošinātu ilgtspējīgas pārtikas sistēmas. Strādājot kopā ar mūsu partneriem un piegādātājiem pārtikas vērtību ķēdē, mēs varam samazināt savu produktu ietekmi uz klimatu un padarīt patērētājiem pieejamu ilgtspējīgāku izvēli. Šī partnerība ar uzņēmumu Lantmännen iezīmē svarīgu pavērsienu Paulig zinātnē balstīto mērķu īstenošanā, lai līdz 2030. gadam par 50 % samazinātu siltumnīcefekta gāzu emisijas no vērtības ķēdes,” saka Paulig izpilddirektors Rolfs Ladau (Rolf Ladau).

Paulig ir izvirzījis ļoti vērienīgus klimata mērķus, kas ir apstiprināti ar Zinātnē balstīto mērķu iniciatīvu (SBTi), un apņēmies ierobežot globālo temperatūras paaugstināšanos līdz maksimāli 1,5 °C. Lantmännen programma “Klimats un daba” veicina ilgtspējīgākas lauksaimniecības prakses īstenošanu, lai izpildītu Parīzes nolīgumā noteiktās stingrās prasības.

“Partnerības visā pārtikas vērtību ķēdē ir būtiskas, lai panāktu lielāku ietekmi un pārveidotu pārtikas sistēmu. Mēs esam lepni, ka varam paziņot par šo sadarbību, un sveicam Paulig programmā. Kopā mēs spēsim paātrināt transformāciju, apmierināt tirgus pieprasījumu pēc ilgtspējīgākiem produktiem, vienlaikus padarot rentablu ilgtspējīgāku lauksaimniecības praksi,” saka Karolina Valdemarsone (Karolina Valdemarsson), Lantmännen Cerealia Sweden valsts rīkotājdirektore.

Programmā “Klimats un daba” izmantotās audzēšanas metodes samazina oglekļa dioksīda emisijas pat par 30 %, ieviešot klimatam draudzīgas augu barības vielas, kurināmo, kas nesatur fosilās gāzes, un precīzo lauksaimniecību. Bioloģisko daudzveidību uzlabo tā sauktie “cīruļu laukumi” (neapsētas vietas, kur putni var nolaisties un atrast barību), ziedēšanas zonas un sēklu apstrāde bez ķimikālijām.

Tortiljas ir Paulig lielākā produktu kategorija, kas padara šo sadarbību ļoti ietekmīgu no ilgtspējības viedokļa.

“Pašlaik 40 tirgos katru dienu tiek pasniegtas 700 000 Santa Maria Tex Mex porcijas. Šī partnerība ir nozīmīga, lai samazinātu mūsu siltumnīcefekta gāzu emisijas vienā no mūsu lielākajām vērtību ķēdēm. 2023. gadā mēs sāksim cepšanā izmantot šos ilgtspējīgākos kviešu miltus, kad arī tortiljas nonāks veikalu plauktos Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs,” stāsta Henriks Samuelsons (Henrik Samuelson), Paulig vecākais viceprezidents Skandināvijā un Centrāleiropā.

FAKTI PAR PROGRAMMU “KLIMATS UN DABA”

•    “Klimats un daba” ir Lantmännen programma nākotnes lauksaimniecībai, kas ietver īpašus pasākumus, lai samazinātu audzēšanas ietekmi uz klimatu un veicinātu bioloģisko daudzveidību; programmu ievieš uzņēmuma līgumdarbinieki savās saimniecībās.

•    *Ar šo programmu Lantmännen kopš 2015. gada ir samazinājis kviešu audzēšanas klimata ietekmi par 30 %.

•    Programma ir dinamiska, un tiks pastāvīgi pievienoti kritēriji ilgtspējīgākām lauksaimniecības metodēm, tādējādi vēl vairāk samazinot ietekmi uz klimatu.

•    Ilgtspējīgos graudus Lantmännen Cerealia pēc tam izmanto miltu un pārtikas produktu ražošanai.

FAKTI PAR PAULIG

•    Paulig ir ģimenei piederošs pārtikas un dzērienu uzņēmums, kas dibināts 1876. gadā.

•    Uzņēmuma zīmoli ir Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green un Poco Loco.

•    Produkti tiek pārdoti vairāk nekā 70 dažādos tirgos visā pasaulē.

•    Paulig ir Eiropā lielākais Tex Mex pārtikas piegādātājs.

•    Paulig mērķis ir līdz 2030. gadam par 50 % samazināt savas vērtību ķēdes radītās siltumnīcefekta gāzu emisijas, salīdzinot ar 2018. gada rādītājiem. Turklāt Paulig mērķis ir līdz 2030. gadam samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas no savas darbības par 80 %.

•    Paulig ziņoja par 920 miljonu eiro lielu pārdošanas apjomu 2020. gadā.

FAKTI PAR LANTMÄNNEN

Uzņēmums Lantmännen ir lauksaimniecības kooperatīvs un Ziemeļeiropas līderis lauksaimniecības, mašīnu, bioenerģijas un pārtikas produktu jomā. Uzņēmums pieder 19 000 zviedru lauksaimniekiem, mums ir 10 000 darbinieku, mēs strādājam vairāk nekā 20 valstīs, un gada apgrozījums ir 45 miljardi Zviedrijas kronu. Pamatā, izmantojot graudus, mēs radām vērtību no lauksaimniecības zemes resursiem, lai lauksaimniecība attīstītos un plauktu. Daži no mūsu pazīstamākajiem pārtikas zīmoliem ir AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn un Hatting. Mūsu uzņēmums balstās uz zināšanām un vērtībām, ko radījuši īpašnieki no paaudzes paaudzē. Pētījumi, izstrāde un darbības visā vērtību ķēdē nozīmē, ka mēs varam uzņemties atbildību kopā – no lauka līdz pat dakšai. Uzziniet vairāk vietnē lantmannen.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20156193sec.