Piecas kļūdas autoavārijā, kas izmaksā dārgi

Autotūristiem dažreiz arī ārzemju ceļojumos ir jānokļūst neveiklā autoavārijas situācijā, kas var radīt nepatīkamas finansiāla rakstura sekas. Tāpēc pirms došanās ārvalstu ceļojumos ar personīgo vai dienesta automašīnu būtu ieteicams noslēgt tiesiskās aizsardzības līgumu autosatiksmes gadījumos. Eksperti norāda uz piecām būtiskām kļūdām autoavārijas gadījumā, kuru dēļ nākas ciest finansiālus zaudējumus.

1. Avārijas izraisītājam ir precīzi un godīgi jāsniedz informācija, jo pretējā gadījumā apdrošinātājs var atteikt atlīdzības maksājumus (pilnībā vai daļēji) pretējai pusei. Pārbaudiet datu precizitāti! Arī pretējai pusei ir jāsniedz sīka un precīza informācija, jo tas tikai paātrinās atlīdzības izmaksu.

2. Ierobežojiet avārijas vietu un signalizējiet citiem satiksmes dalībniekiem (avārijas signālgaismu nekavējoša ieslēgšana, avārijas trīsstūra uzstādīšana) par avārijas vietu, jo pretējā gadījumā var rasties lieli finansiāli zaudējumi, ja šīs pasivitātes dēļ notiek citas avārijas ar cietušām personām.

3. Smagu autoavāriju gadījumā ir nekavējoši jāziņo policijai un avārijas vieta jādokumentē (foto, video), iezīmējot avārijā iesaistīto automašīnu atrašanās vietas ar krītu uz asfalta, ja gadījumā automašīna ir jāpārvieto. Jāpiezīmē, ka vieglu auto avāriju gadījumā, automašīnām būtu ļoti vēlams atbrīvot ceļu satiksmei, jo policija var piemērot soda naudu par satiksmes traucēšanu.

4. Avārijas gadījumā jācenšas izvairīties no pretējās puses apdrošinātāja tūlītējā piedāvājuma, jo šādos gadījumos bieži vien tiek atlīdzināts pats „minimums’’.

5. Sarežģītos un nestandarta auto avāriju gadījumos, eksperti iesaka cietušajai personai ar pretējās puses apdrošinātājiem, komunicēties ar advokāta starpniecību, lai maksimāli aizsargātu savas tiesības uz atlīdzību.


Ceļojumu Apdrošināšana online

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Želesa
,


Avis
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14769006sec.