Dīvaini, bet veselībai noderīgi paradumi

Reizēm pasaule var likties ačgārnāka, nekā patiesībā tā ir. Lai tā neliktos, iepazīstinām ar pāris dīvainiem, bet patiesiem veselību un attiecību stimulējošiem paradumiem.

Netīri zobus uzreiz pēc ēšanas

Veselīgu zobu dēļ, netīri zobus uzreiz pēc ēšanas, jo īpaši, ja maltīte bijusi skāba. Skābi produkti – citrusaugļi, sportam paredzētie dzērieni, soda, tomāti var mīkstināt zobu emalju. Līdz zobu tīrīšanai, zobārsti iesaka pagaidīt 30 līdz 60 minūtes.

Vēdera uzpūšanās gadījumā, dzer daudz ūdens

Kad jūtami vēdera uzpūšanās simptomi, gribas nolīst malā un vēl jo vairāk – izvairīties no ēdiena un šķidruma. Šādos gadījumos ārsti iesaka dzert daudz ūdens! Ūdens organismā sajaucas ar šķīstošajām šķiedrvielām, tādēļ mazinās vēdera uzpūšanās.

Diētiskie sodas dzērieni var novest pie aptaukošanās

Pētījumi atklāj, ka pieaugušie, kuri eksperimenta laikā dzēra diētisko sodu ēda ar kalorijām bagātākus ēdienus, nekā tie, kuri dzēra parastās limonādes. Teksasas universitātes pētījums atklāja, ka sodas dzērājiem vidukļa apkārtmērs 10 gadu laikā pieaug par 70% ātrāk, nekā tiem, kuri šādus dzērienus nelieto.

Trenējies, kad esi noguris

Tā vien liekas, ka pēc garas darba dienas, sviedru liešana ir kaitīgākais ar, ko noslēgt vakaru. Patiesībā sports pēc nogurdināšanas dienas, ļaus atklāt jaunu enerģijas līmeni. Sporta laikā un pēc tā mazināsies nogurums un uzlabosies garastāvoklis. Šo faktu apstiprinājis pētījums, kas publicēts sporta un vingrinājumu medicīnas žurnālā.

Ar roku rakstītas zīmītes uzlabo smadzeņu darbspējas

Indiana University pētījums rāda, ka rakstot ar roku, cilvēks uzlabo atmiņas spējas. Savukārt, brīdī, kad tiek izmantotas piezīmju lapiņas, cilvēks vairāk apstrādā un izzina iegūto informāciju. Tas ir tāpat, kā ar semināru materiāliem. Saņemot lapas, students apstrādā un apstiprina iegūto informāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95090199sec.