Turībā aizritējusi pirmā Uzņēmējdarbības skolas diena «Uzņēmējs no nulles»

Biznesa augstskolas Turība rektors Aldis Baumanis iedvesmoja, ka krīzes laiks ir arī iespēju laiks un ir jābūt gudriem, lai tās pamanītu un īstajā laikā realizētu.

Pasākuma mērķis ir sniegt iespēju vidusskolēniem iegūt praktiskas zināšanas no pieredzējušiem dažādu profesiju pārstāvjiem, kuri iedvesmo, lai veicinātu interesi un izpratni par uzņēmējdarbības uzsākšanu un veiksmīgu īstenošanu, kas nākotnē pozitīvi ietekmēs reģionu ekonomiku un kopējo tautsaimniecību.

Ieva Sebre, Talsu Valsts ģimnāzijas sociālo zinātņu un ekonomikas skolotāja:

„Man patiess prieks, ka Uzņēmējdarbības skola izvērtusies par ilgtermiņa sadarbības projektu ar Biznesa augstskolu Turība.  Tā ir lieliska iespēja jauniešiem iegūt zināšanas no reāliem uzņēmējiem, kuri ir gatavi dalīties ne tikai ar savām veiksmēm un norādēm, kā uz tām gājuši, bet arī atklāti runā par neveiksmēm biznesā. Par to, cik pirmās šīs sezonas nodarbības bija aizraujošas, liecināja nepārtrauktais jauniešu jautājumu birums čatā. Gan Zane Driņķe, gan Kaspars Bernāns deva pozitīvu lādiņu jauniešu pārdomām, kā kļūt efektīviem sava laika noteicējiem, cik noderīgi mācīties no citu pieredzes, lasot grāmatas, un kas būtu darāms, lai tuvotos sava sapņu biznesa uzsākšanai”.

Cilvēkvadības un komandas veidošanas entuziasts, Biznesa augstskolas Turība lektors Kaspars Bernāns atzīst, ka tieši vidusskola ir izšķiroši svarīgais laiks, kad ir jāstrādā uz šo auditoriju, lai ievirzītu domāšanu un sniegtu labākās idejas, kā jaunietim sevi pilnveidot, pārvarēt bailes, uzdrošināties, gūt pieredzi un turpināt veidot savu personību, kā arī jau spert praktiskus soļus karjeras virzienā. Norādot, ka viens no svarīgākajiem paradumiem, kas ir jādara, lai dzīvē kļūtu veiksmīgs, ir jālasa grāmatas.

Kopumā Uzņēmējdarbības skolā pieteikušies vairāk kā 300 vidusskolēni no visas Latvijas, pārstāvētas vairāk kā 50 skolas no Kuldīgas, Ventspils, Vecumniekiem, Valmieras, Talsiem, Rudzātiem, Rīgas, Rēzeknes, Priekules, Pļaviņām, Nīgrandes, Nīcas, Liepājas, Ķekavas, Kalnciema, Jelgavas, Iecavas, Liepājas, Dobeles, Daugavpils, Balviem un Alūksnes.

Talsu valsts ģimnāzijas 10.klases skolēnu atziņas:

Mikus Krastiņš: „Abas lekcijas bija ļoti motivējošas, pamācošas un ja ņem vērā to, ka mēs - jaunieši no 10.klases ekonomiku sākam apgūt padziļinātāk, tad tas, ko mums stāstīja lektori, bija ļoti interesanti.

Ļoti patika, ka lektori atbildēja uz jauniešu jautājumiem, kā arī bija interesanti uzzināt, ar ko sākt, lai izveidotu savu uzņēmumu, kādas īpašības ir nepieciešamas, kam vairāk dzīvē jāpievērš uzmanība.

Bet visvairāk patika tas, ka no šīm abām lekcijām varēja gūt ļoti motivējošu sparu, kas manu dienu padarīja iedvesmojošāku”.

Kristena Smildzēja: „Man ļoti patika lekcijas. Tā kā par uzņēmējdarbību iepriekš daudz neko nezināju, bija interesanti klausīties un uzzināt, pierakstīt ko jaunu. Lektori bija ļoti forši, viegli viņos klausīties, vieglas un saprotamas prezentācijas”.

Aleksis Leperts: „Manuprāt šīs Uzņēmējdarbības skolas nodarbība bija ļoti noderīga. Pats personīgi jau biju agrāk nedaudz par šo painteresējies un pamācījies. Es domāju, ka katram jaunietim šī nodarbība likās interesanta un noderīga, tamdēļ ieteiktu arī citiem nākamreiz pievienoties, kas nebija šoreiz. Manuprāt, bija lietderīgi tērēt savu laiku šāda veida nodarbībai, tas bija tā vērts, jo uzzināju daudz ko jaunu, kā arī ar dzirdēju citu cilvēku viedokļus un pieredzi šajā jomā”!

Endžija Birgere: „Vakardienas nodarbība bija ļoti motivējoša un noteikti noderēs turpmākajā dzīvē”.

Zane Driņķe, Biznesa augstskola Turība Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne, pirmās lekcijas laikā, komunicējot ar vidusskolēniem, noskaidroja, ka jauniešiem jau ir izveidojusies vīzija un var just, ka ir domāts par uzņēmējdarbības uzsākšanu. Ko norāda arī skolēnu sniegtās atbildes aptaujas laikā, nosakot, ka pirms uzsākt uzņēmējdarbību ir jānosaka ilgtermiņa mērķi un jāanalizē tirgus tendences.

Nākamā attālinātā Uzņēmējdarbības skolas diena notiek jau 26. novembrī ar tēmu: Mazo detaļu lielā nozīme, kur kā lektori ir izvēlēti pieredzes bagātie un iedvesmojošie Tokijas olimpisko spēļu basketbola čempionu treneris, Basketbola kluba Biznesa augstskola Turība galvenais treneris Raimonds Feldmanis un Kosmētikas koledžas valdes priekšsēdētāja Marika Ģederte.

Uzņēmējdarbības skolas noslēgumā, atbildot uz testa jautājumiem, ikviens saņems Apliecinājumu par Uzņēmējdarbības skolas absolvēšanu.

! 3 vidusskolēni ar labākajiem testa rezultātiem saņems balvu – Sertifikātu mācību maksas atlaidei 1. studiju gadam Biznesa augstskolā Turība: 25%, 15% un 10%!

Pasākums ir bez dalības maksas un notiek attālināti.

Līdz 8. novembrim vēl ir iespēja pieteikties šeit: https://www.mitto.me/uznemejdarbibas-skola/register

! Lūdzu, aicināt vidusskolēnus savlaicīgi individuāli piereģistrēties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56893396sec.