100 grami tumšās šokolādes pasargās no sirds infarkta

No pārlieku lielas šokolādes ēšanas cilvēks kļūst resns, - par to vienisprātis ir ārsti un vienkāršie ļaudis. Tagad izrādījies, ka šokolāde tomēr ir arī veselīga. Austrālijas zinātnieki pētījumā pierādījuši, ka šokolāde mazina sirds infarkta risku.

Pagājušajā nedēļā izdotajā kārtējā specializētā žurnāla British Medical Journal numurā Austrālijas pētnieki publicējuši savas atziņas no jaunākā pētījuma: infarkta riskam pakļautie pacienti, kas ik dienas apēd 100 g smagu melnās šokolādes tāfelīti ar kakao saturu vismaz 70 %, samazina infarkta iespējamību. Melburnas universitātes zinātnieku pētījuma grupā tika iesaistīti 2013 pacienti ar palielinātu sirds infarkta iespējamību. Testa personas desmit gadu garumā ik dienas apēda 100 gramus tumšās šokolādes. Attiecināti uz 100`000 cilvēkiem, pētījuma rezultāti liecina - melnās šokolādes regulāra lietošana novērstu 70 nāvējošus un 15 mazāk bīstamus infarkta gadījumus. Tāpēc austrālieši apgalvo: šokolādes patēriņš ir uzlūkojams kā alternatīva terapijas forma vai arī izmantojams kā papildus līdzeklis medikamentozai ārstēšanai.

Labā tumšajā šokolādē ir daudz polifenolu – sava veida antioksidantu, kas paplašina asinsvadus un, kā apgalvo pētnieki, tieši šādā veidā mazina sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanas.

Austrālijā veiktais pētījums apstiprina veselu rindu agrāk izdarītu secinājumu par šokolādes pozitīvo ietekmi sirds slimību profilaksē, piemēram, kādu Kembridžas Universitātes metaanalīzi, kurā piedalījās 114`000 brīvprātīgie. Savukārt tos, kas uztraucas par 100 gramu šokolādes ietekmi uz ķermeņa svaru, nomierinās Vācijas Uztura zinātnes institūta pētījums: pozitīvo efektu uz sirds un asinsvadu sistēmu var panākt jau ar sešiem līdz septiņiem gramiem šokolādes dienā, bet tai noteikti jābūt tumšajai šokolādei ar augstu kakao saturu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47032881sec.