Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju šogad atvaļinājumā neplāno nekur braukt [3]

Teju puse jeb 42% respondentu šogad atvaļinājuma laikā neplāno nekur braukt, savukārt tie, kuri atvaļinājuma laikā ieplānojuši ceļojumu, visbiežāk norādījuši, ka apceļos Latviju (21%). Tā rāda Swedbank Varakindlustus AS Latvijas filiāles (turpmāk tekstā - Swedbank Apdrošināšana) veiktā iedzīvotāju aptauja. Nākamā populārākā atbilde - ceļojums uz kādu no Baltijas valstīm (14%), kam seko siltās zemes (piemēram, Spānija, Grieķija, Portugāle) - tās kā savu atvaļinājuma galamērķi norādījuši 11% aptaujāto.

Dodoties atvaļinājumā, vairums iedzīvotāju par sava mājokļa drošību rūpējas, kārtīgi noslēdzot logus un durvis, kā arī lūdzot kādu radinieku, kaimiņu vai draugu pieskatīt īpašumu (atbildi minējuši 52% aptaujāto respondentu). Savukārt teju ceturtā daļa aptaujāto (24%) norādījuši, ka par mājokļa drošību īpaši nerūpējas un paļaujas, ka prombūtnes laikā viss būs kārtībā.

10% respondentu norādījuši, ka paļaujas uz signalizāciju, savukārt 8% - uz saviem četrkājainajiem draugiem. Svdabīgākais veids no aptaujas dalībnieku pašu pieteiktajām metodēm, kā pasargāt savu mājokli savas prombūtnes laikā - pie visiem logiem un durvīm noskaitīt buramvārdus.

“Vasara tradicionāli ir atvaļinājumu laiks, ko vairums iedzīvotāju pavada ārpus savām dzīvesvietām – dodoties braucienos pie dabas vai arī tālākos un tuvākos ceļojumos. Tiem, kas ceļo pa Baltijas valstīm, aktuālāka būtu medicīnas izdevumu un bagāžas apdrošināšana, savukārt tiem, kas ceļo uz tālākiem galamērķiem, nevajadzētu aizmirst nesenos notikumus ar vulkānu, kad dzīvē sevi apliecināja ceļojuma pārtraukšanas riska apdrošināšanas nozīme.

Dodoties ceļojumā, ikvienam vajadzētu apdomāt arī to, kā prombūtnes laikā gādāt par sava mājokļa drošību, lai atmiņas par atvaļinājumu nepārvēršas par nepatīkamiem pārdzīvojumiem. Protams, būtu jāievēro pamata lietas – jānoslēdz durvis un logi, ja iespējams, jāvienojas par īpašuma pieskatīšanu ar kādu no tuviniekiem vai kaimiņiem, kā arī jāievēro informācijas drošība sociālajos tīklos - piemēram, nevajadzētu par saviem atvaļinājuma plāniem informēt jebkuru interesentu.

Ir noteikti vērts savu mājokli arī apdrošināt. Piemēram, Swedbank Mājokļa apdrošināšana nodrošina aizsardzību pret visiem riskiem, tos atsevišķi nenodefinējot apdrošināšanas līgumā. Tas nozīmē, ka ar vienu apdrošināšanas līgumu tiek segti praktiski visi neparedzētie gadījumi, kuri var radīt zaudējumus jūsu mājoklim,” uzsver Pēters Kabuns (Peeter Kabbun), Swedbank Apdrošināšanas valdes loceklis Baltijas valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Augšā Lejā 07/21/2010 18:29 Ja gribas kasīties un nav stenderes, tad rakstam portālos ;) Nez kurā skolā māca, ka 42% ir mazāka daļa nekā 21% vai 14%?

2 Kiki 07/21/2010 17:59 Hmm, tā tīri teorētiski tā sanāk lielākā daļa, kas sniedza vienotu atbildi, ja ņem visus aptaujātos. Citu lielāku vienādo atbilžu nav.

3 ??? 07/21/2010 17:50 interesanti, pēc kādas tādas skaitīšanas sistēmas 42% tiek paziņoti par LIELĀKO DAĻU


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Kaļķu vārti
,


Grand Palace Hotel
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64898586sec.