10 lietas, kuras ieteicams ēst pavasarī

Tas, ko tu izvēlies ēst lielā un tiešā veidā ietekmē tavu veselību, labsajūtu un garastāvokli. Minēsim 10 svarīgākās lietas, kuras būtu vērts iekļaut pavasara uzturā.

1. Artišoki

Artišoki ir vieni no dabas superēdieniem, turklāt to sezona ir tieši pavasarī. Artišoki satur daudz vērtīgā kālija, to tauku saturs ir ļoti zems, kā arī tie samazina holesterīna līmeni. To lielais šķiedrvielu daudzums palīdz uzlabot gremošanas sistēmas darbību. Izmanto to kā piedevu, salātu, kā arī mērču sastāvdaļu.

2. Paltuss jeb āte

Zivis kā tādas ir ļoti vērtīgs pārtikas produkts Omega-3 taukskābju dēļ. Ātes fileja ir liesa, kā arī bieži vien iet pie sirds cilvēkiem, kuriem zivis parasti negaršo. To svaigākā sezona ir no pavasara līdz rudens vidum, taču tās iespējams atrast arī saldētā veidā visa gada garumā lielākajā daļā pārtikas veikalu.

3. Rukola

Uzlabo salātus ar piparoto rukolas garšu, kā arī savu veselību ar vitamīniem un kāliju.

4. Mārrutki

Stiprais mārrutks palīdzēs atjaunot C vitamīna rezerves, kā arī veicinās organisma attīrīšanos no toksīniem. Turklāt mārutki veic sava veida organisma "dezinfikāciju" - tie iznīcina daudzas slimību ierosinošās baktērijas ķermenī.

5. Skābenes

Latviešu iecienītās skābenes ne vien ir par pamatu gardai zupai, bet arī uzlabos asinsrites un gremošanas sistēmas veselību. Tās ir arī diurētisks produkts, kas nozīmē, ka tās palīdzēs atbrīvot ķermeni no tūskas un liekā šķidruma.

6. Bietes

Gan bietes, gan to sula palīdzēs atgūt enerģiju un pamodinās no ziemas miega, kā arī mazinās lielo vēlmi pēc cukurotiem ēdieniem.

7. Sparģeļi

Sparģeļi īpaši nodrošinās topošu māmiņu veselības uzlabošanai, kā arī nodrošinās ķermeni ar B1 vitamīnu.

8. Redīsi

Ja pavasarī esi iecerējis ieturēt diētu, noteikti iekļauj tajā redīsus. To zemais kaloriju un augstais antioksidantu daudzums palīdzēs tikt vaļā no liekā svara.

9. Rabarberi

Rabarberi palīdzēs samazināt cukura līmeni asinīs un novērst iekaisumu risku ķermenī.

10. Spināti

Izmantojot spinātus savās ēdienu, kā arī smūtiju receptēs, uzņem noderīgas minerālvielas, vitamīnus, proteīnus un šķiedrvielas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49149489sec.