OCTA polises tagad jāiegādājas arī mopēdu un motorolleru īpašniekiem

Apdrošinātāji mēdz jokot, ka pirmie pavasara vēstneši ir nevis gājputni, kas atgriežas no siltajām zemēm, bet gan motociklisti, kas katra gada marta sākumā sāk aktīvāk iegādāties apdrošināšanas polises. Bet skaita ziņā visvairāk motociklu OCTA polises tiek pirktas aprīļa otrās dekādes vidū, kad tuvojas motosezonas atklāšanas pasākumi. 2011. gada aprīļa vidū vienā dienā tika pārdotas gandrīz 450 motociklu OCTA polises. “Seesam” pagājušajā gadā visvairāk polišu vienā dienā – 123 –pārdeva 21.aprīlī, kad līdz motosezonas atklāšanai 30. aprīlī bija palikušas deviņas dienas.

– Šāda tendence saglabājas gadu no gada, jo tie motociklisti, kas nav ar saviem spēkratiem izbraukuši ielās un uz ceļiem līdz ar pirmajām siltajām pavasara dienām, nedēļas nogalē pirms oficiālās motosezonas atklāšanas uzskata par savu goda lietu savest kārtībā gan tehniku, gan formalitātes, pie kurām pieder arī OCTA iegāde, – skaidro “Seesam Insurance AS” Latvijas filiāles sauszemes transporta līdzekļu apdrošināšanas risku parakstītājs Pēteris Lečmanis, piebilstot, ka šogad, iespējams, vairāk polišu tiks pirkts aprīļa pašā sākumā pirms Lieldienām:

– Lieldienu brīvdienas, ja vien tās ir pietiekami siltas un saulainas, daudzi motociklisti izmanto arī pirmajiem tālākajiem izbraukumiem pa Latviju vai uz kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju. Savukārt lietuviešu un igauņu motociklisti visai aktīvi apceļo Latviju.

Pagājušās motosezonas laikā Latvijas motociklisti kopumā iegādājās 17 229 OCTA polises, no kurām visvairāk – gandrīz 30 % – tika iegādātas apdrošināšanas kompānijā “Seesam”.

– Mēs esam izveidojuši rūpīgi pārdomātu apdrošināmo risku paketi un noteikuši tai adekvātu prēmiju apmēru, kas motociklu īpašniekiem mūsu pakalpojumu padara pievilcīgu. Mūsu statistika liecina, ka aptuveni 30 % “Seesam” klientu motocikla OCTA polisi iegādājas internetā, jo šajā gadījumā tiek piemērota 5% atlaide, kā arī ir iespēja izmantot citus “Seesam” klientu lojalitātes programmas bonusus, – uzsver P.Lečmanis.

Apkopojot 2010. un 2011. gada statistiku, pēdējo divu motociklu sezonu laikā kopumā tika reģistrēti gandrīz 200 ceļu satiksmes negadījumu, kuros bija iesaistīti motocikli. Aptuveni 2/3 no šiem negadījumiem notika Rīgā. Statistika liecina, ka katru gadu negadījumus izraisa aptuveni 1 % motociklistu. Salīdzinājumam – gada laikā satiksmes negadījumus izraisa gandrīz 5% no vieglo automobiļu vadītājiem. Tiesa, te gan jāņem vērā, ka motociklu sezona ir īsāka un tajā valda labāki laika apstākļi.

Par lielāko riska grupu starp motociklistiem tiek uzskatīti braucēji vecumā līdz 22 gadiem, jo negadījumos katru gadu cieš gandrīz 4 % no viņiem. Tas varētu būt izskaidrojams arī ar braucēju salīdzinoši mazo braukšanas praksi. Šāds pieņēmums ir visai ticams, jo starp motociklistiem vecuma grupā no 23 līdz 27 gadiem negadījumos cietušo skaits vidēji ir tikai 1,6% gadā. Vēl drošāk brauc motociklisti, kas ir vecāki par 28 gadiem – no viņiem negadījumos iekļūst vidēji 1 % gadā. Un šī arī ir lielākā motobraucēju grupa. Tas atspoguļojas arī apdrošināšanas statistikā – visvairāk polišu iegādājas motociklisti vecuma grupā no 28 līdz 37 gadiem.

