AAS Seesam Latvia sāk apdrošināt ceļotājus arī pret dabas kataklizmām

Pirms pusotra gada Īslandes vulkāna Eijafjadlajegidla izvirdums izraisīja haosu pasaules gaisa satiksmē un radīja zaudējumus daudziem ceļotājiem. Tagad izskanējuši pieļāvumi, ka tuvākajā laikā varētu aktivizēties Īslandes lielākais un bīstamākais vulkāns Katla, jo vēsturiski tā izvirdumi sekojuši pēc Eijafjadlajegidla aktivitātēm.

Līdz šim Latvijas apdrošināšanas sabiedrību ceļojumu apdrošināšanas noteikumi neparedzēja apdrošinātāja atbildību par dabas katastrofu radītiem zaudējumiem. Tagad, iegādājoties AAS“Seesam Latvia” ceļojumu apdrošināšanas polises, būs iespējams pasargāt sevi no zaudējumiem, kurus varētu radīt dabas kataklizmas.

“Mūsu ceļojumu apdrošināšanas klāstu pilnveidot mudināja pagājušā gada pieredze, kad pēc Eijafjadlajegidla izvirduma pie mums vērsās daudz klientu, kuriem bija radušies zaudējumi sakarā ar avioreisu ilglaicīgu atcelšanu,” stāsta “Seesam Latvija” Ceļojumu un nelaimes gadījumu apdrošināšanas produktu vadītāja Rudīte Jakovicka.

“Toreiz formālie atlīdzības nosacījumi neparedzēja veikt izmaksas šiem klientiem, jo līgumu nosacījumi paredzēja kompensāciju tikai par īslaicīgu avioreisu atcelšanu vai aizkavēšanos, bet vulkāna izvirdums bija paralizējis gaisa satiksmi uz ļoti ilgu laiku. Arī saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem mēs bijām tiesīgi atteikt izmaksas, jo tie bija tipiski “force majeure” apstākļi, kas atrunāti likumā “Par apdrošināšanas līgumu” un apdrošināšanas polises noteikumos. Taču, neraugoties uz šīm formalitātēm un balstoties uz “Seesam Latvija” labas prakses standartiem, mēs izmaksājām saviem klientiem vairākus tūkstošus latu, kompensējot viņu zaudējumus, kas bija radušies saistībā ar atgriešanos mājās,” skaidro R. Jakovicka.

Turpmāk, iegādājoties ceļojuma apdrošināšanas polisi “Seesam Latvia”, būs iespējams apdrošināties arī pret tādiem riskiem kā plūdi, zemestrīces, viesuļvētras, vulkānu izvirdumi un cunami. Piemēram, ja šo dabas kataklizmu dēļ būs kavēts vai atcelts lidojums, nokavēts savienojošais transporta līdzeklis un tā dēļ būs nācies pirkt citu biļeti vai papildus maksāt par viesnīcu, “Seesam Latvia” kompensēs zaudējumus. Tāpat tiks atlīdzināti izdevumi, ja dabas kataklizmā būs gājuši bojā personas dokumenti, sabojāta līdzpaņemtā bagāža vai cietusi pati apdrošinātā persona un būs nepieciešama pārsūtīšana uz mājām.

Iegādājoties “Seesam Latvija” ceļojumu apdrošināšanas “Platīna programmas” polisi, pēc klienta izvēles viens no dabas kataklizmu riskiem (plūdi, zemestrīce, viesuļvētra, vulkāna izvirdums vai cunami) tiks segts, nepalielinot polises cenu.

“Seesam Latvia” apkopotā statistika par ceļojumu apdrošināšanas “Platīna programmas” pieteiktajām atlīdzībām liecina, ka visbiežāk – 50% gadījumu – zaudējumi saistīti ar bagāžu, piemēram, tā aizkavējusies, tikusi sabojāta vai nozaudēta. Otrs izplatītākais zaudējumu veids – aptuveni 30% gadījumu – bijis saistīts ar lidojuma aizkavēšanos vai ceļojuma anulēšanu. Visbiežāk zaudējumi reģistrēti maršrutos uz ASV, Argentīnu, Bulgāriju, Dienvidāfriku, Dominikānu, Kostariku, Krieviju, Ķīnu, Lielbritāniju un Maroku. “Seesam Latvija” “Platīna apdrošināšanas” ceļojumu polises visbiežāk iegādājušies cilvēki vecuma grupā no 28 līdz 47 gadiem.

Par AAS “Seesam Latvia”

Apdrošināšanas akciju sabiedrība “Seesam Latvia” apdrošināšanas pakalpojumus sniedz no 1993. gada.

No 2011. gada 20. jūnija AAS “Seesam Latvia” vienīgais akcionārs ir Somijā lielākās un atpazīstamākās finanšu grupas “OP-Pohjola” nedzīvības apdrošināšanas kompānijas “Pohjola Insurance CompanyLtd.” 100% meitas uzņēmums AS“Seesam Insurance”.

“OP-Pohjola” grupas uzņēmumos Somijā un Baltijas valstīs kopumā strādā vairāk nekā 12500 darbinieku. Grupas kopējie aktīvi pārsniedz 80 miljardus eiro.

“Pohjola Insurance Company Ltd.” ir dibināta 1895. gadā. Tā ir vecākā un ar 27% tirgus daļu lielākā nedzīvības apdrošināšanas kompānija Somijā.

Starptautiskā reitingu aģentūra “Standard & Poor's” ir piešķīrusi “Pohjola Insurance Company Ltd.” drošības reitingu A+, kas ir viens no augstākajiem starp Skandināvijā esošajām apdrošināšanas kompānijām.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,


Jūrmalas TIC
,


Gulbenes novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2767849sec.