Sievietes sasniedz orgasmu, nodarbojoties ar sportu [3]

Jaunā pētījumā noskaidrots, kādas sporta nodarbības var izraisīt nejaušu vai apzinātu orgasmu sievietēm. Zinātnieki cer, ka viņu iegūtie rezultāti ar laiku palīdzēs sievietēm, kurām ar orgasma sasniegšanu ir problēmas.

Atziņa, ka sievietes var sasniegt orgasmu, nodarbojoties ar sportu, nav nekas jauns: jau 1953. gadā ASV zinātnieks Alfreds Kinsijs (Alfred Kinsey) un viņa kolēģi publicēja pētījumu par to, ka pieci procenti aptaujāto sieviešu atzinušas, ka ir sasniegušas orgasmu sporta nodarbību laikā. Par to nereti rakstījuši arī dzīvesstila un sporta mediji visā pasaulē, taču zinātniskā līmenī fenomens līdz šim nebija īpaši pētīts, tāpēc ASV Indianas Universitātes jaunais pētījums sniedz daudz svaigas informācijas.

Specializētā žurnāla Sexual and Relationship Therapy publikācijā tiek ziņots par interneta aptauju, kurā 370 sievietēm tika uzdoti jautājumi par dažādu sporta veidu stimulējošo iedarbību. Aptaujas rezultāti liecina, ka orgasms sievietēm nav saistīts tikai seksualitāti, bet var atklāt ievērojami vairāk informācijas par sievietes organisma norisēm.

124 aptaujas dalībnieces atzina, ka vismaz vienu reizi dzīvē ir sasniegušas orgasmu, nodarbojoties ar sportu, turklāt vairums no viņām apstiprināja, ka tas nav bijis saistīts ne ar kādām seksuālām fantāzijām. 246 sievietes apstiprināja, ka sporta laikā izjutušas patīkamu uzbudinājumu, kas gan nav sasniedzis orgasmu. 40 procenti aptaujas dalībnieču šādas sajūtas vai pat orgasmu sporta nodarbību laikā piedzīvojušas vairāk nekā desmit reizes. Aptaujas dalībnieču vecums - no 18 līdz 63 gadiem, vairums no viņām ir heteroseksuālas un dzīvo kopā ar partneri vai ir precējušās.

Ar šādas aptaujas palīdzību gan nav iespējams precizēt, cik izplatīts ir aprakstītais fenomens, raksta žurnāls, tomēr fakts, ka piecu nedēļu ilgajā pētījumā pieteicās 370 sievietes, liecina, ka tas ir visai bieži sastopams.

Vairāk nekā puse aptaujas dalībnieču norādīja, ka „sporta orgasmu” piedzīvojušas, trenējot vēdera muskulatūru (piemēram, vēdera preses trenēšana, pieceļoties sēdus no guļus stāvokļa). Tāpat tika minēta svarcelšana, teniss, pilates, joga, aerobika, riteņbraukšana, jāšana un skriešana. Lai gan vairums sieviešu norādīja, ka iegūtā pieredze ir bijusi patīkama un darījusi viņas laimīgas, tomēr daudzas arī izjutušas kautrību, jo īpaši tāpēc, ka baidījušās, vai viņu uzbudinājums nav pamanāms apkārtējiem.

Dažas sievietes minēja, ka orgasms ir bijis drīzāk negaidīta nejaušība, citas uzskata, ka varētu pašas šo procesu stimulēt un vadīt, lai sporta nodarbību laikā sasniegtu orgasmu atkārtoti.

Pētījuma autori norādījuši, ka zinātniskajā literatūrā ir aprakstīti ar dzimumattiecībām nesaistīta orgasma gadījumi, un tie pārsvarā saistīti ar psihotropo vielu vai līdzīgu medikamentu lietošanu. Taču mehānisms, kāpēc sievietes sasniedz orgasmu arī sporta laikā, speciālistiem nav īsti skaidrs. Viens no iemesliem varētu būt vēdera un iegurņa muskulatūras sasprindzinājums, kas veicina spiedienu uz dzimumorgāniem. Tāpat arī paātrinātā elpošana sporta nodarbību laikā var vismaz veicināt orgasma sasniegšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ptolemajs 03/23/2012 12:02 Tad kāpēc šeit nav vesela sadaļa par VEF vai Rīgas Dinamo? Vai Ritas Lasmanes padomi baudas gūšanai atpūšoties? :)

2 patīk 03/22/2012 10:46 travelnews devīze - tiem, kas ceļo un atpūšas. sports ir atpūta, gan jau tādēļ arī tāds raksts. Paldies, interesanti :)

3 Prolemajs 03/22/2012 10:04 ak dievs, un kāda tam visam saistība ar tūrismu???


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13424897sec.