Vidējā apdrošināšanas atlīdzība, kuru “Seesam” izmaksājis saistībā ar motociklista izraisītu negadījumu, ir 400 latu. Lielākā atlīdzība 2011. gadā bija gandrīz 4000 latu. 2010. gadā lielākā atlīdzība, kas tika izmaksāta par satiksmes negadījumu, kuru izraisījis motociklists, bija 2701 lats, bet 2009. gadā – 7070 latu.

Apdrošināšanas eksperti pirms OCTA polises pirkuma iesaka rūpīgi pārdomāt termiņu, uz kuru slēgt apdrošināšanas līgumu. “Seesam” līdzšinējā pieredze liecina, ka diezgan daudzi klienti, kas agrā pavasarī iegādājušies polisi uz sešiem mēnešiem, vēlas braukt ar motociklu arī vēlākā rudenī, tāpēc ir spiesti pirkt vēl vienu polisi uz trīs mēnešiem, kas ir īsākais periods, uz kuru var slēgt OCTA līgumu. Ekonomiski izdevīgāk ir sezonas sākumā slēgt līgumu uz deviņiem mēnešiem.

Mopēdu un motorolleru īpašniekiem “Seesam” vēlas īpaši atgādināt, ka no 2011. gada 26.oktobra spēkā ir likuma norma, ka OCTA polise jāiegādājas arī šo transporta līdzekļu īpašniekiem. Līdz minētajam datumam mopēdu un motorolleru īpašnieki OCTA polisi varēja iegādāties brīvprātīgi, tāpēc to skaits bija salīdzoši neliels – 2011. gadā bija iegādātas tikai 917 mopēdu vai motorolleru OCTA polises, no kurām 359 tika iegādātas “Seesam”.

Par “Seesam Insurance AS”

“Seesam Insurance AS” ir Baltijas valstīs strādājoša nedzīvības apdrošināšanas kompānija, kuras vienīgais akcionārs ir Somijas lielākajā finanšu grupā “OP-Pohjola” ietilpstošā nedzīvības apdrošināšanas kompānija “Pohjola Insurance Company Ltd.”, kas ar vairāk nekā 120 gadu darbības pieredzi ir ne tikai vecākā, bet arī lielākā un stabilākā apdrošināšanas kompānija Somijā.

Starptautiskā drošības reitingu aģentūra “Standard & Poor's” piešķīrusi “Pohjola Insurance Ltd” drošības reitingu AA-, kas ir viens no augstākajiem reitingiem Skandināvijā un augstākais starp Baltijas valstīs strādājošajām nedzīvības apdrošināšanas kompānijām.

Pagājušā gada nogalē “OP-Pohjola Group” ietilpstošie “Seesam” nedzīvības apdrošināšanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pabeidza apvienošanos, izveidojot vienotu Baltijas valstīs darbojošos uzņēmumu “Seesam Insurance AS”, līdz ar to kļūstot par nozīmīgu apdrošināšanas tirgus spēlētāju visā Baltijas reģionā. Uzņēmuma kopējais bruto prēmiju apgrozījums 2011.gadā ir aptuveni 50miljoni eiro. “Seesam Insurance AS” tiek nodarbināti vairāk nekā 350 darbinieki, nodrošinot klientu apkalpošanas servisu 32 klientu apkalpošanas centros Igaunijas, Latvijas, un Lietuvas lielākajās pilsētās.

Eiropas Banku uzraudzības iestāde, apkopojot 2011. gada jūlijā veiktā banku stresa testa rezultātus, starp 90 citām banku grupām Eiropā “OP-Pohjola” grupu novērtēja kā devīto noturīgāko pret hipotētiski nelabvēlīgu scenāriju gadījumiem.

2010. gadā ietekmīgais finanšu laikraksts “Global Finance” Somijas lielākajā finanšu grupā “OP-Pohjola Group” ietilpstošo “Pohjola Bank Plc.” ir ierindojis pasaules 50 drošāko banku saraksta 33. pozīcijā. “Standard & Poor's” “Pohjola Bank Plc.” ilgtermiņa saistībām ir piešķīrusi reitingu AA-, bankas nākotnes darbību novērtējot kā stabilu.

No 2008. gada Latvijā strādā “Pohjola Bank Plc.” meitas uzņēmums SIA“Pohjola Finance”, kas Latvijas uzņēmumiem piedāvā plašu līzinga produktu klāstu.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,


Jūrmalas TIC
,


Compensa Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41985202sec.