ASV dzīvojošā latviešu horeogrāfe radījusi video Katrīnas Gupalo dziesmas remiksam

Publicēts horeogrāfes un dejotājas Gabijas Bīriņas veidotais videoklips elektroniskās mūzikas producenta Shri Alex radītajam dziedātājas Katrīnas Gupalo dziesmu remiksam. Remiksā apvienotas dziesmas “Svārki?” un “Levitate” un tam dots nosaukums “Try Me”.

Videoklipa idejas autore ir Gabija Bīriņa, kura nupat kļuvusi par amerikāņu modernās dejas teātra “Carwashshow production” dalībnieci un drīzumā būs redzama šovā “Caraboom”, kas tiks izrādīts Maiami. Videoklipu Gabija Bīriņa veidojusi kopā ar ASV dzīvojošu dejotāju no Čīles – Bjanku Bambū (Bianca Bamboo). Abas dejotājas pauž prieku par iespēju kopā veidot remiksa videoklipu, kas šajā pandēmijas laikā iedvesmojis jēgpilnai radošai jaunradei un sniedzis iespēju savas sajūtas par šībrīža situāciju pasaulē izteikt mākslā.

Videoklips filmēts ASV Floridas štatā noliktavu teritorijā. Šīs vietas mākslinieciskā nekārtība, lielums un spēks, ko izstaro milzīgie kravas konteineri, dažādās iekārtas un tehnikas vienības, vēl ilgi pirms klipa idejas dzimšanas mudināja Gabiju Bīriņu radīt te ko īpašu. “Šis ir brutāli skaists video. To veidojot, vēlējāmies parādīt, kas patiesībā slēpjas daudzos no mums. Lai gan ārēji smaidām, dejojam, runājamies un izskatās, ka viss ir vislabākajā kārtībā, mūsos mīt vēlme kaut ko pierādīt, panākt un īstenot, dziļas ilgas un sirdi plosošas domas, kas būtu jāpalaiž vaļā. Tādēļ no vienas puses video ir skaistums un trauslums, bet no otras – brutāla un nesievišķīga vide, uz kuras fona skaistais tik ļoti izceļas,” stāsta Gabija Bīriņa.

“Try Me” remiksu veidojis Shri Alex, īstajā vārdā Aleksejs Siverenko, – pianists un skaņu mākslinieks, kurš regulāri veido remiksus, piedalās dažādos studijas projektos, sadarbībā ar videomāksliniekiem veido multimediju saturu izstāžu zālēm, komponē un periodiski uzstājas arī koncertos. Shri Alex atklāj, ka nav iespējams precīzi noteikt remiksa stilu – no vienas puses tas elpo ar pārsteidzošu daudzveidību, no otras – klausītāja apziņā tas nemanāmi savijas vienā veselumā. Motīvi, kas tuvina kopējo skanējumu, aizved klausītāju pie kaut kā melodiska un relaksējoša.

“Manuprāt, remikss izdevies dinamisks un piesātināts – tajā var sadzirdēt dziesmas “Levitate” atskaņas un blakus esošo visumu kosmisko atbalsi, īru liru un divtūkstošo gadu skābpilno skanējumu. Tas ir neparastām skaņu krāsām un iestarpinājumiem bagāts,” stāsta Shri Alex.

Katrīna Gupalo dalās savās sajūtās par “Try Me”: “Šis ir īpašs darbs, jo apvieno māksliniekus, kuri citādā veidā diez vai varētu jebkad satikties. Skaistās un radošās amerikāņu dejotājas Gabija un Bjanka ar tādu vieglumu paķēra un piepildīja kosmisko skaņu rakstu, kuru Shri Alex bija izveidojis, izmantojot manu mūziku, un kur par centrālo motīvu kļuva mana tuva drauga, kurš nu jau ir aizsaulē, Ojāra Ērika Kalniņa teksts.

Remikss pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs: https://fanlink.to/trymeremix, tai skaitā Spotify: https://spoti.fi/3HQbPmA.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40615201sec.